Helimaniacs Team Brno

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Troll

#961 Příspěvek od Troll »

midiborec píše:
peko.cz píše:Tak jste mě ukecali. Buď to bude GAUI200 nebo HK Trex250GT. Cenově je to velký rozdíl, ale vlastnostma předpokládám taky.

Mam Trex 250 tak az me dojde nabijecka tak ti dam vedet jak to lita.

Martine , vzhledem k tomu že si naprostý začátečník co ještě žádný vrtulník neřídil, tak být na tvém místě, se soudama jak co lítá ještě nějakou dobu počkám.
UCH

#962 Příspěvek od UCH »

Tak Errore povídej jaký je to udělat lopas s takovou obludou jako je 550. Něco jako otočit autobus na záda, nebo je to víc v pohodě?
HK 600 GT, HK 500 GT, T-rex 600, Maketa MD 530 na sračku, Hornet X3D-nikdy víc..DX7Kdo nepadá, lítá pod svoje možnosti...tak tohle všechno je už minulost...[url=http://www.helimaniacs.cz][img]http://www.helimaniacs.cz/logo.jpg[/img][/url]
error414
Kontaktovat uživatele:

#963 Příspěvek od error414 »

UCH píše:Tak Errore povídej jaký je to udělat lopas s takovou obludou jako je 550. Něco jako otočit autobus na záda, nebo je to víc v pohodě?

byl docela v pohode, sice to chce trochu pracovat s energii ale jde to
Logo 600 + spirit
Penax

#964 Příspěvek od Penax »

Dotaz pro zkusene:
Jelikoz nevim kdy dostanu zpet DX6i z Helimanie, tak jsem baterie nabill tak aby jeden clanek mel 3.82 a dal je do lednice kde je 9 stupnu. Uzavrel jsem je do plastove misky tak aby na ne neslo vlhko.
Muze to tak byt, je to tak spravne ?
Digis
Kontaktovat uživatele:

#965 Příspěvek od Digis »

Penax píše:Dotaz pro zkusene:
Jelikoz nevim kdy dostanu zpet DX6i z Helimanie, tak jsem baterie nabill tak aby jeden clanek mel 3.82 a dal je do lednice kde je 9 stupnu. Uzavrel jsem je do plastove misky tak aby na ne neslo vlhko.
Muze to tak byt, je to tak spravne ?

Peťo, nějakej 14 ti denní výpadek té baterii přece nemůže ublížit. Já mám jednu Hyperionku, kterou jsem nabíjel v dubnu a používal jsem ji až v září, a to byla v šuplíku v pokoji a normálně funguje. Vím že to asi není pro ni nejlepší, možná má o něco menší kapacitu i když jsem to nepoznal, a proměřovat ji určitě nebudu. A jestli vylítneš teď u víkendu, nebo příští týden, to pro ně nemůže být problém. Asi jsi to uděll správně podle návodu co se píší, ...ale co se týká doby kdy vylítneš asi zbytečně.

A vůbec, kdy ti řekl Evžen že se to bude hotový?
Naposledy upravil(a) Digis dne čtv 07.10.2010 11:22, celkem upraveno 3 x.
error414
Kontaktovat uživatele:

#966 Příspěvek od error414 »

tusi uz nekdo co blbne savox, nikde jeho serva poradne nejsou, prevody nejsou a uz to trva delsi dobu.
Logo 600 + spirit
Kenny McCormick

#967 Příspěvek od Kenny McCormick »

To Penax
Skladujes to podla predpisu. :lol:
Podla poslednych nazorov nieje treba ich ani davat do chladnicky. Technologia LiPo ide stale hore. Staci udrziavat napetie na 50% kapacity, co je 3,8 - 3,85V na clanok.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Digis
Kontaktovat uživatele:

#968 Příspěvek od Digis »

Kenny McCormick píše:Skladujes to podla predpisu. :lol:
Podla poslednych nazorov nieje treba ich ani davat do chladnicky. Technologia LiPo ide stale hore. Staci udrziavat napetie na 50% kapacity, co je 3,8 - 3,85V na clanok.

A od jaké doby nepoužívání je potřeba je takhle skladovat aniž by utrpěly. Víc jak týden, víc jak měsíc...Přece za 14 dní se jim nemůže nic stát.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#969 Příspěvek od pkotatko »

O skladování se můžeme bavit tak od měsíce nahoru. Přijedu z lítání, baterky jsou vybité. Když vím, že nepudu dlouho lítat nabiju je na 60% a nechám je někde na relativně bezpečném místě. Do ledničky patří dobrá večeře. :D
Naštěstí skladování teď nehrozí :wink:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Kenny McCormick

#970 Příspěvek od Kenny McCormick »

v sekcii Elektronika a Elektropohon su na to siahodlhe debaty.
Musis si vybrat, co ti pasuje. :lol:
Napr. neskladovat plnenabite baterie /4,20/ viac nez den-dva, inak udajne hrozi poskodenie alebo strata kapacity. Stava sa mi ze ich skladujem aj tyzden nabite, ked je zle pocasie... Az tak prikladne sa o nich nestaram. :lol:
Alebo neskladovat podbite /menej ako 3,80V/ baterie ani den. Treba ich aspon kusok nad 3,80 dobit.
Zhoduju sa vsak v tom, ze z HC baterky maju zivotnost 1 rok, ci ich pouzivas alebo nie. Nano-Tech je zatial otaznik.
Ja ich zazimujem, az ked budem isto vediet, ze si aspon 3tyzdne nezalietam, ked pridu mrazy... Aj tak na novu sezonu kupim nove baterky. Tieto uz budu len na start sezony :)
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Digis
Kontaktovat uživatele:

#971 Příspěvek od Digis »

Kurňa, teď jsem byl na obědě a venku je úplně luxusní počasí. Škoda, že dneska nemůžu, doufám že to vydrží i přes víkend :)
error414
Kontaktovat uživatele:

#972 Příspěvek od error414 »

Digis píše:Kurňa, teď jsem byl na obědě a venku je úplně luxusní počasí. Škoda, že dneska nemůžu, doufám že to vydrží i přes víkend :)

ja zajdu jen na jednu baterku s raptorem (jedinej funkcni stroj) kdo jeste zajde?
Logo 600 + spirit
Digis
Kontaktovat uživatele:

#973 Příspěvek od Digis »

error414 píše:
Digis píše:Kurňa, teď jsem byl na obědě a venku je úplně luxusní počasí. Škoda, že dneska nemůžu, doufám že to vydrží i přes víkend :)

ja zajdu jen na jednu baterku s raptorem (jedinej funkcni stroj) kdo jeste zajde?

my jsme v práci mimo svůj byt na rozdíl od někoho :cry: Kvúli jedné baterce nikam nejezdi a vypusť ho za barákem.
peko.cz

#974 Příspěvek od peko.cz »

error414 píše:

Byl jsem před obědem... luxusní počasí, ale foukalo.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
Digis
Kontaktovat uživatele:

#975 Příspěvek od Digis »

peko.cz píše:
error414 píše:

Byl jsem před obědem... luxusní počasí, ale foukalo.

Foukat bude už asi pořád, je podzim, ale když jsem to zvládl včera já, tak tobě to nemohlo absolutně překážet :lol:
Zamčeno

Zpět na „Kluby“