Graupner MX-20 HOTT (1)
Re: Graupner MX-20 HOTT
už máte poslední soft? Pokud ano, tak downgradujte...
http://www.graupner.de/en/supportdetail ... 6957e6c2e5
toto mi právě přišlo emailem:
Recall of transmitter software V 1.XX0
Dear customer,
Security downgrade required!
The following transmitter software versions contain a bug which can result in a fail-safe event in particular situations.
This applies to HoTT radio control systems with the following software:
MX-12 Version 1.740
MX-16 Version 1.740
MX-20 Version 1.150
MC-16 Version 1.020
MC-20 Version 1.040
MC-32 Version 1.060
The current software is available here:
http://www.graupner.de/de/supportdetail ... 8d908bc27d
Please be sure to load the following version of the software into your transmitter:
MX-12 Version 1.731
MX-16 Version 1.731
MX-20 Version 1.141
MC-16 Version 1.011
MC-20 Version 1.031
MC-32 Version 1.051
Please accept our apologies.
Yours - the GRAUPNER/SJ Team
http://www.graupner.de/en/supportdetail ... 6957e6c2e5
toto mi právě přišlo emailem:
Recall of transmitter software V 1.XX0
Dear customer,
Security downgrade required!
The following transmitter software versions contain a bug which can result in a fail-safe event in particular situations.
This applies to HoTT radio control systems with the following software:
MX-12 Version 1.740
MX-16 Version 1.740
MX-20 Version 1.150
MC-16 Version 1.020
MC-20 Version 1.040
MC-32 Version 1.060
The current software is available here:
http://www.graupner.de/de/supportdetail ... 8d908bc27d
Please be sure to load the following version of the software into your transmitter:
MX-12 Version 1.731
MX-16 Version 1.731
MX-20 Version 1.141
MC-16 Version 1.011
MC-20 Version 1.031
MC-32 Version 1.051
Please accept our apologies.
Yours - the GRAUPNER/SJ Team
jyrry.webnode.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je dobrý. Zrovna jsem to sem chtěl psát, protože mi to přišlo taky. A to jsem minulý týden upgradoval všechno-TX, několik RX, telemoduly 
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
zbytečné řeči
kope píše:............... A to jsem minulý týden upgradoval všechno-TX, několik RX, telemoduly
Nedávám nikam nový SW,FW dřív než cca za půl roku přesně z těchhle důvodů. ( to platí i pro Futabu, Nikon .......atd.) Betatesterů je na světě dost
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Dostal se ke mně soft 1.151, ale zatím neoficiálně; počkám, co vlastně podstatného obsahuje (kromě opravy toho bugu v 1.150), nemám zájem nechat se pak poučovat od chytrolínů :-)
Ostatně poslední upgrady šly nějak kolem mně, mám (a vyhovuje mi) 1.125
Ostatně poslední upgrady šly nějak kolem mně, mám (a vyhovuje mi) 1.125
jyrry.webnode.cz
Jak se k tobě dostal?
Mimochodem ty optimalizované protokoly pro čidla - bude to pak chodit s unisens senzory?
Mimochodem ty optimalizované protokoly pro čidla - bude to pak chodit s unisens senzory?
Jo, tak to nevim jestli muzu rict odkud ho mam... ani jsem nenasel co by ten softik mel obsahovat dalsiho...
jyrry.webnode.cz
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi není jasný, jestli je potřeba udělat dowgrade jen Tx nebo jestli je potřeba to udělat i pro přijímače a další komponenty. Mimochodem, z toho, že vždycky po vydání nějakého nového info je část stránek anglicky a část německy (a jsko na potvoru je německy ta důležitější) mi může vzít čert.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Podle toho co mají na stránkách se softem tak je zapotřebí downgradovat jen vysílač, řekl bych.
k přijímačům píší jen toto:
Aktualizace musí být provedena 2x
Potom proveďte obnovení továrního nastavení
k přijímačům píší jen toto:
Aktualizace musí být provedena 2x
Potom proveďte obnovení továrního nastavení
jyrry.webnode.cz
Ta komunikacia Graupnera s klientami pri upgradoch neposobi privelmi profesionalne.
(Som majitel MX20 a vyreklamovaneho prijmaca Gr24 ktory nesiel updatovat a napriek kvalifikovanej pomoci viacerych ucastnikov tohoto vlakna.) Od cca okt. 2012 sa mi podarilo nakupit tolko vadnych vyrobkov vcitene stavebnic a komponentov ako sa to nepodarilo za celu dobu mojho comebacku k modelarine v 2002. (Pre upresnenie len GR24 bol s produkcie GRaupnera ostatne od inych.) MOj nazor je ze je to dosledok krizy (znizeny odbyt,zvyseny tlak na ceny s cielom prezitia). Takze je to skor vseobecny jav......
Mame sa na co "tesit". 
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Pomoc kolegové již dva dny se snažím upgradovat MC-20 pomocí grstudia verse 3.2. zatím co vysílač bez problémů přijímače nemám jak, ve studiu se mi vůbec nezobrazuje možnost vybrat přijímač. Nevíte kde je chyba nebo co dělám špatně. Děkuji
daber píše:Pomoc kolegové již dva dny se snažím upgradovat MC-20 pomocí grstudia verse 3.2. zatím co vysílač bez problémů přijímače nemám jak, ve studiu se mi vůbec nezobrazuje možnost vybrat přijímač. Nevíte kde je chyba nebo co dělám špatně. Děkuji
Prijimac je "HoTT Device".
Na screenu, který jsi poslal, je to položka "HoTT Device". Když na ni klikneš, mělo by to vypadat přibližně (podle verze) nějak takhle...

Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
www.letadelka.com
- daber
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za pomoc mám to hotové, ještě jeden dotaz dá se někde zjistit aktuální verze nahraná v přijímačích a přes co provedu upgrad čidel. Díky.
Zjistili jste někdo proč se musí udělat downgrade...co bylo špatného v tom posledním softu?
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Oficiální informace říká, že může i za normální situace dojít k aktivaci fail-safe.
Já si to překládám jako, že vysílačka může přestat vysílat data.
Na rcgroups někdo dával video, jak mu zdrhl (a havaroval) quadcopter.
Já si to překládám jako, že vysílačka může přestat vysílat data.
Na rcgroups někdo dával video, jak mu zdrhl (a havaroval) quadcopter.