DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jandik

Re: Spektrum Dx6i - změna mod - kdo udělá?

#946 Příspěvek od Jandik »

Nějak mi to po ránu nemyslí ... Takže tlačítka trimů fungují normálně, nejsou prohozené, ale pouze na displeji se posouvá ukazatel u jiného trimu?

Našel jsem tento postup http://www.max3design.com/soporte/RC/DX ... change.htm, ale nemohu se odhodlat se na to vrhnout :-(
Jardátor

#947 Příspěvek od Jardátor »

Trošku si "přihřeju polívčičku",ať nezakládám nové vlákno.Včera mi pro změnu nespadlo éro :D ,ale Dx 6 na zem.Nějak se mi vyvlékla karabinka z držáku.Zatím to vypadá,že k nějaké velké škodě nedošlo,jen levý knipl jde nějak ztuha.Směrovka jde v pohodě,pouze výškovka trošku "zadrhává".Než se dám do amatérské opravy,prosím o radu jak na to,ať neskončí neodborným zásahem ve šrotu.Určitě už s podobnou závadou máte někdo zkušenosti,tak moc prosím o radu!Dík!!! 8O
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#948 Příspěvek od Werret007 »

Při předělávání se musí přepájet i trimry směrovky a křidélek, ale na displeji jsou přehozené.
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Bozha

#949 Příspěvek od Bozha »

Jandik: Předělání (z mod 2 na mod 1, tzn. v obráceném gardu) jsem si nedávno dělal, zabralo to obědovou pauzu v práci. Opravdu to není těžké, chce to jenom trochu trpělivosti a jemné kleště na elektroniku. Mod 4 už bude vyžadovat nějaké pájení, jak bylo zmíněno. Bohužel nejsem zblízka, jinak bych ti to alespoň mechanicky předělal.
Jandik

#950 Příspěvek od Jandik »

Teď jsem si uvědomil, že by mi vlastně stačilo mod2. Mod4 bych rád pro letadla, ale to zvládnu vhodným zapojením serv v letadle, ne?
Já snad za Tebou do té Prahy zajedu :-)
2952

#951 Příspěvek od 2952 »

Já ti nějak nerozumím...nemáš v tom trochu "nejasno" ?..v těch módech...?:-)
Bozha

#952 Příspěvek od Bozha »

No klidně zajeď, i když si myslím že jenom tvůj čas a projetý benál tě bude stát asi tak 10x víc než kdybys to zkusil přemontovat sám :D

Se zapojením serv v letadle to nemá IMHO nic společného, je to o tom co a jak máš rozložené na páčkách na vysílačce...

Jenom bych dodal že umím (= aspoň jednou jsem to dělal a nic nepřestalo fungovat :mrgreen: ) jenom předělat Mod1 na Mod2 a obráceně, podle toho v jakém Modu je vysílačka "z krámu". Mod 3 a Mod 4 neumím a nedělám.
Jandik

#953 Příspěvek od Jandik »

2952 píše:Já ti nějak nerozumím...nemáš v tom trochu "nejasno" ?..v těch módech...?:-)

Já nevim, možná jo. Prostě pro vrtulník bych rád mod2, což vyřeším úpravou vysílačky z mod1 na mod2 . Ale pro letadla mod4 (výškovku a směrovku bych chtěl mít na pravém kniplu). Jestli se nepletu, tak u mod2 je směrovka na plynu, což nechci a mohu do ovlivnit zapojením serva do přijímače. Nebo ne?
Jandik

#954 Příspěvek od Jandik »

Bozha píše:No klidně zajeď, i když si myslím že jenom tvůj čas a projetý benál tě bude stát asi tak 10x víc než kdybys to zkusil přemontovat sám :D

Se zapojením serv v letadle to nemá IMHO nic společného, je to o tom co a jak máš rozložené na páčkách na vysílačce...

Jenom bych dodal že umím (= aspoň jednou jsem to dělal a nic nepřestalo fungovat :mrgreen: ) jenom předělat Mod1 na Mod2 a obráceně, podle toho v jakém Modu je vysílačka "z krámu". Mod 3 a Mod 4 neumím a nedělám.

Teď jsem si vytisknul návod a dneska se pustím do předělání mod1 na mod2.

S tím modem4 jsem to asi napsal trochu blbě. Ale přeci, pokud budu mít mod2, tak je to levý knipl - plyn, směrovka
pravý knipl - výškovka, křidélka. Ale já bych chtěl (u letadla) mít směrovku na pravém kniplu, tak prostě servo v letadle zapojím do přijímače tam kde by mělo být servo křidélek, ne?
zdendaK

#955 Příspěvek od zdendaK »

Teď jsem si vytisknul návod a dneska se pustím do předělání mod1 na mod2.

S tím modem4 jsem to asi napsal trochu blbě. Ale přeci, pokud budu mít mod2, tak je to levý knipl - plyn, směrovka
pravý knipl - výškovka, křidélka. Ale já bych chtěl (u letadla) mít směrovku na pravém kniplu, tak prostě servo v letadle zapojím do přijímače tam kde by mělo být servo křidélek, ne?[/quote]

Jandík"
Neučil bych se dva mody- bude se ti to plést. Létám obojí- vrtulníky i letadla a je lepší mít návyk , že směrovka je na jedné páčce.U složitějších figur to neupáčkuješ. S tím prohazováním jen v přijímači bych to také nedělal.Zbytečně si budeš komplikovat nastavování.
zdeněk
T-REX 700N/ Goblin 700Spirit ,PROTOS, EXTRA 330L 3W157 futaba FG12 2,4Ghz
Bozha

#956 Příspěvek od Bozha »

Jo aha, no to asi jo, ale nevím, s letadly nelétám.

Držím palce při přestavbě, nějaké tipy: ty 3 piny nejsou tak těžké na vyndání a zandání jak se ti bude zdát, chce to jemnou ruku (a trošičku páčení) a taky si odtlačit plastový díl, který ti bude při vyndávání a zandávání vadit. Druhý tip je zpětné nasazování pružiny, tam mi pomohlo si regulační šroubek, co ji natahuje, hodně povolit a nastavit do původní polohy až po nasazení pružiny. Jo a na tom regulačním šroubku si před demontáží udělej fixou čárku, abys věděl kam až šroubovat....
Jandik

#957 Příspěvek od Jandik »

Tak jsem se do toho pustil. Zatím to jde docela dobře. Teď stojím před úkolem vytáhnout ty tři osičky. Jedna šla bez problémů, pak jsem odstranil čtyři šroubky, aby šel vytáhnout ten knipl, odstranil jsem takovej malej plastovej čudlík a musím ještě vytáhnout takový malý plastový jezdec. Bojím se, abych ho nezlomil, nepamatujete si někdo, jak ho vytáhnout?
Bozha

#958 Příspěvek od Bozha »

Jandik píše:Tak jsem se do toho pustil. Zatím to jde docela dobře. Teď stojím před úkolem vytáhnout ty tři osičky. Jedna šla bez problémů, pak jsem odstranil čtyři šroubky, aby šel vytáhnout ten knipl, odstranil jsem takovej malej plastovej čudlík a musím ještě vytáhnout takový malý plastový jezdec. Bojím se, abych ho nezlomil, nepamatujete si někdo, jak ho vytáhnout?

Co si pamatuju, tak bylo potřeba ze strany vymáčknout nějaký plastový kousek, pak šel jezdec vytáhnout. Vím že mi pak při sborce zbyl a orosil jsem se, kam patří :D
Jandik

#959 Příspěvek od Jandik »

Ten plastový kousek jsem vytáhnul, ale nejde mi vyndat ten jezdec. Jezdí ve své kolejničce a já nevím, kde zapáčit, abych ho nezlomil.
Jandik

#960 Příspěvek od Jandik »

Tak jsem malinko pokročil, vyndal jsem dvě tyčinky, ale ta třetí nejde a nejde. Je to ta, která se dotýká toho kovového kolečka. Ach jo :-(
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“