Ohledne reglu mi došlo, že byla plná paměť z toho, jak byl zapnutý při nastavování. Tak jsem to smázl a uvidíme...
Protos 500 pokračování
Re: Protos 500 pokračování
Děkuju
Ohledne reglu mi došlo, že byla plná paměť z toho, jak byl zapnutý při nastavování. Tak jsem to smázl a uvidíme...
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Jak ti drží ocásek se spiritem? Když zabereš pořádně za kolektiv, urveš ho? "Kmitne" na jednu stranu, nejspíše na pravou při pohledu ze zadu na heli?
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
No, tak nakonec se kolega uvolil, že se mnou půjde na druhý ostrý let. Tady máte teda to video, v příloze je graf z logu který ilustruje to přepínání otáček. Letovou dovednost prosím nekomentovat, ruky mám roztřesené ještě teď.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=06TZILxgi_0[/youtube]
Hlavou mi vrtá ten pokles otáček při roztáčení, je slyšet na videu i vidět na grafu. To samé bylo při prvním letu. Zatím nevím, co si o tom mám myslet. A žere to 25A
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=06TZILxgi_0[/youtube]
Hlavou mi vrtá ten pokles otáček při roztáčení, je slyšet na videu i vidět na grafu. To samé bylo při prvním letu. Zatím nevím, co si o tom mám myslet. A žere to 25A
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Ta žlutá na bočnicích je boží
Bych lítal bez canopy, vypadá to úžasně. Protos letí taky moc hezky. Zeptám se, při tom zabrání za kolektiv jak spadnou otáčky. Tak jsi je shodil schválně a nebo to ti udělal regulátor?
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Vyriesene, prosim zmazat.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Helipali: nějaké tvé video s nízkýma otáčkama na tvém prodlouženém Protosu? Nebo celkově nějaké video jak ti Protos lítá?
Dneska odviseny 2 další baterky. Je to prostě boží helikoptéra, na těch 1600 ot./min mám pocit že ji slyším tak nějak v dálce
Proto malému bratrovi je to fakt velký a pozitivní rozdíl.
V podstatě teď dolaďuju to, co jsem střílel při nastavování od oka. Na Spiritu zvýšen úhel náběh při záchraně, skoro to nestoupalo. Laboruju se ziskem ESC governoru, zjevně jsem ho dal moc velký, při zátěži je slyšet jak motor pulsuje. Tím by se mělo vyřešit to kolísání otáček při rozběhu. Navíc se mi zdá, že motor dost hřeje, což může být tím že jsem po****l něco při výměně hřídele, nebo taky ne, zkusím PWM 8 kHz. Ocas mi připadá, že ladit nepotřebuje, zastavuje z piruet na místě, ale ještě zkusím, kam až můžu jít se ziskem. Jako začátečník bohužel nepoznám co znamená že je ocas "dobře", ale nikam neuhýbá. Odběr jsem dneska naměřil 31A.
V podstatě teď dolaďuju to, co jsem střílel při nastavování od oka. Na Spiritu zvýšen úhel náběh při záchraně, skoro to nestoupalo. Laboruju se ziskem ESC governoru, zjevně jsem ho dal moc velký, při zátěži je slyšet jak motor pulsuje. Tím by se mělo vyřešit to kolísání otáček při rozběhu. Navíc se mi zdá, že motor dost hřeje, což může být tím že jsem po****l něco při výměně hřídele, nebo taky ne, zkusím PWM 8 kHz. Ocas mi připadá, že ladit nepotřebuje, zastavuje z piruet na místě, ale ještě zkusím, kam až můžu jít se ziskem. Jako začátečník bohužel nepoznám co znamená že je ocas "dobře", ale nikam neuhýbá. Odběr jsem dneska naměřil 31A.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Setový scorpík topí, s tím nic neuděláš. PWM by mělo být na 8kHz. Kolik máš nastavený timing? Já měl 18°. Zkoušel jsem 6°, nebylo to ono. Teď mám 12 a řekl bych že je to asi nejlepší.
Když zabereš kolektivem na max, vrtulník vystřelí nahoru, tak se ti ocas ani trošku nehne, na jednu nebo druhou stranu? Máš ve Spiritovi zapnutou překompenzaci vrtulky a cykliky?
Když zabereš kolektivem na max, vrtulník vystřelí nahoru, tak se ti ocas ani trošku nehne, na jednu nebo druhou stranu? Máš ve Spiritovi zapnutou překompenzaci vrtulky a cykliky?
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Bozha píše:.......... Ocas mi připadá, že ladit nepotřebuje, zastavuje z piruet na místě, ale ještě zkusím, kam až můžu jít se ziskem. Jako začátečník bohužel nepoznám co znamená že je ocas "dobře", ale nikam neuhýbá. Odběr jsem dneska naměřil 31A.
No.... je to jednoduché. pokud chování vyrovnávacího rotou nezpůsobuje žádné potíže a ani jinak Tě neomezuje v letu tomu co umíš, nechej to být. K čemu Ti bude nastavená vrtulka jako má Takeg, když s tím poletuješ dle svých rukou.
@ Pheek: žádné prekompenzace jsem nenastavoval, nemám tu potřebu teď. Co jsem stačil sledovat tak neuhýbá nikam. Timing ti nepovím, CC regly mají možnost si nastavit Low-Medium-High a regl si pak aktuální timing nastavuje sám v určitém rozsahu.
@ OPR: tak tak, nezpůsobuje, jenom mě zajímá, kdy bude Tail Gain tak vysoký, že ocas začne cukat, prostě normální ladění zisku. Na Tareqovy ruce pochopitelně nemám a mít nebudu

@ OPR: tak tak, nezpůsobuje, jenom mě zajímá, kdy bude Tail Gain tak vysoký, že ocas začne cukat, prostě normální ladění zisku. Na Tareqovy ruce pochopitelně nemám a mít nebudu
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Bozha píše:@ Pheek: žádné prekompenzace jsem nenastavoval, nemám tu potřebu teď. Co jsem stačil sledovat tak neuhýbá nikam. Timing ti nepovím, CC regly mají možnost si nastavit Low-Medium-High a regl si pak aktuální timing nastavuje sám v určitém rozsahu.
@ OPR: tak tak, nezpůsobuje, jenom mě zajímá, kdy bude Tail Gain tak vysoký, že ocas začne cukat, prostě normální ladění zisku. Na Tareqovy ruce pochopitelně nemám a mít nebudu![]()
K přegyrování ve skutečnosti už ani nemusí dojít. Jestli tam máš nějaký vrtulkový speciál, tak jej spíš upečeš, než přegyruješ. Přegyrováno ve visu poznat nemusíš. Spíš se k přegyrovanému ocasu dostaneš na prudkých průletech zatáčkou točenou po směru hodinových ručiček a nebo při rychlostním letu. Ve visu k přegyrovanosti s rychlými servy už ani nemusí dojít.
Oki nebudu na ocas sahat, beztak toho mám na doladění ještě dost, a pak taky se naučit trochu lítat
Krom toho mě čeká nákup páru čerstvých baterek, když jsem Protose z druhé ruky kupoval tak k němu byly starší Tgy 2450 tak "na zavisení" a je fakt, že z nich vycucnu ~800 mAh a už regl začne omezovat výkon (konzervativně pro cut-off nastavuju 3.8V). Všechno má svůj čas.
Ale páni, řeknu vám, fakt je to úžasný strojek. Nemůžu se ho nabažit.
Krom toho mě čeká nákup páru čerstvých baterek, když jsem Protose z druhé ruky kupoval tak k němu byly starší Tgy 2450 tak "na zavisení" a je fakt, že z nich vycucnu ~800 mAh a už regl začne omezovat výkon (konzervativně pro cut-off nastavuju 3.8V). Všechno má svůj čas.
Ale páni, řeknu vám, fakt je to úžasný strojek. Nemůžu se ho nabažit.
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Tak se podělím o malou kosmetickou změnu na Protosovi - canopa, a větší funkční - smýkatko (chodí naprosto voně)
- pheek
- Kontaktovat uživatele:
Ještě ten ocas 
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Bozha píše:Oki nebudu na ocas sahaT .....
Jen si na ocas občas sáhni