T-rex 550E

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re: T-rex 550E

#976 Příspěvek od prochel »

tak konečně nastaveno GT5.1 a hlava DFC [album]1826[/album]
a létá to neuvěřitelně byla doba kdy jsem bezpádla zavrhnul ale nastavování GT5.1 je fakt super ještě by to chtělo lepší ruce :D
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#977 Příspěvek od tomasvrx1 »

Relax píše:tomasvrx1 : Škoda žes to sem nedal dřív, domky pro ložiska hl. hřídele a hnací kola včetně volnoběžky jsem objednával a včera jsem 550 konečně po měsíci od pádu na Sobínce opravil. Na dílech to vyšlo okolo šesti tisíc, spousta věcí je nových ale bočnici jsem zase opravil. Po první pětistovce startů jsem taky vyměnil kloubky a pár detailů, všechno je jako nový. Lože serva na ocas se vytrhlo tak je tam ALU. Co mě štve je váznutí smykátka na pozici směrem k trubce. Už před krajní polohou zatuhává, nazpátek si servo mákne tak 10x víc než z opačného konce. Zkoušel jsem všechno, taky nové smykátko ale je to stejné. Jakmile připojím plastová ramena na gripy tak i když šroubky skrz mosazné průchodky nijak neutahuju, je to tam. Přitom gripy nemají prakticky žádnou vůli na výkyv, která by to dělala.

Teď mám mraky práce včetně výjezdů mimo Prahu, není čas to ani zaviset a zrovna dneska je tam tak parádně..... Mám pocit miřuju že po měsíční pauze jsem všechno zapomněl, minimálně ty složitější věci :-) Smiřuju se s tím že jsem pro letošek možná skončil, na druhou stranu to byl pěknej rok ( s HCX ), spousta novinek i pokroků ---- včetně pádů co k tomu ale patří :-)

Přeju Ti parádní lítání s novým strojkem, určitě to bude větší adrenalin než 550 i když ta není úplně marná. Škoda že jsem s ní rovnou nezačal, Próčko mě stálo 48 tisíc, lítání s ním je strašně odlišný a to co dám s 550 vede u róčka často ke krizi nebo pádu ( bohužel tam není HCX :-). Nemůžu mu tak nějak přijít na chuť, prodat ho je ztráta jako bič. Na Sobínce jsem ale mluvil s kolegou, který utopil přes 80 tisíc v Blejdovi 400 a pak ho znechuceně prodal za desítku. Teď má v pádle Próčko a TREX500 a když viděl jak chodí HCX v mojí 550, jde do něj.

Děkuji :-) Já považuji stále 550 za bombastický stroj !! Krásně čitelná výkoná a přesná.Ani se mi ji nechtělo Prodávat:-( přes 600startů bez jakéhokoli technického problému. Jen pravidelná údržaba.(ložiska motoru původní :-D a bez problému :wink: ) Bojím se, abych si se 700 Goblinem zalítal tak hezky a beztarostně :-) Věř že se toho tolik nezapomene. A ty to rozchodíš:-) Snad si 550 zas někdy pořídím :-) Hodně štěstí Relax :-)
Přílohy
P5090068.JPG
P5090052.JPG
P5090059.JPG
P5090058.JPG
Naposledy upravil(a) tomasvrx1 dne ned 23.09.2012 21:29, celkem upraveno 1 x.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#978 Příspěvek od tomasvrx1 »

prochel píše:tak konečně nastaveno GT5.1 a hlava DFC [album]1826[/album]
a létá to neuvěřitelně byla doba kdy jsem bezpádla zavrhnul ale nastavování GT5.1 je fakt super ještě by to chtělo lepší ruce :D

Nepročítal jsem vlákno tak snad se nezeptám znovu. Proč si šel do DFC?
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
prochel
Kontaktovat uživatele:

#979 Příspěvek od prochel »

tomasvrx1 píše:
prochel píše:tak konečně nastaveno GT5.1 a hlava DFC [album]1826[/album]

Nepročítal jsem vlákno tak snad se nezeptám znovu. Proč si šel do DFC?
chtěl jsem to vyzkoušet , snížená jednoduchá hlava když neprasknou páky tak snad dobrý, ta hlava je dost tvrdá
fakt neskutečnej letovej projev o proti pádlovačce
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#980 Příspěvek od tomasvrx1 »

Nepročítal jsem vlákno tak snad se nezeptám znovu. Proč si šel do DFC?[/quote]chtěl jsem to vyzkoušet , snížená jednoduchá hlava když neprasknou páky tak snad dobrý, ta hlava je dost tvrdá
fakt neskutečnej letovej projev o proti pádlovačce[/quote]

Jsem zvědaý jak s ní budeš spokojený :-) dej vědět :-) Osobně bych šel do klasické bezpádlové hlavy a předepnul hlavu. Když už to chceš tvrdé. Pokud létáš hard otáčky tak to nebude u DFC problém ale s otáčkama nízkýma ses asi už rozloučil vid. Ono je to hodně o stilu létání. Já mám rád Vysoké i nízké otáčky.... proto ne DFC :wink: pak písni zkušenosti a jaké nízké otáčky ti to dá bez pohupování ocasu. bylo by to docela zajímavé..
prochel
Kontaktovat uživatele:

#981 Příspěvek od prochel »

otáčky musím změřit ale regl otevřen na 80% a létá to super nic se nehoupe
pak přepnu na 100% a to je pak teprve ten pravej adrenalin a když porovnám stav baterek po přistání s pádlovkou a s dfc tak na první dojem baterky vlažný v baterce 25% kapacity to s pádlovkou za stejnej letovej čas 8% jen ta baterky Pu....5000 jsou jak balón tak každej start si řikám jestli se za letu nevyfouknou
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#982 Příspěvek od tomasvrx1 »

prochel píše:otáčky musím změřit ale regl otevřen na 80% a létá to super nic se nehoupe
pak přepnu na 100% a to je pak teprve ten pravej adrenalin a když porovnám stav baterek po přistání s pádlovkou a s dfc tak na první dojem baterky vlažný v baterce 25% kapacity to s pádlovkou za stejnej letovej čas 8% jen ta baterky Pu....5000 jsou jak balón tak každej start si řikám jestli se za letu nevyfouknou

jj Schválně to změř:-) Já létal 3D na 2450 RPM
A byljsem schopen bez problému točit i 1600 ale s tím jsem 3D nelétal. Měl jsem ale HC3sX
na 2450 RPM jsem létal 6min. vylétáno 3350 mAh Měl jsem hlavní hřídel uloženou 2x radial a 2x axial..to mi snížilo spotřebu o 150-200 mAh a spřesnilo kolektiv i celkový projev letu.
Relax

#983 Příspěvek od Relax »

Tomasvrx1 : Goblin Tě nezklame, je to vyšší level, nádherná mašina která už nese stopy slušného designu. Chce to na ní dorůst ale se 600 startama na 550 o nichž píšeš si to užiješ :-) a kdyby něco, víš k čemu se vrátit.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#984 Příspěvek od tomasvrx1 »

Relax píše:Tomasvrx1 : Goblin Tě nezklame, je to vyšší level, nádherná mašina která už nese stopy slušného designu. Chce to na ní dorůst ale se 600 startama na 550 o nichž píšeš si to užiješ :-) a kdyby něco, víš k čemu se vrátit.

Důvod proč Goblina 700 ještě nemám je ten, že má DFC hlavu. Novou klasickou hlavu začnou již brzo nabízet :-) DFC sice funguje, ale je řešená špatně jako mnou doposud známé všechny DFC hlavy. Když máš měkčí gumy nebo točíš menší RPM jsou velké a nepřirozené tlaky na táhla která se mají snahu páčit díky absenci kuličky a výkivům v gripec. Nemá ráda nizké otáčky, není tak přesná jako klasická bezpádlovka.Navíc DFC hlava může v určitých případech zavánět průšvihem. Vím že ji má spostu uživatelů ale i spousta uživatelů od ni odchází. Převládájí spíše zápory. Byla to taková moda a i výrobci od toho u nových draků opouštějí. To je jen můj názor.. Ale věřím že sposta uživatelů je s nimi spokojeno protože točí HARD RPM ... :)
Relax

#985 Příspěvek od Relax »

tomasvrx1 : Díky za info, DFC detailně nesleduju, jenom jsem zaregistroval že jsou jisté výhrady takže už vím proč :-)

Pro mě je TOP i nevytuningovaná 550 V1 a nejspíš to tak i zůstane. Je to kvalitní odreagování a adrenalin, nicméně jsem ve věku, kdy se definitivně přichází na kloub dalajlámově myšlence "člověk mylně žije tak jako kdyby neměl nikdy umřít". Priority včetně hobby se tak filtrujou a já mám adekvátní čas se věnovat zase víc malbě. K restaurování je lítání s heli velmi příjemný a účinný ventil, nicméně jaksi se tím nic trvalého nevytváří. Původně jsem zvažoval postavit si na skelet 550 nějakou slušnou maketu heli, jenomže to chce moře času protože polotovary se na tuhle velikost neseženou a jsem rád že si občas zalítám ..... Jako jednu z více aktivit pro volný čas tak u heli s tímhle přístupem zůstanu ( snad ) na základní úrovni s čímž jsem smířen.

Přeju mnoho úspěchů s Goblinem s klasikou :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#986 Příspěvek od tomasvrx1 »

Relax píše:tomasvrx1 : Díky za info, DFC detailně nesleduju, jenom jsem zaregistroval že jsou jisté výhrady takže už vím proč :-)

Pro mě je TOP i nevytuningovaná 550 V1 a nejspíš to tak i zůstane. Je to kvalitní odreagování a adrenalin, nicméně jsem ve věku, kdy se definitivně přichází na kloub dalajlámově myšlence "člověk mylně žije tak jako kdyby neměl nikdy umřít". Priority včetně hobby se tak filtrujou a já mám adekvátní čas se věnovat zase víc malbě. K restaurování je lítání s heli velmi příjemný a účinný ventil, nicméně jaksi se tím nic trvalého nevytváří. Původně jsem zvažoval postavit si na skelet 550 nějakou slušnou maketu heli, jenomže to chce moře času protože polotovary se na tuhle velikost neseženou a jsem rád že si občas zalítám ..... Jako jednu z více aktivit pro volný čas tak u heli s tímhle přístupem zůstanu ( snad ) na základní úrovni s čímž jsem smířen.

Přeju mnoho úspěchů s Goblinem s klasikou :-)

Moc děkuji :wink:
AUDINO

#987 Příspěvek od AUDINO »

http://www.youtube.com/watch?v=dvET153a ... re=related

Nikto mu nepovedal,ze heli neni hracka?
Ani ten"Instruktor"?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#988 Příspěvek od prochel »

AUDINO píše:http://www.youtube.com/watch?v=dvET153aPhc&feature=related

Nikto mu nepovedal,ze heli neni hracka?
Ani ten"Instruktor"?
ne ten instruktor je docela dobrej tak od něj bych se chtěl nechat učit lítat pěkně mu předved jak 550 lítá :mrgreen:

a chudák ten majitel jestli to je jeho první helina podle videa asi jo tak si koupil pěkně drahej simulátor a ještě štěstí že u toho altánu nestáli nějaký čumilové
krtek2k

#989 Příspěvek od krtek2k »

Proč si tyhle lidi berou na tyhle marný pokusy kameru? Lítaj kvůli kameře , a ne kvuli tomu , že chtěj lítat. Prostě jen předvádění. Ble!
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
boZZda

#990 Příspěvek od boZZda »

Já se furt divím, že se ještě nikomu nic nestalo a nebylo to v televizních novinách.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“