Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Re: Beta 1400 - souhrn a nová diskuze
Tak zasilam foto klapek, čekam na zalet, je furt hnusně.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
-
czpredseda
To vypadá hodně dobře, funguje to? Máš to namixovaný jako větroň, že fungujou i jako křidýlka nebo se sklápí jen dolů? Jestli máš Er9x tabulku s mixy mám ve vlákně o Phoenixu nebo tady: http://www.rc-foto.cz/inpage/phenix-2000/
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Tak přepravní obal dokončen. Včil Vše překontrolovat, zajistit a hurá na zálet. S
HTC evo3d
czpredseda píše:To vypadá hodně dobře, funguje to? Máš to namixovaný jako větroň, že fungujou i jako křidýlka nebo se sklápí jen dolů? Jestli máš Er9x tabulku s mixy mám ve vlákně o Phoenixu nebo tady: http://www.rc-foto.cz/inpage/phenix-2000/
Ja to uz mam dlhsie spravene . Mam to nastavene len ako klapky , neriesil som to na kridelka . Beta pri plnych vychylkach , je dost obratna
graupner MZ-24
Zatim je to nastavený jen jako klapky ve 3 polohách full,50 procent a klapky na potenciometru, plus k tomu brzdy na křidílkách. Ještě chci aby při pritažení šly s výškovkou a beta neprosedala v zatáčkách. Jen jsem se s tim docela pral to napípat, mam open9x a narazil jsem na problém, že při určitý složitosti mixu a hodně a křivkách (7-8), mne to dvakrát spadlo a smazala se epprom takže prázdná vysílačka. Bohužel programátor jsem musel vrátit, tak jsem to tam dával 3x ručne, čož je tak na 2-3 hodiny s tím to znova vymýšlet. Ještě to chce dotáhnout ale počkám na programátor abych si udělal zálohu aspoň to ještě zalítnu. Snad dneska, ale má foukat. Jinak mám použitou celou dráhu serva od -100až100. Takže klapky pujdou jen dolů. Jsem na to sám zvědavej, jak to bude fungovat.
-
czpredseda
Hm, tak to je naprd, radši ještě zůstanu u Er9x tam je to v poho i při tý složitosti. Pípat mixy mě vůbec nebaví, tak se v tom nerocham, když to funguje. Já jdu za hodinu s foťákem, je jasno a bezvětří.
JE to tady pánové,
Jak jsem slíbil, jdu do toho... Pročtu RC manii o betě a udělam konečně pořádný sum.
Ale musíte mít strpení
rcmania o betš je celkem obsáhlá + moje postřehy, foto, video....
http://carione.cz
Před chvilkou spuštěné a muže se jit na věc.
Stálo mě to 498/rok, to jde..
Jak jsem slíbil, jdu do toho... Pročtu RC manii o betě a udělam konečně pořádný sum.
Ale musíte mít strpení
rcmania o betš je celkem obsáhlá + moje postřehy, foto, video....
http://carione.cz
Před chvilkou spuštěné a muže se jit na věc.
Stálo mě to 498/rok, to jde..
Carione-T9X || BETA 1400 III | GAMA 2100
"Vzlétnout můžeš, přistát musíš."
www.carione.cz
"Vzlétnout můžeš, přistát musíš."
www.carione.cz
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
No bez toho programatoru a toho, ze si to nabouchas v pocitaci je to fakt pomale. Jestli nemas svuj programator, tak ja ho koupil na Aukru za 205 i s postovnym, nechtelo se mi cekat na dodavku z eBaye. Ja se chci zeptat, jestli je tu nekde ucelene info o nastaveni letovych rezimu, klapek, brzd a podobne. Nemyslim technicky, jak to udelat v radiu, ale spis jak to ma fungovat v praxi.
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
- Honza C
- Kontaktovat uživatele:
hosi, chapu, ze chcete mit sve Bety tip-top, ale neprehanite to trochu se vsema tema klapkama, brzdama, krivkama, mixama, atd ? Chapal bych to u sportovnejsich vetronu, ale Beta alias ES alias Bixler je zakladni nacini, ze ktereho vsim tim programovanim "brus" neudelate
Mam Bixlera a DX7, nic moc jsem nenastavoval (krome invertovani, to je dobry mit spravne
a mne ani dvema synackum (z nichz ten mladsi pari temer vyhradne bojovky na pocitaci) se to nepodarilo rozflakat a dokonce ani poskodit. Co je dobry si pohlidat, je teziste - kdyz jsou vsechny plochy rovne a model se "houpe" -> baterku dopredu, "vali dolu jako sutrak" -> baterku dozadu 
DX7, ven: Katana 1.8m, ION, RCF Extra 1.2m. hala: Spies, RCF Sbach 80, CrackWing, Mini Crack Yak
tak beta je pre zaciatocnikov, a zaciatocnik sa ma ucit. patri k tomu aj pipanie radia a nejake to fusovanie do lietadla, skusanie uprav a sledovanie co to spravi s litadlom 
Já bouchnul do ES střídák a křidélka a jsem max spokojený.
Ale proti gustu žádný d...
Ale proti gustu žádný d...
- CHlustanec
- Kontaktovat uživatele:
No ja tohle vlakno sleduju jenom ze zajmu, mam Gamu. Vim ze to taky neni sportovni vetron, ale proc bych se tyhle veci mel ucit az kdy se k nejakemu dostanu. Gama ma klapky defaultne, tudiz me veci okolo klapek, brzd a potažmo i letovych fazi zajimaji. Kor kdyz mam radio, kde to muzu zrealizovat. Jsem holt zvidavy
a myslim ze tady Betari to taky delaji i proto aby se naucili neco vic z modelareni a pouzivaji k tomu ero, ktere je nesmrtelne a tak se obcas muzou splest 
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
- Honza C
- Kontaktovat uživatele:
jasne, vsak ja to taky nikomu nezakazuju, byl to jen nazor. Jsem ovlivneny tim, ze v praci sedim cele dny u komplu, takze si spis uzivam litani, nechavam na rucickach co jde, a TX programuju jen kdyz fakt musim
Ale souhlas, ze kdyz to nekdo chce zkouset, je lepsi na Bete nez na nejakem mazlikovi, na kterem clovek pul roku dela, da za nej desitky tisic nebo oboji 
Na programátor čekám, uvidím jak to kamošovi bude dlouho trvat. To omezení mne docela zaskočilo, jinak v companion by mne to tak dlouho netrvalo. A hlavně bych si tam nahrál už to co mám zálohovaný, takhle jsem musel vždy nastavit vysílačku i letadlo znova. No aspoň jsem si to zas procvičil.
Honzo je to moje první letadlo, lítám asi půl roku. Už má nějaký začátečnický pády zasebou a spíš jde o to zjistit jak se to chová, co je potřeba, jak si to namixovat, v podstatě se učím a zkouším co zvládnu. Prostě začátky s modelařinou. Teď zjištuji věci o létání co jsem dřív nevěděl a lepší zjištovat na bětě než na něčem dražším. Chtěl bych ještě další letadlo a Beta se připravuje v podstatě na nošení kamery.
Honzo je to moje první letadlo, lítám asi půl roku. Už má nějaký začátečnický pády zasebou a spíš jde o to zjistit jak se to chová, co je potřeba, jak si to namixovat, v podstatě se učím a zkouším co zvládnu. Prostě začátky s modelařinou. Teď zjištuji věci o létání co jsem dřív nevěděl a lepší zjištovat na bětě než na něčem dražším. Chtěl bych ještě další letadlo a Beta se připravuje v podstatě na nošení kamery.
Nechce nekdo trochu vetsi "betu"? http://www.bananahobby.com/super-sky-surfer.html