Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
Re: Novy vysielac od JETI
hele, někdo tam testoval dosah na 6640 m, no rozumím každý třetí slovo, nemohl by to tady někdo znalý trochu popsat/přeložit, dík moc předem
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Osobně jsem s DC-16 a 9kanálem EX létal s pyloňákem Q40.
Když jsem jednou přistál a model dojel po dráze 192metrů daleko (měřeno laserovým dálkoměrem), tak po položení na zem pískala ztráta signálu, ALE MODEL ŠEL řídit.
Shrnu to: vysílač v pultu na betonu, 200 metrů vzdálený model - funguje.
Když jsem jednou přistál a model dojel po dráze 192metrů daleko (měřeno laserovým dálkoměrem), tak po položení na zem pískala ztráta signálu, ALE MODEL ŠEL řídit.
Shrnu to: vysílač v pultu na betonu, 200 metrů vzdálený model - funguje.
Momentalne to vypada tak, ze jsou tady dva ruzne problemy:
1) Test dosahu nefunguje spravne (probiha s nesnizenym vykonem) - toto zrejme plati pro vsechny vysilace s aktualnim firmwarem
2) Nektere vysilace maji asi potize s dosahem (zduraznuji, ze pouze nektere)
Problem muze nastat pokud se u nekoho sejdou oba dva body - test dosahu totiz zdanlive projde, ale pak, po prekroceni kriticke vzdalenosti, se spojeni prerusi.
1) Test dosahu nefunguje spravne (probiha s nesnizenym vykonem) - toto zrejme plati pro vsechny vysilace s aktualnim firmwarem
2) Nektere vysilace maji asi potize s dosahem (zduraznuji, ze pouze nektere)
Problem muze nastat pokud se u nekoho sejdou oba dva body - test dosahu totiz zdanlive projde, ale pak, po prekroceni kriticke vzdalenosti, se spojeni prerusi.
Murmandam píše:Díky za posouzení úrovně diskutujícího dle počtu příspěvků. Bida jich má 360, coro 6800 - znamená to, že Bida je 6x lepší neź já a ty dokonce 20x lepší než Bida? Možná, kdyby jsi koukal pořádně, tak do rozhodování zahrnul i např informaci o datu první registrace - to bych byl vlastně zdatnější než ty (a sakra) nebo informaci o tom, že přijímač je rv 09 a původně se používala MX-16 - to asi nebudu začátečník, co si koupil prvni RC ...
Nie neznamená to nič také, a myslel som hlavne tých dvoch nemcov (oni majú 30 a 60, napísal som to ešte sprostejšie lebo sem som sa ani nepozeral a potom som si to všimol aj tu tak som to editoval a snažil sa zmierniť..).
Prepáč, ale proste chodím aj na RCGroups a tam je občas naozaj pekne vidno konkurenčný boj všetkými spôsobmi...
Samozrejme je možné že keď nevie aktuálny firmware zapnúť znížený výkon ako test dosahu, možno ho nevie ani vypnúť a niekto lieta tak.. alebo nejaká iná chyba v riadení modulu..
- ale to by predsa malo byť vidieť na stave signálu, aj na to (a podľa mňa možno hlavne na to), tam tá telemetria je, aby to bolo bezpečné....
...nějak tomu nerozumim, jak by po tak dlouhých odkladech prodeje DC-16 si mohli Jetáci dovolit prodávat vysílač s nedostatečným dosahem, proboha to snad musel někdo testovat a zkoušet, vždyt je to jedna s naprosto nejdůležitějších věcí. Připomíná mně to slavnou hlášku z filmu "Jak to chodí ? Chodí to dobře, ale neseje to... No to je u secího stroje docela podstatné-nemyslíte ???"
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Dle nového update pro Flight monitor by měl jít stahovat data z vysílače do programu. Máte někdo již nějaké zkušenosti jak na to? Ve vysílači jsou soubory tipu log a sw chce jml ???
...JETI teď hodil na Facebook info, že vydal update 1.03 na DC-16
JETI DC-16
M1 píše:...JETI teď hodil na Facebook info, že vydal update 1.03 na DC-16
Tady je co opravili a co přidali: http://www.jetimodel.cz/data_downloads/ ... .03-en.pdf
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
Tady jsou mereni vysilaciho vykonu s novym firmwarem 1.03:
http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/335209-Jeti-DC-16-Sender-Technisches?p=2842725&viewfull=1#post2842725.
Zda se, ze nyni je vykon v rezimu testu dosahu skutecne snizeny, avsak rozdil oproti normalnimu rezimu je podstatne mensi ve srovnani s T8FG:
http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/335209-Jeti-DC-16-Sender-Technisches?p=2840796&viewfull=1#post2840796.
Ve "francouzskem" modu je vykon v prislusne casti spektra rovnez potlacen mnohem mene (jestli vubec) - v mereni je sotva rozeznatelny, zatimco u T8FG je to videt nadherne (to ze uz dnes neni francouzky mod udajne potreba, je jina vec).
Mereni provadel majitel DC-16, zadna testovaci laborator, ale stejne mi pripada ze Futaba ma tyhle zalezitosti zmaknute tak nejak lepe...
Dalsi problemy, ktere se objevily je frekvence posilani signalu do serv - pri nastaveni "by transmitter" je obnovovaci frekvence 40ms (v predchozim FW to bylo 20ms, spravne by to melo byt "ihned", kdy prijimac dostane informace). Takze ti, co meli tuto volbu nastavenu v predchozim FW mohou nyni zaznamenat cukani serv (popsano tady http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/335209-Jeti-DC-16-Sender-Technisches?p=2843228&viewfull=1#post2843228). Nekterym lidem se taky zblaznily hodiny - je potreba je bud vyresetovat resetovacim tlacitkem uvnitr vysilace, nebo na par minut odpojit baterku.
http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/335209-Jeti-DC-16-Sender-Technisches?p=2842725&viewfull=1#post2842725.
Zda se, ze nyni je vykon v rezimu testu dosahu skutecne snizeny, avsak rozdil oproti normalnimu rezimu je podstatne mensi ve srovnani s T8FG:
http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/335209-Jeti-DC-16-Sender-Technisches?p=2840796&viewfull=1#post2840796.
Ve "francouzskem" modu je vykon v prislusne casti spektra rovnez potlacen mnohem mene (jestli vubec) - v mereni je sotva rozeznatelny, zatimco u T8FG je to videt nadherne (to ze uz dnes neni francouzky mod udajne potreba, je jina vec).
Mereni provadel majitel DC-16, zadna testovaci laborator, ale stejne mi pripada ze Futaba ma tyhle zalezitosti zmaknute tak nejak lepe...
Dalsi problemy, ktere se objevily je frekvence posilani signalu do serv - pri nastaveni "by transmitter" je obnovovaci frekvence 40ms (v predchozim FW to bylo 20ms, spravne by to melo byt "ihned", kdy prijimac dostane informace). Takze ti, co meli tuto volbu nastavenu v predchozim FW mohou nyni zaznamenat cukani serv (popsano tady http://www.rc-network.de/forum/showthread.php/335209-Jeti-DC-16-Sender-Technisches?p=2843228&viewfull=1#post2843228). Nekterym lidem se taky zblaznily hodiny - je potreba je bud vyresetovat resetovacim tlacitkem uvnitr vysilace, nebo na par minut odpojit baterku.
JETI DC-16
...jsou prosím nějaké nové postřehy s novým firmwarem, dosahem, popř. s přenosem telemetrie ??? (Docela by mě zajímalo, kolik se DC-16tek už prodalo v ČR
)
JETI DC-16
M1 píše:...jsou prosím nějaké nové postřehy s novým firmwarem, dosahem, popř. s přenosem telemetrie ??? (Docela by mě zajímalo, kolik se DC-16tek už prodalo v ČR)
S dosahem jsem zatim problem nemel, s novym FW take ne. Telemetrie funguje bezva.
Funguje prosim nekomu flightmonitor, ktery uz ma spolupracovat s dc16?
Pripadne nemate nekdo popis toho jejich textoveho formatu?
Me ne, at delam co delam
Me ne, at delam co delam
Genagen píše:M1 píše:...jsou prosím nějaké nové postřehy s novým firmwarem, dosahem, popř. s přenosem telemetrie ??? (Docela by mě zajímalo, kolik se DC-16tek už prodalo v ČR)
S dosahem jsem zatim problem nemel, s novym FW take ne. Telemetrie funguje bezva.
...co používáš prosím tě za ty čidla od Jetáků a co lítáš s tou DC-16 za éro ? Díky
JETI DC-16
Genagen píše:Funguje prosim nekomu flightmonitor, ktery uz ma spolupracovat s dc16?
Me ne, at delam co delam
No flight monitor pořádnĕ nefunguje ani s Profi boxem. Zmatenĕ se otáčí smĕrová růžice, delší lety cca 1,5hod nejdou uložit. Tak že si myslím, že u DC-16 to bude nĕco podobného a už jsem psal nĕkolik emailů a vše marné-bez odpovĕdi. Je opravdu škoda, že firma Jeti má takovou mizernou podporu.