Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk
Mám turnigy s modulem frsky a origo příjmačem, takže předpokládám že ten to neumí.
taže vezmu toto? http://www.banggood.com/Mini-PPM-Encode ... 42310.html
taže vezmu toto? http://www.banggood.com/Mini-PPM-Encode ... 42310.html
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
nektere frsky maj sbus
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
ale jinak ano, je to ten encoder
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:http://www.banggood.com/Pixhawk-PX4-2_4_8-Flight-Controller-32-Bit-ARM-PX4FMU-PX4IO-Combo-for-Multicopters-p-1040416.html
Mate nekdo tendle klon ? Podle fotek to vypada skoro az neuveritelne dobre vzhledem k te cene
Hodnocení a diskuze na http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2619058
takze jedinej problem kterej vidim je absence idealni diody ale prej jsou tam normalni diody.
Premejslim jak rozumne overit ze to bude v pohode. Napada nekoho neco ?
jedna vec - chci to na testy do letadla takze budu pripojovat serva. A jde nechce se me je hnat z power modulu ale externiho BECu. No, uvidim co tam budou psat a pokud nic psat nebudu tak do toho vetknu 5V BEC 
Amper píše:takze jedinej problem kterej vidim je absence idealni diody ale prej jsou tam normalni diody.
Já to na svém (2.4.6) zkouším v MP. Odpojím power modul a položky HWVoltage, Board Voltage i Servo Voltage se musí stále pohybovat kolem 5V. Všechno musí fungovat i bez power modulu, určitě by to i letělo. Po chvilce to začne výstražně ječet ale funguje dál. PC musí být připojeno přes telemetrické radio aby se do toho nepletlo napětí z USB.
tak to muzu zkusit i bez telemetrickeho radia, jen s telemetrii na vysilaci. Ale spis me slo o tom abych neco neupekl. Bec mam 5V takze si rikam ze snad pohoda.
K žádnému opékání by dojít nemělo. Tam spíš může být problém když nahradili ty ideální diody obyčejnýma shotkama, že tam bude trochu méně než 5V.
Tak to je mozna na Pixhawku lite - pri napajeni z USB me to pise v detekci napeti na baterce (nevim jak se to dostane az do PM nebo to meri na vic mistech) cca 3.5V. Ale Pix jede takze mu to asi staci
Mohl bys prosim specifikovat co je normalni dioda?:)
Sent from my iPhone and I will remove the signature
Sent from my iPhone and I will remove the signature
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
"Normální" dioda má V/A charakteristiku s kolenem a vzniká na ni úbytek napětí. "Ideální" dioda je vytvořena pomocí IO a nějakého fetu a má charakteristiku pravoúhlou.
Neresil jste nekdo jak zjistit duvod pro EKR Error 2 z logu ? Nedava me to moc smysl, automaticka analyza logu ukazuje toto :
Log File C:/Program Files (x86)/Mission Planner/logs/OCTOROTOR/1/2016-05-12 17-27-25.log
Size (kb) 2143.546875
No of lines 26791
Duration 0:06:28
Vehicletype ArduCopter
Firmware Version V3.3.3
Firmware Hash acf2e10c
Hardware Type
Free Mem 0
Skipped Lines 0
Test: Autotune = NA -
Test: Balance/Twist = NA -
Test: Brownout = GOOD -
Test: Compass = GOOD - mag_field interference within limits (5.65%)
Test: Dupe Log Data = GOOD -
Test: Empty = GOOD -
Test: Event/Failsafe = FAIL - ERR found: FLT_MODE
Test: GPS = GOOD -
Test: IMU Mismatch = GOOD - (Mismatch: 0.24, WARN: 0.75, FAIL: 1.50)
Test: Parameters = GOOD -
Test: PM = NA -
Test: Pitch/Roll = NA -
Test: Thrust = NA -
Test: VCC = GOOD -
error u FLT_MODE nasledoval po prepnuti do ALT-HOLD takze predpokladam ze me nedovoli prepnout kdyz je hlasena EKF chyba. Ale otazka je co je ta chyba.
GPS ma HDOP od 1.5 do 1.8 , 7-8 satelitu (vedle baraku)
Health u Mag je 1
ACC leta +-1g u X/Y a 0.4g u Z
Jedine co me napada je to ze jsem jednotku zapnul na jednom miste a pak ji prenesl, otocil a zmenil vejsku. Je mozne ze by to bylo tim ? Ta chyba naskoci hned na zacatku
Log File C:/Program Files (x86)/Mission Planner/logs/OCTOROTOR/1/2016-05-12 17-27-25.log
Size (kb) 2143.546875
No of lines 26791
Duration 0:06:28
Vehicletype ArduCopter
Firmware Version V3.3.3
Firmware Hash acf2e10c
Hardware Type
Free Mem 0
Skipped Lines 0
Test: Autotune = NA -
Test: Balance/Twist = NA -
Test: Brownout = GOOD -
Test: Compass = GOOD - mag_field interference within limits (5.65%)
Test: Dupe Log Data = GOOD -
Test: Empty = GOOD -
Test: Event/Failsafe = FAIL - ERR found: FLT_MODE
Test: GPS = GOOD -
Test: IMU Mismatch = GOOD - (Mismatch: 0.24, WARN: 0.75, FAIL: 1.50)
Test: Parameters = GOOD -
Test: PM = NA -
Test: Pitch/Roll = NA -
Test: Thrust = NA -
Test: VCC = GOOD -
error u FLT_MODE nasledoval po prepnuti do ALT-HOLD takze predpokladam ze me nedovoli prepnout kdyz je hlasena EKF chyba. Ale otazka je co je ta chyba.
GPS ma HDOP od 1.5 do 1.8 , 7-8 satelitu (vedle baraku)
Health u Mag je 1
ACC leta +-1g u X/Y a 0.4g u Z
Jedine co me napada je to ze jsem jednotku zapnul na jednom miste a pak ji prenesl, otocil a zmenil vejsku. Je mozne ze by to bylo tim ? Ta chyba naskoci hned na zacatku
To asi bude tím přenášením. Já jsem dříve připojoval baterku v kufru auta a potom jsem to nesl na místo startu. U těchto nových fw se musí moje staré kosti ohnout a připojit to na místě startu. Ale další fw 3.4 by měl umožňovat start i z lodi tak snad to bude vyřešeno.
jo, udelal jsem si doma par testu a vypada to tak. Nastesti ma Lite pristupny reset
takze to bud zapojim na zemi nebo resetnu cudlikem