lubo1 píše:Presosť merania na bočníku nieje až taký problém....
Horšie to je s viacnásobným prevodom....
Ten obvod je napeťový zosilovač tuším so ziskom 100 - napetie z bočníku je vynásobené x100 a ten výstup je stále analógový jeden problém bude s linearitou, druhý s ofsetom.... - tuším je tam posunutá 0 na inú úroveň ...
Potom ide do napeťového vstupu v príjmači a tam sa digitalizuje - tam vzniká druhá chyba....
Ale na naše použitie OK...
Ten modul sa bežne používa na meranie napätia a prúdu pre AMP 2.5 až 2.8. Nevravím, že je to superpresné, ale na obyčajné modely v pohode...
lubo1 píše: ...Skôr by som sa obával odpálenia bočníka... Tam je to konečná - model ide k zemi...
Počíam ten bočník - ak je tam 4Watový odpor 0,5 mOhm - potom je prúdová záťaž max 8000A ......než dôjde k zničeniu.
Počítaš zle, výkon na odpore je R*I2, pri 90A je to 90*90*0.0005=4.05W. Podľa môjho skromného odhadu 4W ten odpor vydrží možno pri chladení héliom

Pre praktické použitie: pri 40A je na ňom 1W tepla, čo by mal zvládnuť v pohode - počítajúc s tým, že sú k nemu pripájkované dosť hrubé vodiče, ktoré tiež niečo tepla odvedú...
Inak podľa tej alibaba stránky sa tie odpory používajú ako shunty v automobiloch.
lubo1 píše:... ale na druhej strane sa mi páči že to je s BECom ... Nieje alternatíva s Hall senzorom ????
Na ten BEC radšej zabudni, síce má udávaných 3A, ale tipujem, že sú to čínske 3A, v praxi by som z neho viac jak 0.5A trvale neťahal. Je pravda, že som ho netestoval, ale on je primárne určený pre napájanie APMka a periférií na koptére, ktoré toho moc nežerú...
A keby si našiel niečo s hall sondou, daj link. Tiež sa mi to nechce stavať, hoci mám ACS758ECB-200U-PFF-T Hall Effect High Current Sensor už druhý rok pod posteľou