Heli a vaše nehody - pokračování
- Screwball671
Re: Heli a vaše nehody - pokračování
Tak napiš kde „máme nakupovat“, tohle pokud byl regl v záruce mělo být vyreklamováno. Kbybys to přepóloval, tak by to mělo být vidět na konektorech.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Arcicorsa píše: (tři polohy, dole HOLD, střed IDLE1, nahoře IDLE2)
To je nebezpečný mít hold i idle na jednom přepínači.
Lepší je třípolohovej na tři režimy , a další dvoupolohovej na vypnutí motoru.
Vypnutí motoru je strašně důležitá věc, a pro něj musí být jeden přepínač , který nedělá nic jinýho.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Screwball671 píše:Tak napiš kde „máme nakupovat“, tohle pokud byl regl v záruce mělo být vyreklamováno. Kbybys to přepóloval, tak by to mělo být vidět na konektorech.
Blbě jsem to napsal, prodejce to údajně zkoušel reklamovat až u Robbe, od nich došlo, že jsem si to přepóloval, mám konektory EC5, ty snad normálně nejdou přehodit.
Allesak: Daj se spatne napajet. Ale to by se ti asi za letu nepodarilo. 
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
No, napisu zas neco za sebe, twistera sem rozflakal ja, visel sem na zadech a pak si spletl smer, takze ani autorotace se jaksi nestiihla
druhou blade 450 sem rozbitou koupil, obe uz opravene, B450 leta velmi pekne, prekvapila me, pekne stabilni, stopa uplne super, ale u twistera se me nejak nedari, porad je to nejake nestabilni, ani stopa vyladit nejde, co ma zarazilo tak nastavil sem uhel nabehu na nulu, v pohode, oba listy v nule, kdyz sjedu na maximum do, do minusu tak maji oba -10 ale kdyz vyjedu nahoru do plusus tak jeden ma +10 a druhej tak +9...je to videt okem....nesetkal ste se s tim nekdo? twister 3D storm, je to stejna heli jako B400...mozna je to muj pocit, protoze kdyz sem letel s tou B450 tak to je fakt zmena....mozna to proste lepsi nebude, ale driv to letalo lepe..
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
zkousel sem tic toc
za posledni dva roky ani jeden pad a ted za posledni mesic hned dva s heli, jedno letadlo na strome a dalsi v rece
to ta sezona pekne zacina 
za posledni dva roky ani jeden pad a ted za posledni mesic hned dva s heli, jedno letadlo na strome a dalsi v rece
- Bobeš Havran
zkousel sem tic toc![]()
za posledni dva roky ani jeden pad a ted za posledni mesic hned dva s heli, jedno letadlo na strome a dalsi v receto ta sezona pekne zacina
Tak teď doufám, že nemám na tebe špatný vliv
:::T14SG:::T-REX 550E HC3sX:::T-REX 450PRO(prodáno):::Walkera HM59D
http://bboobbeess.rajce.idnes.cz
http://bboobbeess.rajce.idnes.cz
Hele žádná nehoda vrtulníku ale mojí hlavy -mcpx bl osum baterek jdu lítat první bat. nějaky krátky letovy čas no nevadí další totéž vylétal jsem všech osum. jediná baterka která už odchází do nebe vydržela nejdéle.nijak jsem to moc neřešil, až při nabíjení byly ty baterky nějak moc rychle nabité tak čumím nabíjel jsem na STORE režim. když je hlava blbá bolí celí tělo
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
To Bobes: nene to neni tebou ale myma rukama
a navic zacalo to uz pred nasim setkanim s tim letadlem, na simu i ten tic toc dam prakticky bez problemu, ten prvni pad jak sme byli spolu to si videl, spletl sem si kolektiv kdyz sem visel na zadech, ani autorotaci sem nestihl, ve druhem pripade jsem byl dal od sebe i ten tic toc se tak nejak zadaril, ale kousek mi to odletelo ztratil sem orientaci, tak sem cvaknul autorotaci a jen koukal
spadlo to natvrdo na vrtulku, nastesti jsem nektere dily jeste mel, neco malo jsem dokoupil, uz je to poskladane a ceka me serizeni, objednal sme i vyvazovacku na listy tak si zas budu hrat...vim ze kdybych nic nezkousel tak nespadnu, ale co no, s petistovkou proste litam a se 450 padam
doufam ze se zas nekdy casem nekde sejdeme, ale budu v Cr asi az na vanoce a to bude na litani zima 
...tady už asi po sté...
na zádech to na NORMAL nelítá..
Naštěstí jen mCP x, takže škoda se vyšplhala na dobrých 60Kč táhlo, hlavní kolečko, tu ulomeou packu na rámu nějak dobastlím....
...dolítal jsem dvě baterky, kdy zkouším cosi na zádech - ok, pak třetí, že to zkusím níž... no ... dobře mi tak.
na zádech to na NORMAL nelítá..
Naštěstí jen mCP x, takže škoda se vyšplhala na dobrých 60Kč táhlo, hlavní kolečko, tu ulomeou packu na rámu nějak dobastlím....
...dolítal jsem dvě baterky, kdy zkouším cosi na zádech - ok, pak třetí, že to zkusím níž... no ... dobře mi tak.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Tak už to mám taky za sebou. první nehoda heli od listopadu co jsem začal s helinama. ztráta orientace na větší vzdálenosti do toho levé ruce autorotaci jsem nestih takže to odneslo listí, trubka, hlavní řídel a podvozek. zítra zase letí
Ahojte, tak ja dal dokupy sveho rexe 450 (po nepodarenem loopu) a zapomnel jsem zkontrolovat zadni vrtulku.
Takze po vzletu a asi 1min paradniho letu mi ustrelila jeden list zadni vrtulky a dopadl jsem uplne stejne jako "cerny jestrab sestrlen", cely ocas v dupe+hlavni listi.. takze cekam nahradni dily..
Takze po vzletu a asi 1min paradniho letu mi ustrelila jeden list zadni vrtulky a dopadl jsem uplne stejne jako "cerny jestrab sestrlen", cely ocas v dupe+hlavni listi.. takze cekam nahradni dily..
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
capy píše:Tak už to mám taky za sebou. první nehoda heli od listopadu co jsem začal s helinama. ztráta orientace na větší vzdálenosti do toho levé ruce autorotaci jsem nestih takže to odneslo listí, trubka, hlavní řídel a podvozek. zítra zase letí
Na ztracenou orientaci v dálce mám tak nějak natrénováno otočit stroj vrtulkou tak, aby byl ocas nahoře (to je i v dálce vidět celkem dobře) a pak přitáhnout. Dostane se to do známé polohy a zbytek se pak řeší vcelku bez problémů. Nejspíš jsem se tak vyvaroval už několika pádů.
---
Zase jsem po ránu lítal v parku s mCP x. Dnes žádná nehoda, ale jak do parku chodí lidi a pár jich tam je častěji. Taky lítám častěji a tak jakýsi klučina, co ho lítání vrtulníku hrozně přitahovalo, povídá: "Tati, počkej až přistane nebo spadne..."
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska sem spadl s Blade 450, ale velmi elegantne, opet tic toc, (ale uz se chytam
) no a zacalo mi to sjizdet po ocase, tak sem to stocil na zada, ale bylo to ocasem na bok a na tuhle polohu na zadech jaksi nejsem jeste uplne zvyknuty, zacalo mi to padat na bok, tak sem to otocil zpet rotorem nahoru ale uz sem byl trochu dal od sebe a opet ocasem na bok a heli se porad priblizovala k zemi, byla rovne, ale sklonena na bok a ja bohuzel nevidel na ktery, tak sem cvaknul autorotaci a proste sem pohnul kniplem na nekterou stranu, no a ono to vyslo, heli se srovnala a zastavila asi metr nad zemi, jenze uz nebyly otacky takze spadla asi z metru na zem a prevratila se
no tak jdu k tomu a jedine poskozeni vidim tu uhlikovou vzperu mezi ramem a zadni trubkou(byla uz lepena predchozim majitelem), hejbal sem se servama, prevdoy vse se zda byt ok tak to zkusim roztocit a taky se to jevi ok, nikde nic, akorat vidim ze je mimo stopa, ale ne moc, do vzduchu sem to nezvedal, ale i ted doma vidim ze nikde nic, tocim se spojovackou vse vypada ok, tak co myslite, doladit stopu a letime dal
no tak jdu k tomu a jedine poskozeni vidim tu uhlikovou vzperu mezi ramem a zadni trubkou(byla uz lepena predchozim majitelem), hejbal sem se servama, prevdoy vse se zda byt ok tak to zkusim roztocit a taky se to jevi ok, nikde nic, akorat vidim ze je mimo stopa, ale ne moc, do vzduchu sem to nezvedal, ale i ted doma vidim ze nikde nic, tocim se spojovackou vse vypada ok, tak co myslite, doladit stopu a letime dal
František Koudelka: Asi bych kouknul na pricnou hridej, jestli neni tuknuta. Nebo grip jestli neni hnuty.
Nekde se ta stopa rozhodit musela a ocko na tahlu se ti pri padu neotoci.
Nekde se ta stopa rozhodit musela a ocko na tahlu se ti pri padu neotoci.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC