ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
-
Kamikaze591
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Já to tušil
ony se ty věci odehrály dohromady. S novýma vrtulem jsem osadil gopro.
-
Sofin
Tak tam zkus nejdřív vrátit ty původní vrtule, ale moc nevěřím, že by to tak ovlivnily. Jedině, že by byly silně nevyvážené a vlivem vibrací to zlobilo.
-
Kamikaze591
No, ty původní vrtule bych už asi ani nechtěl potkat. Byly to plastové 12", velmi levné. Teď jsem tam dal "karbonové" z rctimeru a je to nebe a dudy. Rád bych to spíš vyladil s těma karbonkama. Ty už tam zůstanou. Jen nevím co ladit. Zítra zkusím polítat, kdyžtak udělat video ať je jasnější o čem mluvím.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Kamikaze591 píše:No, ty původní vrtule bych už asi ani nechtěl potkat. Byly to plastové 12", velmi levné. Teď jsem tam dal "karbonové" z rctimeru a je to nebe a dudy. Rád bych to spíš vyladil s těma karbonkama. Ty už tam zůstanou. Jen nevím co ladit. Zítra zkusím polítat, kdyžtak udělat video ať je jasnější o čem mluvím.
Stávalo se mi to taky, uživatel Woita to viděl
Jen si zaboha nemužu vzpomenout jak jsem to vyřešil! Už vím... nastavil jsem v mission planeru maximální rychlost klesání na malinkou hodnotu a pak to zlobilo, po restartu desky vše OK
- jaroslav.falcon
Špatné pid na plynu.
-
Kamikaze591
Že je špatné znamená co? moc P? málo I?
Díky za rady ohledně točení copteru...rozchodit se mi to nepodařilo, takže kdyby měl někdo náhodou zájem
, tak ho prodám za 3900Kč (výbava gps,sonar,baterie 1300, receiver Turnigy,..), v případě zájmu i transmitter Turnigy. Omlouvám se za reklamu zde.
-
Kamikaze591
Ubral jsem tedy složky P u throttle accel z 0,75 na 0,7, zdá se mi to lepší, daleko, žádné propadání se nekoná. Nicméně kopter je bez gopra mnohem klidnější. Čím vyladit tohle? Bez reaguje krásně plynule, s goprem je to takové divoké. Ne moc, ale není mi to příjemné, chtěl bych to klidnější.
PS: řeší se tohle i u nazy?
Edit: to co jsem psal prvně platilo. nabil jsem baterku, že si zase půjdu zalítat a problém je tady. Tentokrát bylo gopro sundané. Video je zde http://youtu.be/-7kSQaiTf78 Plyn je na té nejmenší možné hodnotě a přesto si to občas přidá i tolik, že to vyskočí.
PS: řeší se tohle i u nazy?
Edit: to co jsem psal prvně platilo. nabil jsem baterku, že si zase půjdu zalítat a problém je tady. Tentokrát bylo gopro sundané. Video je zde http://youtu.be/-7kSQaiTf78 Plyn je na té nejmenší možné hodnotě a přesto si to občas přidá i tolik, že to vyskočí.
Jak to bude ostré na ovládání stabileze roll/picth, yaw. Mám pocit, že když se číslo zmenší tak to bude klidnější (ale nemůžu říct jestli to není obráceně)
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Máme s tou deskou jen samé problémy

Dneska sem si všiml zvláštního efektu... Testoval jsem svojí novou GoPro 3+B A první let byl hodně nestabilní, koptéra ujížděla při stabilize a bylo to oničem... pak jsem desku zresetoval tlačítkem reset a tento problém přestal... druhý let byl bomba... Co to může způsobovat?
Dneska sem si všiml zvláštního efektu... Testoval jsem svojí novou GoPro 3+B A první let byl hodně nestabilní, koptéra ujížděla při stabilize a bylo to oničem... pak jsem desku zresetoval tlačítkem reset a tento problém přestal... druhý let byl bomba... Co to může způsobovat?
Deska se umí učit z vlastních dat. Možná je to tím, že si nesla nastavení když byla coptera lehčí.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
jamesgsf píše:Deska se umí učit z vlastních dat. Možná je to tím, že si nesla nastavení když byla coptera lehčí.
Vážně?
(spíš těžší, létal jsem s GoPro 1)
-
Kamikaze591
A jak to vyřešit?
- jaroslav.falcon
Pošli screenshot pid napiš motory vrtule a celkovou váhu a napětí bat. Máš quad?
Jinak naza je prdítko. Amp jem špica a chodí naprosto v poho. Ja už mam několikaty koptér kámoš také a vše v poho . Na I nešahej to až na posled. Udělal jsi erase a reset. Vem 3.2. Predpokladam že máš min vibrace a controler odpužený.
Jinak naza je prdítko. Amp jem špica a chodí naprosto v poho. Ja už mam několikaty koptér kámoš také a vše v poho . Na I nešahej to až na posled. Udělal jsi erase a reset. Vem 3.2. Predpokladam že máš min vibrace a controler odpužený.
-
Kamikaze591
Pid jak jsem psal jsou defaultně nastavené. Jediná změna co jsem dělal, tak je u throttle accel u p 0,70. Celková váha 1650g, s goprem 1800g, 4S bat. 3.2 myslíš jako nahrát novější verzi firmwaru do řídící desky? Zkusím to najít. Deska odpružená je, sedí na suchém zipu, což jsem zjistil není ideál a budu to muset dát na nějakou oboustranou pěnovou pásku. Na tom sucháči sepořád trochu pohybuje a stále to někam ujíždí.
Nicméně, než jsem na to začal dávat gopro tohle nedělalo, takže si nemyslím, že by byl zásadní problém v odpružení desky.
Motory http://www.rctimer.com/product_858.html
Vrtule http://www.rctimer.com/product_704.html
Nicméně, než jsem na to začal dávat gopro tohle nedělalo, takže si nemyslím, že by byl zásadní problém v odpružení desky.
Motory http://www.rctimer.com/product_858.html
Vrtule http://www.rctimer.com/product_704.html