Viking 2-E a další modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
GOLLUM

Re: Viking 2-E a další modýlky

#946 Příspěvek od GOLLUM »

12 nemá vibrace, ale kvičí to dost, přeslechnout to nejde.
Mám ještě jednu origoš baterii od Robbe , kterou jsem nevyhodil. Můžu to zkusit vybíjet až kam to půjde, můžu to pomalu komplet rozebrat a zjistit jak to pracuje.....
Někdo tady psal, že mu to v podobně koncipované baterce odstavilo baterku od TX = napětí nula V. Ty píšeš, že po téhle akci to mělo cca 3-4V. Je to tak?
(Napiš ještě prosím pro zajímavost nastavení toho FS)[/quote]

Na letišti to mělo po pádu přesně 3,07V. Při vylétnutí modelu 8,???V (přesně nevím, ale 8V 100%), signal 7,2V, pád cca po 15ti minutách letu, nechápu!!!!. Při měření od 2 rev.techniků máme hodnoty 3,17V a 3,15V,dnes 3V. Všechna měření dám na youtube, ale zatím pouze pro firmu po které požaduji proplacení škody. Mic víc zatím nevím a ta buchta FUTABA nechce naběhnout 8O :D 8O a prodejce chce vše zaslat, tak zítra kmitám za právníkem a sepisujem odeslání na základě požadavku + výrobní čísla a značku, která bude na baterce......ach jo. Jinak, můžu působit podrážděně, ale nemyslím to zle, prostě mě ta situace dostává, tohle se nesmí stávat a je mi líto toho Vikouše, byl to orgasmus, průlet na rychlosti :)
JMalik

#947 Příspěvek od JMalik »

GOLLUM píše:
Na letišti to mělo po pádu přesně 3,07V. Při vylétnutí modelu 8,???V (přesně nevím, ale 8V 100%), pád cca po 15ti minutách letu, nechápu!!!!. Při měření od 2 rev.techniků máme hodnoty 3,17V a 3,15V,dnes 3V. Všechna měření dám na youtube, ale zatím pouze pro firmu po které požaduji proplacení škody. Mic víc zatím nevím a ta buchta FUTABA nechce naběhnout 8O :D 8O a prodejce chce vše zaslat, tak zítra kmitám za právníkem a sepisujem odeslání na základě požadavku + výrobní čísla a značku, která bude na baterce......ach jo. Jinak, můžu působit podrážděně, ale nemyslím to zle, prostě mě ta situace dostává, tohle se nesmí stávat a je mi líto toho Vikouše, byl to orgasmus, průlet na rychlosti :)

Zkusím to s tou baterkou co mám doma a dám vědět jak to dopadlo.

Až vychladneš, tak ber tu reklamaci s nadhledem. Když to dopadne super, tak ti pošlou novou baterku - s kurvítkem :wink:
Když to dopadne "normálně", tak napíšou, že závada byla jinde a skončí to neutrálně.
Když budeš trvat na náhradě škody toho Vikouše, tak vytečeš peníze do právníků a soudních poplatků a dopadne to blbě.
To je realita. Zkus si představit, kdyby každý zažaloval výrobce reglu, baterky, přijímače...., za způsobenou škodu.
(Než vyrazíš za právníkem, přečti si dobře návod k vysílači. Je tam napsané, za co výrobce neručí.)

Jak jsi měl nastavený ten FS?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
GOLLUM

#948 Příspěvek od GOLLUM »

Zkusím to s tou baterkou co mám doma a dám vědět jak to dopadlo.

Až vychladneš, tak ber tu reklamaci s nadhledem. Když to dopadne super, tak ti pošlou novou baterku - s kurvítkem :wink:
Když to dopadne "normálně", tak napíšou, že závada byla jinde a skončí to neutrálně.
Když budeš trvat na náhradě škody toho Vikouše, tak vytečeš peníze do právníků a soudních poplatků a dopadne to blbě.
To je realita. Zkus si představit, kdyby každý zažaloval výrobce reglu, baterky, přijímače...., za způsobenou škodu.
(Než vyrazíš za právníkem, přečti si dobře návod k vysílači. Je tam napsané, za co výrobce neručí.)

Jak jsi měl nastavený ten FS?[/quote]

Já si to nemyslím, kdyby každý sklapl uši a v úklonu se odplazil, bude celý svět "rádoby chlapů" a každý výrobce indulony by si mnul ruce, jak jde na odbyt... :D .... věřím, že pochopeno ...... Vždy jsem byl extrovert, rebel, průserář a i když nic nedokážu, rozhodně nebudu mlčet...jo...je možné poznamenat, tak si se vykřičel a co??? Co??? Dobrej pocit, že jsem aspoň něco udělal a pokud budu mít aspoň pocit, že jsem proto udělal max, budu spokojen...jsem asi jiného ražení....jo a už jsem vychladl...pomáhají mi k tomu diskuze a příspěvky, jak to dopadne blbě, atd.... protože ta lidská poddajnost mě vždy řádně ochladí..... :roll: nic ve zlém, neznám Tě...
tomashr

#949 Příspěvek od tomashr »

My jsme to řešili u 8FG a podle mě kurvítko tu baterku neodstaví, ale brutálně "rozbalancuje" při nabíjení. Takže jede na pohled normálně, napětí zvolna klesá, reálně ale má jeden článek prakticky plné napětí a druhý třeba skoro o volt méně - v průměru to vypadá jako normální hodnota, jenže ve skutečnosti pak najednou ten slabší článek padne skoro bez výstrahy do nuly a....

Jak jsem psal, u nás alarm naskočil, ale na přistání zbývalo asi 30s, pak se to vyplo. Dovolím se vsadit, že stát se to někomu u Dalibora na place, tak to nestihne, v našem případě byly záchranou nadrilované soutěžní reflexy, kdy pokyn "okamžitě přistaň" znamená fakt okamžitě, i tak se to vyplo ještě kousek nad zemí, ale už na finále s vysunutým butterfly, takže OK.

Tu baterku ještě mám, stálo by za pokus ji rozdělat, obvod vyhodit a po vytažení středního vodiče nabít na normálním nabíječi s balancerem, vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby pak byla úplně v pohodě.

Odhaduji, že u 14SG to bude prakticky stejné :-(
graup15

#950 Příspěvek od graup15 »

jo..u Sg 14 to bude podobné.
Když jsem vyhazoval moji púvodní lipol Robbe, tak při odpájení kurvítka měl jeden článek (co si pamatuju )po nabití 4.3v a druhý 3.3v.
Prostě je to celé špatně,uživatel s robbe lipol nemá vůbec možnost zjistit, jestli je baterka doopravdy nabitá, či není. Navíc to kurvítko, je pořád připojené i když je Tx vyplý. Žije si vlastním životem a spolehliově dojebe baterku.
JMalik

#951 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:jo..u Sg 14 to bude podobné.
Když jsem vyhazoval moji púvodní lipol Robbe, tak při odpájení kurvítka měl jeden článek (co si pamatuju )po nabití 4.3v a druhý 3.3v.
Prostě je to celé špatně,uživatel s robbe lipol nemá vůbec možnost zjistit, jestli je baterka doopravdy nabitá, či není. Navíc to kurvítko, je pořád připojené i když je Tx vyplý. Žije si vlastním životem a spolehliově dojebe baterku.

To kurvítko je normální balancer. Je to natrvalo připojené, stejně jako např. u všech baterek do ručního akunářadí kde to tak je. Takže připojené to být pochopitelně musí i když je TX vypnutý.
Zatím jsem si vytáhl ven vývody z jednotlivých článků a zkouším to nabíjet a vybíjet (na konci vybíjení v TX) a měřím to na těch jednotlivých článkách. Po pár dnech sem napíšu výsledky. Zatím předběžně podezírám vlastní články, ne ten balancer.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#952 Příspěvek od JMalik »

GOLLUM píše:..........

Zkusím to ještě potřetí :wink:
Jak jsi měl nastavený ten FS?
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#953 Příspěvek od STROHUR »

Před 2 lety jsem servisoval pro jednu věhlasnou firmu velké množství přístrojů spotřebky s 2 článkem lipol . Byly vybaveny vestavěným balancerem na nabíjecí desce , stále připojeným.
Závada jednoho článku byl celkem častý jev.
Je s podivem že toto nemá Robbe pořešeno.
Ještě že to někoho netrefilo.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#954 Příspěvek od lakotamm »

JMalik mám tu akupaky od nemenovanej firmy vybavené balančnými konektormy. Niektoré majú cez 2 roky a hoci sú pravidelne používané stále bežia. Nabíjač má balancér.

Takže nie všade strkajú kurvítka.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
JMalik

#955 Příspěvek od JMalik »

lakotamm píše:JMalik mám tu akupaky od nemenovanej firmy vybavené balančnými konektormy. Niektoré majú cez 2 roky a hoci sú pravidelne používané stále bežia. Nabíjač má balancér.

Takže nie všade strkajú kurvítka.

Já jsem napsal:
".....Je to natrvalo připojené, stejně jako např. u všech baterek do ručního akunářadí kde to tak je."
To znamená, že u všech baterek s vestavěným balancerem je trvale připojený balancer na články.
Nikde nepíšu, že včechny baterky mají vestavěný balancer.
(Reagoval jsem na příspěvek graup15, kterému se asi nezdá, že je to připojené i při vypnutém TX.)
Robinsson

#956 Příspěvek od Robinsson »

GOLLUM píše:Já si to nemyslím, kdyby každý sklapl uši a v úklonu se odplazil, bude celý svět "rádoby chlapů" a každý výrobce indulony by si mnul ruce, jak jde na odbyt... :D .... věřím, že pochopeno ...... Vždy jsem byl extrovert, rebel, průserář a i když nic nedokážu, rozhodně nebudu mlčet...jo...je možné poznamenat, tak si se vykřičel a co??? Co??? Dobrej pocit, že jsem aspoň něco udělal a pokud budu mít aspoň pocit, že jsem proto udělal max, budu spokojen...jsem asi jiného ražení....jo a už jsem vychladl...pomáhají mi k tomu diskuze a příspěvky, jak to dopadne blbě, atd.... protože ta lidská poddajnost mě vždy řádně ochladí..... :roll: nic ve zlém, neznám Tě...

Líbí se mi tvůj přístup a držím ti palce.... bude to stát hodně úsilí, ale snad to přinese kýžené ovoce
GOLLUM

#957 Příspěvek od GOLLUM »

Líbí se mi tvůj přístup a držím ti palce.... bude to stát hodně úsilí, ale snad to přinese kýžené ovoce[/quote]

Robinsson a Gollum? Nesourodý pár :D :D :D ale konečně podpora a pozitivum, díky moc, budu informovat :P
Elektromaniak

#958 Příspěvek od Elektromaniak »

Já taky držím palce a jsem zvědav jak to bude pokračovat.
Nahledl jsem a pěkně si početl.
FrSky Taranis,Filip600 Termik,Filip 400 Sport a větroň 1500 V-tail ,Xtreme, NAZA M liteV2 Xcopter550
GOLLUM

#959 Příspěvek od GOLLUM »

Elektromaniak píše:Já taky držím palce a jsem zvědav jak to bude pokračovat.
Nahledl jsem a pěkně si početl.

....tudíž taky moc děkuji, tak už jsme 3, Robbe má písmenek 5, tak ještě aspoň 3 a vozovou hradbu prolomíme :lol: :lol: :lol:
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#960 Příspěvek od Milan Nes »

a mne nepočítáš jo :-d sem se urazil ....
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“