DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavé řešení pro vylepšení GPS příjmu na Vašich Phant

#946 Příspěvek od Petr_K »

gardenroute píše:Zajímavé řešení pro vylepšení GPS příjmu na Vašich Phantomech, jedná se o aplikaci samolepící 3M hliníkové fólie pro odstínění od "vnitřností" Ptaaka (Google: 3M 7983). Je to relativně jednoduché, laciné a účinné, folie váží cca 2.5 gramu...

Primárně to je sice použité pro P2V+, kde je možná interference s WiFi modulem na palubě, ale může to zrychlit načítání satelitů a zvýšit stabilitu GPS příjmu i dalších nových modelů Phantoma... Máme na palubě spoustu další elektroniky, nikdy asi nezaškodí lepší stínění nežádoucích interferencí, než je to tovární (nyní asi žádné, dříve ale myslím byla v té šedé hmotě pod GPS měděná folie)... Problém je asi ten dlouhý nestíněný kabel od GPS modulu, proto je celkem užitečné zastínit jeho nepotřebnou délku... Také jsem již viděl dodatečné stínění NAZA jednotky tou zmíněnou měděnou folií.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q31s6NDFUlA[/youtube]

Tak jsem to tedy také udělal 8)
Jen jsem to měl trocha složitější, protože mám pouze 3M hliníkovou pásku, takže to nešlo udělat z jednoho kusu, ale nakonec to nějak dopadlo.

DSC09995_1280.jpg

Tak se uvidí, jak to nyní bude s počtem satelitů.

Ale co mě dostalo je stav uložení matiček uvnitř. Asi to ještě něco vydrží, ale asi to bude chtít časem nový díl.

DSC09996_1280.jpg

IMG_1690_1280.jpg

IMG_1691_1280.jpg

A takto to je na všech ramenech koptéry :?
hravec

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#947 Příspěvek od hravec »

už tu o tom gardenroute psal... zalít epoxidem, já mám jednu úplně vylomenou to při prvním otevření draka...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#948 Příspěvek od gardenroute »

Jojo, vylej to epoxidem, při té příležitosti bych to zpevnil i pár CF trubičkami - prevence.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DJIvison

DJI PHANTOM 2 VISION assistant software

#949 Příspěvek od DJIvison »

promiňte, jsem pitomec, ale už několikátý den pročítám fórum, ale nenašel jsem příspěvky ohledně programu na PéCé "DJI P 2 Assistant_3.0", hlavně co znamenají nastavovací prvky IMU calibracion, basic gain, attitude gain a pod., nikde není nějaký rozumný ucelený popis funkcí programu, je možné, že se to dá někde najít, ale mě to asi uklouzlo, poraďte, koptéru mám krátce(přešel jsem z vrtulníku) a proto jsem začátečník :oops:
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
gardenroute

Re: DJI PHANTOM 2 VISION assistant software

#950 Příspěvek od gardenroute »

Hlavně by jsi neměl takto zbytečně zahajovat nové vlákno, a příspěvek vložit do příslušného vlákna, která tady jsou již založena dost dlouho... :(

A evidentně jsi pročítal špatně, neboť tyto věci tady byly řešeny již více jak před rokem, projdi si zejména hlavní vlákno o P1, a zejména jeho první (dnes pro velikost již pro další příspěvky uzamčenou) část, všechno bylo vysvětlováno, řešeno...

A zejména Ti doporučuji si před vlastním létáním pročíst důkladně manuál, nemáš-li ho, stáhni si ho z webu DJI.
JosefSvejk

#951 Příspěvek od JosefSvejk »

Zkus toto. Pokud to není pro ten tvůj typ, tak už to tam dohledáš. :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
gardenroute

Sluneční "protistínová" GoPro clona pro kopteru

#952 Příspěvek od gardenroute »

Sluneční "protistínová" GoPro clona pro Ptaaka
Tak jsem se konečně dokopal (dílem s blížícím se odjezdem na Balkán, a dílem, že mě ty stíny vrtulí v obraze z GP začínají dost štvát) k tomu, abych rychle a provizorně dobastlil svůj prototyp sluneční clonky pro GP, které by eliminovala vznik těch nepříjemných stínů vrtulí Phantoma při letu proti silnému a zejména nízkému slunci. Každý ví, jak je to nepříjemné a kazí to záběry, kdo neví o co přesně jde, jsou to ty takové se pohybující pruhy (obrazová interference) odshora dolů v obraze, vznikající promítáním stínů vrtulí přímo do objektivu GP.

Zadání byly celkem jednoduché :
- extrémně nízká hmotnost - nechtěl jsem dále řešit potíže s vyvažováním - gimbal Zenmuse je dost citlivý na jakékoliv změny vyvážení, hmotnost moje váha s přesností na 0.5 gramu vůbec neregistrovala, takže jistě pod 1 g
- primární funkčnost s režimem 1080p/medium - ačkoliv jsem s poslední době hodně zkoušel 2.7K, je s tím hodně práce v postprocesu, a nalezení vhodného tvaru clony, aby to nevinětovalo i ve 2.7K by bylo složitější (možná ve verzi 2)
- plocha by neměla být příliš veliká, aby to nefungovalo jako nějaký aerodynamický štít, opět s dopadem na funkčnost gimbalu, který pracuje často ve velmi extrémních podmínkách
- jednoduché a laciné - netřeba komentáře :D, čekám, že clona brzy někde uletí :wink:

Už před nějakou dobou jsem se rozhodl, že to udělám z kousku starého negativu (přeexponovaného), akorát jsem pořád nevěděl, jak to elegantně a snímatelně k objektivu připevnit, a přitom nijak nezasahoval do jeho konstrukce.
Tady díky Standovi (@SAT-HOFMAN), že mě navedl k té čínské LED svítilně (měl jsem jí v šuplíku :D ), ve které je gumový O kroužek přesného rozměru, který jsem potřeboval.
Základní rozměr byla kruhová výseč s poloměrem cca 20-22mm, na kterou jsem s UHU Super přilepil ten gumový kroužek (kdo ví, zda-li to vydrží), když jsem si to navlékl na trn podobného průměru jako je GP objektiv.
Po zatvrdnutí lepidla jsem to nasadil na GP, drží to a pasuje bezvadně, připojil přes HDMI k TV, a začal jsem postupně zastříhávat tvar clony tak, aby to nevinětovalo. Přesný tvar nyní nakreslený nemám, až se vrátím (pokud to neztratím) a bude to přitom funkční, tak to přesný tvar zkopíruji.
Ještě se omlouvám kutilům a přesným modelářům, je to jen funkční prototyp, nedělal jsem to na design, nepřesné a semtam zubaté okraje jsou z postupného odstříhávání okrajů proti vinětaci, a oči už mě tak neslouží, a je to hrozně malinkaté. Ale zdá se že funkční, dle prvních testů, uvidíme jak v terénu, už nebudu mít čas to zkoušet, až možná někde na minovém poli v Bosně :D
GoPro SunHood01
GoPro SunHood01

GoPro SunHood02
GoPro SunHood02

Doplněno 8/2013 - sluneční clona je plně funkční, na GP dobře drží a gimbal nijak neovlivňuje, prověřeno natáčením na cestě po Balkáně letos v létě. Videa jsou již bez protivných stínů vrtulí, které se projevovaly v obraze jako nepříjemná interference. Mezitím se začalo v USA vyrábět velmi podobné skládací řešení.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 25.08.2014 15:39, celkem upraveno 2 x.
DJIvison

#953 Příspěvek od DJIvison »

promiňte, ja su pitomec, ale to jsme si asi nerozuměli, zajímá mě nastavení koptery v tom programu, konkrétní veličiny, kdo má jaké zkušenosti nebo poznatky s nastavením attitude gain nebo "gain" všeobecně, čtu to tu už několikátý den a nejsem chytřejší než na začátku, třeba nějaký protřelý by to sem mohl hodit ucelené
:?:
JosefSvejk

#954 Příspěvek od JosefSvejk »

Každá koptéra je jiná, takže zisky si musíš nastavit podle toho, jak se chová. Kdyby existovaly přesné hodnoty, které se mají nastavit, nemusela by možnost nastavení existovat a výrobce by ty hodnoty dal "natvrdo". Takže v tomhle ti nikdo asi neporadí. Jak při nastavování postupovat je v tom návodu - po jedné položce a malé změny (10%), pořádně vyzkoušet a případně pokračovat.
DJIvison

#955 Příspěvek od DJIvison »

DÍKY, konečně kloudná odpověď, pokud jsem pochopil, nastavit nějakou hodnotu a jít zkoušet, potom jinou a jít zase zkoušet a tak dokola až to jednou vyjde nebo taky nevyjde 8O
prostě metoda "pokus omyl"
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#956 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

DJIvison píše:DÍKY, konečně kloudná odpověď, pokud jsem pochopil, nastavit nějakou hodnotu a jít zkoušet, potom jinou a jít zase zkoušet a tak dokola až to jednou vyjde nebo taky nevyjde 8O
prostě metoda "pokus omyl"

Namapovat požadované ladění basic gain, attitude gain na volný(é) kanály a ladit za letu a vyhovující parametry uložit do jednotky :wink: .
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
DJIvison

#957 Příspěvek od DJIvison »

8O pane vy jste boží :) díky
JosefSvejk

#958 Příspěvek od JosefSvejk »

SAT-HOFMAN píše:Namapovat požadované ladění basic gain, attitude gain na volný(é) kanály a ladit za letu a vyhovující parametry uložit do jednotky :wink: .

Čím to může být, že mi to nejde zapnout? Když zadám třeba vstup X2, tak to hned skočí zpět na INH. Mám Naza M lite.
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#959 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

JosefSvejk píše:Čím to může být, že mi to nejde zapnout? Když zadám třeba vstup X2, tak to hned skočí zpět na INH. Mám Naza M lite.

Mám NAZA-M V2 a funguje to jak má.
Dag2B3

#960 Příspěvek od Dag2B3 »

Hmm, tak Phantom je tu rozdělený do třech sekcí (a přitom jsou na těch strojích jen malé odchylky). Pro jistotu sem ještě postnu link pro ty co by to mohlo zajímat (a čtou jen ve svém chlívku) Tenhle batoh je pro všechny Phantomy. První dojmy:
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=131&t=65514&start=105#p1134412
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“