DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
- JosefSvejk
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Dík, to už jsem vyřešil.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
to:Dag2B3
Nevím, jak bych ti to řekl. Mám stejnou kameru a natáčím v 60fps již skoro 2 roky. Přehrávám to na stejném PC ve stejné programu a stejné místnosti. Proto mi připadá bezpředmětné řešit program v kterém stříhám, když mám problém se záznamem ještě před střižnou. Upnu se, video přímo bez ořezu ( abych eliminoval možné vady při zpracování - i když s tímto prográmkem mám dobré zkušenosti, protože po oříznutí mi to uloží během cca 4s a tudiž video nezpracovává )
to:JirkaA
,, Nemáš zapnutý výstup na gimbal? Jestli jo, tak ho vypni a zkus to znovu ,,
- to je zajímavé, ano výstup pro Av přenos se změnil ze zadního konektoru GP na boční hdmi, ale nevím zda by to s tím mohlo souviset.
- kde se vypíná výstup na gimbal ? ( předpokládám, že ne jenom vytažení ,,kabílku,, )
Nevím, jak bych ti to řekl. Mám stejnou kameru a natáčím v 60fps již skoro 2 roky. Přehrávám to na stejném PC ve stejné programu a stejné místnosti. Proto mi připadá bezpředmětné řešit program v kterém stříhám, když mám problém se záznamem ještě před střižnou. Upnu se, video přímo bez ořezu ( abych eliminoval možné vady při zpracování - i když s tímto prográmkem mám dobré zkušenosti, protože po oříznutí mi to uloží během cca 4s a tudiž video nezpracovává )
to:JirkaA
,, Nemáš zapnutý výstup na gimbal? Jestli jo, tak ho vypni a zkus to znovu ,,
- to je zajímavé, ano výstup pro Av přenos se změnil ze zadního konektoru GP na boční hdmi, ale nevím zda by to s tím mohlo souviset.
- kde se vypíná výstup na gimbal ? ( předpokládám, že ne jenom vytažení ,,kabílku,, )
- gardenroute
To @Artuš:
Dag ma samozřejmě pravdu, to video je dodrbane těmi tvymi konverzemi, je to jasne vidět na tom profilu tvého videa, mel by jsi si trochu osvezit znalosti kolem konverzi a úprav HD videa. A to jaký mas gimbal s videem nahravanym na SD kartu nemá lautr vubec nic společného
. Video jde v kamere primo na kartu, i bez funkčního gimbalu.
A ještě jedna otázka, proč mas fps nastaveno na 60, ty nejsi v Česku, resp. v Evropě? Tady se používá snimkova frekvence v jiném násobku, tedy fps 50... Fps 60 je pro USA a Japonsko...
Odesláno z Tapatalk (Mostar)
Dag ma samozřejmě pravdu, to video je dodrbane těmi tvymi konverzemi, je to jasne vidět na tom profilu tvého videa, mel by jsi si trochu osvezit znalosti kolem konverzi a úprav HD videa. A to jaký mas gimbal s videem nahravanym na SD kartu nemá lautr vubec nic společného
A ještě jedna otázka, proč mas fps nastaveno na 60, ty nejsi v Česku, resp. v Evropě? Tady se používá snimkova frekvence v jiném násobku, tedy fps 50... Fps 60 je pro USA a Japonsko...
Odesláno z Tapatalk (Mostar)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
norma 50 byla pro staré televize, nové s tímto nemají problém
To proč to přisuzuji výměně gimbalu je: jeden den to funguje tak jak má ( i v 60fps ) a druhý den po výměně je to úplně jinak ( je to jediná věc, která se změnila v celém procesu a proto to přisuzuji tomuto.
To proč to přisuzuji výměně gimbalu je: jeden den to funguje tak jak má ( i v 60fps ) a druhý den po výměně je to úplně jinak ( je to jediná věc, která se změnila v celém procesu a proto to přisuzuji tomuto.
tady přikládám tak jak se zaznamenalo na kartu:
http://www.uschovna.cz/zasilka/AIDXCCP8TX449T2H-353/
a tady na youtube :
https://www.youtube.com/watch?v=UPC6vQtsmE4&feature=youtu.be
nejvíce je to patrné ppři otáčení doprava a doleva ( tam se to úplně roztrhávám ale u D2 to bylo v pohodě )
a tady na youtube :
nejvíce je to patrné ppři otáčení doprava a doleva ( tam se to úplně roztrhávám ale u D2 to bylo v pohodě )
díval jsem se na ukázku co je na trubce. Jestli myslíš zákmity cca ve středu obrazu při otáčení do stran, tak to bude rušení z YAW motoru. Jakmile začne nějak reagovat, tak se tam to rušení objevuje. Jestli je to ono, tak zkus vypnout tenhle motor (jestli to jde) a natočit kus. Uvidíš jestli to zmizne. Jestli ti jde o něco jiného, zapomeň ...... 
Ja taky pouzivam 60, finalnich 30 mi pak prijde plynulejsi (ac by to oko nemelo poznat), popr. kdyz se rozhodnu to udelat ve 24 (treba kvuli dalsim zaberum z jine kamery), tak to muzu zpomalit hned 2,5krat. Za me cim vic snimku za vterinu, tim lepe. Ted se samozrejme bavim jenom o nahravani z copteru, v mistnosti se zarivkama uz by tech 60, resp. 30 mohlo zpusobit, nebo pravdepodobne zpusobi neprijemne blikani.
i se zářivkou můžeš 30p ( ale závěrka musí být také na 1/30 )
to:Vlasta2
,,rušení z YAW motoru,, a má to dělat a nebo ne ?
Z Telinku mi doporučují měkčí gumy. Má to smysl ?
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Zkusit vyměnit ty gumy, je asi nejjednodušší možné řešení, také bych začal právě u této možnosti, určitě se řiď radou telinku.
další věc je, že ten gimbal je těžší, zkoušel ho někdo posouvat ke středu ?
Po odzkoušení na pár dalších záznamech, můžu říci, že hlavní problém je při otáčení doprava a doleva ( vzniká tam jakoby rolling shutter effect ). Dá se to nějak řešit ?
Po odzkoušení na pár dalších záznamech, můžu říci, že hlavní problém je při otáčení doprava a doleva ( vzniká tam jakoby rolling shutter effect ). Dá se to nějak řešit ?
artus píše:to:Vlasta2
jsem z toho trochu jelen..... píšeš :natočení zkušebního záznamu v 1080 a 60s se záznam při přehrávání strašně trhá , myslíš tím to kmitání v obraze uprostřed obrazu (vodorovně) ? Jestli ano, to jsi nenapsal, tak ti v Telinku na to doporučili měkčí gumy .....
Chod motorů pochopitelně nesmí rušit cokoliv, to je snad jasné . Mám pocit, jako by se tu míchaly různé věci dohromady .
- gardenroute
Chlapci, zdravím Vas z daleké Bosny i Hercegoviny, podařilo se zatím létat na vodopádech Kravice, potom jsem v Mostaru létal primo nad Starym mostem, řekou Neretvou a přilehlou mešitou s krásným minaretem, to bylo dokonce s povolenim města
(pro skarohlidy), startoval a přistával jsem ze střechy hotelu (!).
A dnes ještě ve finále v horach nad jezerem Hutovo Blato (Deransko jezero)...
Snad videa vyjdou, všude to ale pěkně foukalo, Ptaak sebou skubal jako posedly, vodopády Kravice a Mostar byly opět poradny adrenalin ...[emoji15]
Odesláno z Tapatalk...
A dnes ještě ve finále v horach nad jezerem Hutovo Blato (Deransko jezero)...
Snad videa vyjdou, všude to ale pěkně foukalo, Ptaak sebou skubal jako posedly, vodopády Kravice a Mostar byly opět poradny adrenalin ...[emoji15]
Odesláno z Tapatalk...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
tak prrrr, ať si to ujasníme, odkud tedy z Bosny nebo z Hercegoviny?
už se těším na videa ...
už se těším na videa ...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
artus píše:tady přikládám tak jak se zaznamenalo na kartu:
a tady na youtube :
Já nechápu co to tady řešíte? To video je naprosto v pořádku. Krokoval jsem všechny náročnější yaw pohyby a snímky jsou v přesném časovém sledu. Žádné zdvojení, žádné vynechání. Nemluvím o youtube, tam to trochu zmršili.