FrSKy Taranis

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Symplex
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSKy Taranis

#931 Příspěvek od Symplex »

To old_Mr_Grim:
S DFU Util jsem měl problémy, protože v jinak podrobný návod na Taranise v CZ od p.Řehůřka to popisuje jen napůl ( je tam na str.46 prostřední obrázek, ale pro neznalé matoucí ).
Stáhni si: http://www.findthatzip-file.com/search- ... 32-zip.htm
Je to zazipované, takže rozbalit. Já jsem adresář nakopíroval do složky, kde mám Companion. Pak otevři Companion, v menu nahoře rozbal nabídku programátor, zvol spodní položku Konfigurace.
Procházením navol cestu k DFU Util.exe, který je v adresáři staženého souboru.
Zavři Companion, já jsem restartoval PC, otevři Companion, připoj vypnutého Taranise, dej z menu předvolby.
Zde si nastav Taranise, stáhni si CZ jazyk, po stažení budeš dotázán zda chceš přepsat firmware. Dej OK a přepíše se paměť rádia.
Odpoj rádio od USB a zapni. Mělo by to být hotové a menu TX češtině.
Když tak napiš SZ. :D
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#932 Příspěvek od mirek100 »

Přehrává Companion9x v simulaci rádia i zvuky, nebo se to dá vyzkoušet jen ve vysílači?
mhotar

#933 Příspěvek od mhotar »

Zvuky zatím Companion přehrávat neumí.
www.opentx.cz
qwido

#934 Příspěvek od qwido »

Ahoj, potrebujem pomoc pri programovani, zatial len na obrazovke PC. Nedarí sa mi podľa návodu Open9x naprogramovať 6 servový motorovy vetroň s motylom. Ak má to niekdo vyriešene prosim o zaslanie dát. Do zostavy chcem zakomponovať stabilizator Guardian a tiež neviem ako na to. Za ochotu všeetkým ďakujem.
draceq
Kontaktovat uživatele:

#935 Příspěvek od draceq »

Třímetrové šestiservo s motýlem sice v modelovém parku mám, ale myslím, že konkrétní vyladění pro dané letadlo ti asi moc nepomůže.

Základní rozdíl oproti letadlu s klasickým ocasem je ten, že kanály pro serva motýla mají v mixeru základní nastavení zhruba toto:

CH03 (-100%)Směrovka
........(+100%)Výškovka
CH04 (+100%) Směrovka
........(+100%)Výškovka

Samozřejmě poměr a smysl výškovky a směrovky je potřeba poté odladit dle konkrétního letadla.

Co se týče Guardianu, ten je samostatná jednotka, která nemá se základním naprogramováním letadla ve vysílači nic moc společného, nastavuje se nezávisle. V jeho nastavení potom musí být V-tail, aby správně posílal korekce výchylek na obě serva motýla, ale základem je, že letadlo musí chodit správně bez Guardianu a pak teprve je možné laborovat s jeho zapojením.
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#936 Příspěvek od mirek100 »

V příspěvcích 3, 4 a 9 jsou ke stažení sumáře otázek a odpovědí a rozumů ze všech možných vlálen o FrSky Taranis:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2050008
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#937 Příspěvek od mirek100 »

Chtěl bych objednat Taranise tady:
http://www.modelarstvoimi.sk/frsky-tara ... kt/6238/16
ale píšou tam o baterii 800 mAh, přestože v poslední dávce, která se prodává by měla být 2000 mAh. Znamená to, že to není poslední výrobní dávka? Jak vůbec poznám, že se jedná o poslední dávku?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#938 Příspěvek od RCStudio »

Nepoznas kdyz neudaji velikou bat a nove bocni slidery, napis jim
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#939 Příspěvek od lubo1 »

Ja som tiež váhal kde kúpiť....
U ImiNitra to vyzerá na starú verziu..... Upgrade na novšiu vyjde cca 20E + poštovné. Ale bočné potenciometre V2 tam nemajú ....
Ja som objednal u Microtechnics... Ale dnes sú uź vypredané....
Tento týždeň by mala doraziť neaká dodávka k T9
Cena aj s dopravou je od Imi najhoršia a jednanie pri dotaze, o akú verziu ide - strašná.
Nová verzia bočného poťáku vyzará takto http://www.microtechnics.eu/detail.php? ... &langue=en
http://lubo111.rajce.idnes.cz
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#940 Příspěvek od mirek100 »

Volal jsem do IMI a ubezpečili mě, že mají ty nejnovější, jaké se dají sehnat. Přikládám obrázek s datem výroby 5.3.14 pro IMI. Tak jsem objednal u nich vysílač, přijímač a precizní vario za celkem 266 EUR vč. dopravy 16 EUR a hliníkového kufru.
Bohužel jsem zaváhal a Microtechnics už dnes nejsou. Včera ještě byly...
Přílohy
P1090790.JPG
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#941 Příspěvek od Andrews »

Problém/dotaz:
Povedlo se někomu spárovat Taranis (žák-slave) a DX6i (master)? A poradíte jak na to? OBRÁCENĚ to chodí OK.

Pokud připojím Taranis s Phoenixu V5 (origo kabel), tak zřejmě posílá něco jinak přes PPM, protože mi sám srovnává heli. Zase DX6i do nedělá. Na monitor screen rádia není vidět, že by něco kmitalo, ale zřejmě se tak děje... Nemůžou ty dvě věci souviset?

EDIT: Problém se SIMem vyřešen. Přestal jsem posílat 7+8ch a jede OK. Na monitoringu s simulátoru tyto dva kanály kmitají. Mám je na SB a S2.
vlasto

#942 Příspěvek od vlasto »

Taranis nastavis na slave, zapnes DX6i a potom pripojis kabel, tym je automaticky DX6i v mode master, a samozrejme na DX6i si nastav trener prepinac v menu. Mne to chodilo okamzite bez problemu.

Hned sa nieco opytam: taranis mam od iminitra a prisiel prelepeny plombami, chodia plombovane aj od inych predajcov?
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#943 Příspěvek od mirek100 »

Já mám Taranis taky objednaný u IMI Nitra, zatím je na cestě, ale na faktuře mám napsané, že je zaplombovaný. Jen nevím, co bude s plombami, když budu chtít změnit mód?
vlasto

#944 Příspěvek od vlasto »

Tak mas tri moznosti:
1. Nebudes do toho sparat
2. Zrusis plomby a prides o zaruku
3. Pekne krasne vezmes vysielac a skocis do imi, a oni ti to nastavia podla zelania, ci to bude nieco stat neviem, na to som uz nemal nervy sa pytat.
pisal som priamo vyrobcovi a obhajuje predajcu, otazka aj odpoved je na stranke frsky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#945 Příspěvek od RCStudio »

Co je to za blbost? Proc tedy prodavaji nahradni prepinace, slidery a dalsi vylepseni pro uzivatele starsich verzi ?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“