Blade 130 X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
krtek2k

Re: Blade 130 X

#976 Příspěvek od krtek2k »

A čím to ovládáš? Takhle podivně se to chová , když to chceš ovládat něčím, čím se to ovládat nedá.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
michalgranat
Kontaktovat uživatele:

#977 Příspěvek od michalgranat »

Ako myslite cim? Ale ono to predtym fungovalo vsetko v poriadku .. a zrazu
ale lietal som s tym na snehu .. mozno to bude tym
a ak ste mysleli to, tak mam dx6i
michalgranat
Kontaktovat uživatele:

#978 Příspěvek od michalgranat »

Skusil som ju naparovat na iny kanal a islo to bez chyby, cize som ten prvy vymazal a znova nastavil a naparoval. A uz to ide bez chyby... ale ta zadna sa stale zasekava a vobec neregauje ...mam vymenit to servo? Isto to bude nieco s tym, lebi ked sa netoci, tak sa nezasekava..
Dost casto sa mi stava ze sa mi vrtulnik pripoji k vysielacke az na treti krat.. a pritom vzdy pockam aspon 5 sekund.. neviete preco?
ma.pl

#979 Příspěvek od ma.pl »

Myslím,že s tím spárováním je to normální,protože se to občas stavá i u Nana i Mcpxa.To bych řešil až na posledním místě.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
michalgranat
Kontaktovat uživatele:

#980 Příspěvek od michalgranat »

Sak hej .... ale ta zadna .. s tym sa nebude dat lietat.
a okrem toho to vyzera takk, ze sa zasekava aj celacyklika, ked mam pustenu vrtulu
ma.pl

#981 Příspěvek od ma.pl »

To by mohla být podélně prasklá hlavní hřídel.
DS 12,Stork 4,Tilia 25+,Wegus+,Scout,Ultimate VA,Sbach RCF,Minivertex E,Funnycub,Click
vylizplech

#982 Příspěvek od vylizplech »

michalgranat píše:Sak hej .... ale ta zadna .. s tym sa nebude dat lietat.
a okrem toho to vyzera takk, ze sa zasekava aj celacyklika, ked mam pustenu vrtulu

Natoč video co to dělá a dej to na youtube,hoď sem odkaz a třeba ti tu někdo poradí co s tím máš.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Timsound

#983 Příspěvek od Timsound »

Zdravím, prosím Vás nevíte náhodou někdo proč při visení když dám knipl otáčeni doleva nebo doprava skoro naplno tak aby vrťas rychle rotoval kolem své osy tak se sám naklopí doprava a to celkem dost a musím ho srovnat. Proč se cyklika naklopí sama doprava ? Což ho hodně rozhodí a musím ho dorovnat. Jsem začátečník. Děkuji.
RadekCe

#984 Příspěvek od RadekCe »

Timsound píše:Zdravím, prosím Vás nevíte náhodou někdo proč při visení když dám knipl otáčeni doleva nebo doprava skoro naplno tak aby vrťas rychle rotoval kolem své osy tak se sám naklopí doprava a to celkem dost a musím ho srovnat. Proč se cyklika naklopí sama doprava ? Což ho hodně rozhodí a musím ho dorovnat. Jsem začátečník. Děkuji.

Protože to není 4CH, jako tvůj Copter v911. Srovnávat (resp. řídit) ho musíš stále, ať už s ním letíš nebo rotoješ kolem osy :wink:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
RadekCe

#985 Příspěvek od RadekCe »

Tak jsem zas po nějaké době rozebral 130X do posledního šroubku, vyčistil a přejel Ag lakem serva (u ocasního to chtělo i přihnout kartáčky, aby to nevibrovalo), vyrobil už druhou hřídel z plného uhlíku a ocas ze čtyřhranu a opět to lítá, jak má :-). Ale trefit přesně ty dírky do té uhlíkové hřídele je fakt drbačka. Sice už jsem to jednou dělal, ale pokaždé to mám jinak a pak musím ty vůle vymezit ručně vyrobenýma plastovýma podložkama 8).
Akorát na desce cykliky už je hodně zbroušený ten aretační kolík a cyklika se dost vyklá, tak to asi říznu a nastavím nečím jiným. Napadá mě nějaká plastová tyčinka a udělám to asi stejným zůsobem jako kolíky na kostře mCPX - pomocí ocelového drátu 1mm, který přilepím do předvrtaného kolíku (plastové tyčinky) :D.
DX7s, Phoenix
Timsound

#986 Příspěvek od Timsound »

RadekCe píše:
Timsound píše:Zdravím, prosím Vás nevíte náhodou někdo proč při visení když dám knipl otáčeni doleva nebo doprava skoro naplno tak aby vrťas rychle rotoval kolem své osy tak se sám naklopí doprava a to celkem dost a musím ho srovnat. Proč se cyklika naklopí sama doprava ? Což ho hodně rozhodí a musím ho dorovnat. Jsem začátečník. Děkuji.

Protože to není 4CH, jako tvůj Copter v911. Srovnávat (resp. řídit) ho musíš stále, ať už s ním letíš nebo rotoješ kolem osy :wink:.

No ja si to myslel, ale v simulátoru tomu tak není, tak jsem si myslel že to dělat nemá. Možná jsem to špatně popsal, ale chtěl jsem tím říct to že když dam otáčeni na místě tak se naklopí do prava jako když bych dal klopení kniplem skoro plně vpravo a proto začne rotovat jak poklice od kastrolu když se dotáčí na zemi :) no nevím no asi to nedokážu dost vysvětlit. V podstatě to je jako kdybych dal oba kniply naplno doprava smerovku i kridélka, ale přitom s kniplem křidélek doporava nejdu.
Naposledy upravil(a) Timsound dne ned 10.03.2013 20:12, celkem upraveno 1 x.
RadekCe

#987 Příspěvek od RadekCe »

Pokud máš vrťas dokonale seřízen (ale to je na dlouhé povídání) a v dokonalé rovině ho roztočíš, tak by to dělat nemělo (podobně jako na SIMu).
Stačí ale úplná maličkost a chování co popisuješ je v tu chvíli normální.
PS: S modelem 130X na SIMu vůbec nelítej. Dej si třeba MSH Protos 500 :wink:. Mimo jiné ho přinejmenším uvidíš :D.
DX7s, Phoenix
Timsound

#988 Příspěvek od Timsound »

Jo jak říkáš, ve visu ho pěkně uklidním na místě, začnu s ním otáčet a po dvou otočkách se začne kymácet přesně jak jsem popsal. A nemůže to být tím že není zcela do roviny srovnaná deska cykliky? Já ji potřeboval seřídit po výměně ozubeného kolečka za kovové a servisák mi po telefonu řekl, že to tady u toho vrťasu stačí seřídit jen do oka, že je to bezpádlo. ps: na simu lítám samozřejmě s velkou helinou
RadekCe

#989 Příspěvek od RadekCe »

Ano, deska cykliky stačí od oka v rovině. Bezpádlo si to srovná. Tu rotaci neřeš. Důležité je, aby ti ve visu nevibroval.
DX7s, Phoenix
Timsound

#990 Příspěvek od Timsound »

Ok, ne nevibruje. Při letu to ničemu nevadí, ja se spíš chtel jen informovat co a jak. Každopádně děkuji za reakci.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“