Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#991 Příspěvek od Milan Nes »

já byl litat, ve vzduchu ale celkove cista nula, nastesti sem si umrelyho serva vsimnul pri predletovce, nechapu, bez varovani totalne umrelo ...
tak nic, letos litat uz nebudu :(

tak tu sedim nastvanej a koukam na idealni litaci pocasi ... no nic i to se stane ale dopadlo to lip nez kdyz bych ji rozmlatil ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
graup15

#992 Příspěvek od graup15 »

petrajksner píše:jsem na lítání nadrženej jako každej, ale plochu mám plnou sněhu nebo vody, po lítání o vánočních svátkách mi zarezli i šrouby v kuželu a Vipera jsem prochnal vrstvou sněhu, nic moc. Závidím vám pánové co máte suché louky :D

To se pleteš, u nás v Bubákově je bahna jako šlupek. Jen jsem si vybral pro přistání a focení takové místečko kde se dalo sednout.:-)
petrajksner

#993 Příspěvek od petrajksner »

alespoň máš z čeho vybírat, máme letiště na navážce po povrchovejch dolech a navážka je jílová, takže kde není sníh je bazén na vodní pólo :cry:
petrajksner

#994 Příspěvek od petrajksner »

A co Thunder Power, daly si už říct? Nebo se nic nemění?
graup15

#995 Příspěvek od graup15 »

Létám primárně na Turnigy Nanotech 2700mAh. Sekundárně naThunder Power . Ty se tak nějak ustálili...není to nic u čeho bych řičel nadšením, ale zase na druhou stranu..taky to na ně letí. Mám tu i Thunder Power 2700mAh a i ty jsou oproti nanotechům horší, o fous ale jsou. Předesílám, že mi zajímá jen a pouze zatížitelnost baterky daná vnitřním odporem baterky. Od baterky požaduji aby vydržela nějakou dobu..což u mne znamená ..když se dožije jednoho roku..super. Když púl roku..tak taky dobrý. Míň ale ne.!!!

No ale když se nad tím člověk zamyslí...co by za ty dnešní výkony baterke člověk dal před pár roky. Pamatuji si jak jsem měl první Lipol a ty byli 4S2P..už nevím co , aby to vůbec dalo 50A. Dnes? Dnes tahám z těch Thunder Powerů 160A a nijak se nad tím nepozastavuji :-)

Takže Thunder Power vůbec nejsou špatné, jen by mohli stát trošku míň grošů. A výrobce by nemusel taky přehánět na obalu o zatížitelnosti baterky :-) :-)
petrajksner

#996 Příspěvek od petrajksner »

Třeba nás ještě Thunder Powery překvapějí co vydržej, třeba vydržejí i rok a půl. Ale na to je brzy ohadovat jejich životnost.
Člověku vždycky šťourá v hlavě, "když je to tak drahý tak to musí fungovat" :D a proto je zkusím taky, třeba budu mít štěstí :P
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#997 Příspěvek od lakotamm »

U nás nieje bahno - ale tenká vrstva zamrznutého snehu.... Z pod ktorého trčia krtince. :)

Najhoršie je to keď ten model proste nie a nie zastaviť. Následne vpálite do krtinca... No ukázalo sa že to krídlo prežilo ale zajtra už budem sadať na plných klapkách (ak to pomôže :roll:)

PS: mám 1 Nanotech 4s 2,65 30C a po 230 cykloch stále funguje
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#998 Příspěvek od Staifus »

U nás nádhera, lítali jsme od 13-16. Provětral jsem Arianu s Megou a je to paráda. Jsem nadšenej.
german

#999 Příspěvek od german »

2012-12-29-596.jpg

U nas takisto nadherne pocasie, na letisku ladove pole - po pristatii doklz minimalne 10metrov..
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#1000 Příspěvek od Kentán »

graup15 píše:Tak kdo byl dneska létat? Občas mi to hlava nebere, naprosto dokonalé zimní počasí. Bezvětří, sluníčko,4stC...a nikde ,nikdo:-(
Ale polétal jsem si parádně. Doladil Vikinga a prostě si jen tak pěkně polétal.

Kdo byl dneska létat?,kdybych to byl věděl,já lítal na bajku křivoklátskem:-(:-),příště.
Dzordzik

#1001 Příspěvek od Dzordzik »

Milan Nes píše:já byl litat, ve vzduchu ale celkove cista nula, nastesti sem si umrelyho serva vsimnul pri predletovce, nechapu, bez varovani totalne umrelo ...

tak tu sedim nastvanej a koukam na idealni litaci pocasi ... no nic i to se stane ale dopadlo to lip nez kdyz bych ji rozmlatil ...

Tobě taky umřely serva ještě na zemi? A já že se to může stát jenom mě ... naštěstí jsem si toho taky všiml při předletove. Co a kde si měl za serva a čím je napájíš?
graup15

#1002 Příspěvek od graup15 »

german píše:
2012-12-29-596.jpg

U nas takisto nadherne pocasie, na letisku ladove pole - po pristatii doklz minimalne 10metrov..

Co je to za krasavce na fotce?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#1003 Příspěvek od Milan Nes »

Dzordzik píše:
Milan Nes píše:já byl litat, ve vzduchu ale celkove cista nula, nastesti sem si umrelyho serva vsimnul pri predletovce, nechapu, bez varovani totalne umrelo ...

Tobě taky umřely serva ještě na zemi? A já že se to může stát jenom mě ... naštěstí jsem si toho taky všiml při předletove. Co a kde si měl za serva a čím je napájíš?

prosimtě normálně z becu a byly to nějaké nové z Jina 17gramovky v kovu,
bral sem je na test že prej dobré, mno tak zas tak dobré nebyly :)
jinak sem rád že se to pomrvilo na zemi, před 4 mi lety mi umřelo servo na VOP v akrobatovi v letu a to bylo kapánek horší, při plném přitažení ... z letadla zbyla VOP a SOP :d takže umřelé servo na zemi je ještě pohoda :d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
german

#1004 Příspěvek od german »

graup15 píše:
german píše:
2012-12-29-596.jpg

Co je to za krasavce na fotce?

vpredu Rotmilan , za nim Skorpion
www.rtgmodel.sk/pg001.html
www.thuro.at/index.php/rc-modellflug/skorpion
Dzordzik

#1005 Příspěvek od Dzordzik »

german píše:
2012-12-29-596.jpg

Ahoj, povíš jaké máš provedení (single carbon, double, lehouše) a osazení toho Rotmilana (strašně mi připomíná na zemi i v letu Dinga od VV), myslím serva a pohon a kolik máš letovku?
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“