Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#931 Příspěvek od semi »

Standa Stuchlý píše:jsou jen dvě možnosti. Ta první je, že nastavení výrobcem není správné, což nechápu a druhá je, že graup15 ví správné nastavení, ale neřekne ho, což u něj docela chápu. Víc možností nevidím. Jak si s tím poradíš je na Tobě.

Ideální by bylo, kdyby to zde uvedl sám výrobce. Např. u mého prvního MC křídlo nesedělo úplně přesně, bylo opřené o náběžku a mezi křídlem a trupem byla tak 0,5-1mm mezera, teď u druhého už sedí, ale včil nevím co je správně :)
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
graup15

#932 Příspěvek od graup15 »

re Semi

Na správné seřízení přijdeš...neboj.:-) Otázka je jaký letový styl a chování modelu ti vyhovuje. Jen nezapomeň,že Corado je malinké letadýlko..a chtít od něj přeskok z jednoho stoupáku na druhý ..od sebe dost vzdálené,je skoro nemožné. Teda pokud nemáš púl kilometru výšky.
Je to super fun větrůněk na polétání blízko sebe,nádherně udělaný a při zohlednění velikosti i výborně létající.
semi
Kontaktovat uživatele:

#933 Příspěvek od semi »

graup15 píše:re Semi

Na správné seřízení přijdeš...neboj.:-) Otázka je jaký letový styl a chování modelu ti vyhovuje. Jen nezapomeň,že Corado je malinké letadýlko..a chtít od něj přeskok z jednoho stoupáku na druhý ..od sebe dost vzdálené,je skoro nemožné. Teda pokud nemáš púl kilometru výšky.
Je to super fun větrůněk na polétání blízko sebe,nádherně udělaný a při zohlednění velikosti i výborně létající.

Stejně nevím jak bych to přesně změřil a moje letecké umění není až tak na výši abych to ocenil, takže zbývá zkušebně podložit náběžku nebo odtokovku.
DS-14
creagel

#934 Příspěvek od creagel »

Tak jsem si myslel, jak jsem si motyla zas paradne prilepil a ze si zase zablbnu. Chyba. Protoze vse za tu dobu, co jsem na nic nesahnul, zaschlo, tak jsem koupil na doporuceni epoxy Alteco 6100 (ze je to pry dobre dvouslozkove lepidlo).

Nevim co delam spatne ale uz podruhe mi epoxy nejak nevytvrdlo a po 3 dnech bylo stale jako zvykacka. Motyla jsem sloupnul normalne rukou :( Jako treti primes jsem do jiz smichaneho epoxy pridal sekanou bavlnu.

Obe plochy jsem pred lepeni odmastil perchloretylenem.

Na to, ze se tohle epoxy micha 1:1, tak ze bych 2x po sobe blbe namichal mi pripada divny. Co z aktualne nabizenych a bezne dostupnych epoxy si mam fakt poridit? Rad bych to uz na treti pokus opravdu mel prilepene napevno.
graup15

#935 Příspěvek od graup15 »

Alteco je sračka všech sraček...bože kdo ti to poradil?
Jestli to chceš mít nafest...tak odmastit,lehce zdrsnit...přilepit 5min BSI od Hořejšího...A,navíc já tam dávám dva čepy z 4mm uhlíkové kulatiny. Jsou zapuštěné do motýla a v konci trupu až na dno.
PS..to seřízení od výrobce (forem..) je správně. Takže to klidně přilep nafest.
mab
Kontaktovat uživatele:

#936 Příspěvek od mab »

Z těch delších mě letoxit nikdy nezklamal.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
creagel

#937 Příspěvek od creagel »

Njn, zdejsi modelarska maloprodejna :( Koukam na to BSI a jdu do 30min, at mam dost casu to usadit :)
semi
Kontaktovat uživatele:

#938 Příspěvek od semi »

Když jsme u toho BSI, mám 20 min. , míchám 50:50 na přesné váze a schne mi několik hodin.
DS-14
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#939 Příspěvek od JirkaA »

semi píše:Když jsme u toho BSI, mám 20 min. , míchám 50:50 na přesné váze a schne mi několik hodin.

20 min je doba zpracovatelnosti, nikoli vytvrzení.
OK2WY
JJ02

#940 Příspěvek od JJ02 »

creagel píše:........... at mam dost casu to usadit :)
S 5ti minuťákem máš času dost.
Povrch zdrsni 320kou a nešahej na to ani prstama....... neodmašťuj ničím...... přišroubuj křídla na trup...... před výškovku na trup navlíkni 3-4 gumičky do vlasů...... podlož obě křídla, ať se ti to nehoupe na trupu..... 5ti minuťák nanes ve slabé vrtvěna na trup i na motýla- můžeš dát trochu bavlny ale málo- musí to být hodně tekuté..... polož motýla a druhou rukou natáhni gumičky přes motýla vrchem a zavlíkni za konec trupu.... polož kombinačky na trup nebo dvoje- tak aby jsi trup zatížil...... Zavrť lehce s motýlem doleva do prava- jednak se vytlačí přebytečný epoxi a za druhé zjistíš jestli gumičky netáhnou motýla do strany,dopředu,dozadu... srovnej motýla v sedle a do osy...... a na konec jej srovnej s rovinou křídel- podívej zezadu modelu přes koncové oblouky motýla na horní stranu křídel, v případě potřeby přisuň plechovku barvy k motýlu tak aby jsi jednu stranu přizvednul a srovnal do osy křídel....a ještě jednou vše zkontroluj....po pár minutách přetečený epoxi oloupeš - dokud je jěště truchu gumový.
Můžeš celý postup vyzkoušet na sucho bez 5ti minuťáku.
Snad jsi to pochopil.
J.
Naposledy upravil(a) JJ02 dne úte 19.05.2015 13:49, celkem upraveno 1 x.
creagel

#941 Příspěvek od creagel »

JJ02 píše:S 5ti minuťákem máš času dost.
Povrch zdrsni 320kou a nešahej na to ani prstama....... neodmašťuj ničím...... přišroubuj křídla na trup...... před výškovku na trup navlíkni 3-4 gumičky do vlasů...... podlož obě křídla, ať se ti to nehoupe na trupu..... 5ti minuťák nanes ve slabé vrtvěna na trup i na motýla- můžeš dát trochu bavlny ale málo- musí to být hodně tekuté..... polož motýla a druhou rukou natáhni gumičky přes motýla vrchem a zavlíkni za konec trupu.... polož kombinačky na trup nebo dvoje- tak aby jsi trup zatížil...... srovnej motýla v sedle a do osy...... a na konec jej srovnej s rovinou křídel- podívej zezadu modelu přes koncové oblouky motýla na horní stranu křídel, v případě potřeby přisuň plechovku barvy k motýlu tak aby jsi jednu stranu přizvednul a srovnal do osy křídel....a ještě jednou vše zkontroluj....po pár minutách přetečený epoxi oloupeš - dokud je jěště truchu gumový.
Můžeš celý postup vyzkoušet na sucho bez 5ti minuťáku.
Snad jsi to pochopil.
J.

Diky za postup, delam to podobne. Jen ty gumicky zajimava vychytavka. Ja na radu primo od Michala motyla zatezkavam zavazim. Ze pravda,ze to tam poradne vyskladat da praci a s tema gumickama to asi bude lepsi :D

Jinak ja mam trup u motyla naseparovanyho pastou na parkety (opet radda od Michala). Pak ten epoxy jde po zatvrdnuti krasne odloupnout ;)
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#942 Příspěvek od klingon77 »

JJ02

#943 Příspěvek od JJ02 »

creagel píše:Diky za postup, delam to podobne. Jen ty gumicky zajimava vychytavka. Ja na radu primo od Michala motyla zatezkavam zavazim. Ze pravda,ze to tam poradne vyskladat da praci a s tema gumickama to asi bude lepsi :D

Jinak ja mam trup u motyla naseparovanyho pastou na parkety (opet radda od Michala). Pak ten epoxy jde po zatvrdnuti krasne odloupnout ;)

Na něco jsem zapoměl, tak jsem doplnil původní příspěvek postupu.
Postupů ke zdárnému konci je určitě více, každému vyhovuje něco jiného.
J.
graup15

#944 Příspěvek od graup15 »

Trošku jsem se věnoval nastavení Corada a začíná to lítat podle mojich představ.
To znamená,že chování modelu v poměrně silném větru a výrazné termice (klesáky i stoupáky plus turbulence z vesnice) je obstojné.
Dobře jsem si polétal ..ještě mi chybí doladit diferenciace pro rovné a zakřivené křídlo a víc na to prdím.
Model když pošlu z púl kilometru kolmo dolů..sotva střemhlavý let vybere (dive test). A přitom mi překvapilo,že Corado nabere 52,6m/s..do 200km/h chybí už jen 3m/s :-) Tím je na rovné křídlo příjemně pronikavé a naklapkované zase letí jak šnek:-)
A tak nějak jsem se při létání zamýšlel nad létáním obecně. Našel jsem svůj ideál..což znamená. Vylezu z pergoly,jebnu tam Corado..hoďku polétám a sednu s ním,kde se mi chce. No a zase zalezu pod pergolu na kafe. Přistání do vzrostlého obilí je bezpečnější než na jakém -koli letišti. A nikdo mi tam nesere kvičící ZDZ 80kou :-) :-)
No, na příští sezonu zase pořídím Vikinga aby Corado mělo výkonějšího brášku.
Přílohy
Corado (2).gif
pepin

#945 Příspěvek od pepin »

graup15 píše:A tak nějak jsem se při létání zamýšlel nad létáním obecně. Našel jsem svůj ideál..což znamená. Vylezu z pergoly,jebnu tam Corado..hoďku polétám a sednu s ním,kde se mi chce. No a zase zalezu pod pergolu na kafe.

vítej v klubu :lol: asi už chápeš proč mě to ba právě na Raný.co je na tom ale blbý, že se staneš samotářem a co je nejhorší,že se ti to začne líbit a nakonec tě po čase začne i srát, že si tam s tebou chce občas pokecat i nějaký jiný modelář--když si zrovna chceš jít uvařit třeba to kafe :lol:
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“