DX6i
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Re: Spektrum DX6i - nastavení nového modelu
Tak se podařilo spárovat?
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
Spárováno, ono to fakt funguje
Super
Díky moc chlapy...
- Werret007
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je fane;-)
Spektrum DX6i mode 4.
Re: Spektrum DX6i
Dareba píše:Tak jsem dneska bastlil osvětlení disleje podle http://www.youtube.com/watch?v=8E_8HNWm0V0. Jede na první zapnutí a svítí nádherně modře
taky jsem to bastlil a svítí mi nádherně žlutě - už půl roku a no problem....
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
- Andrews
- Kontaktovat uživatele:
ddano007 píše:Chlapci, povedzte mi, nech neumrem sprosty: co znamena, ked mam v D/R&EXPO napr.
ELEV 1 70% 30%?
To prve je poloha prepinaca ( 0/1) , to druhe rozsah, ale tych 30% expo znamena co ?
Druhá hodnota udáva "tupost" kolem středové polohy
Video teorie třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=V9vWmRnc ... ature=plcp
a nastavení: http://www.youtube.com/watch?v=aP8vGp2T ... ature=plcp
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Diky moc, pomohlo, uz neumrem az taky sprosty 
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Andrews píše:Druhá hodnota udáva "tupost" kolem středové polohy
Video teorie třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=V9vWmRnc ... ature=plcp
a nastavení: http://www.youtube.com/watch?v=aP8vGp2T ... ature=plcp
No, a ta tupost znamená co? Derivaci v bodě nula? Podíl nelineární složky? Bod ve kterém začne y růst rychleji než x?
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Zdravím majitele tohoto vysílače, poradí někdo, nebo spíš řekne mi svou zkušenost s dosahem vysílače/přijímače při baterii na vysílači cca 5,6V a plné baterii u přijímače ( Orange Rx R610 Spektrum DSM2 6CH 2.4GHz ) Dnes při letu se mi zdálo že na vzdálenost nějkých 150-200m najednou jakoby letadlo bylo mimo dosah, naštěstí jsem zrovna točil otočku k sobě takže po chvíli už vpohodě, nakonec mě zima zahnala domů, tak se jen chci ze zvedavosti zeptat.
Letadlo EasyGlider electric.
Díky
Letadlo EasyGlider electric.
Díky
TORO900 a ELITE od VA models, DX6i
- Rampa McKvák
Létám tenhle Orange se satelitem v akrobatu Scout od Pelikána, minule jsem měl napětí na DX6i jen 5V a na podobnou vzdálenost ( je to tak hraniční vzd. co létám ) jsem nikdy výpadek nepozoroval. V Toru také bez problémů, ale obávám se, že neumím moc tu vzdálenost odhadnout 
Takže předpokládám, že napětím to nebude. V okolí není nic co by snad rušilo, kromě vysílače O2 cca 400m vzdáleného. Jinak je to pole za vesnicí. Dotaz k "satelitu" k čemu je vlastně dobrý ten rozšiřující modul?
A ještě jedna věc, jen pro kontrolu jak máte na podobném letadle nastaveny parametry ve vysílači? Hlavně D/R&EXPO a DIFERENTIAL mi bylo doporučeno 30%...
A ještě jedna věc, jen pro kontrolu jak máte na podobném letadle nastaveny parametry ve vysílači? Hlavně D/R&EXPO a DIFERENTIAL mi bylo doporučeno 30%...
ALF-gs píše:Takže předpokládám, že napětím to nebude. V okolí není nic co by snad rušilo, kromě vysílače O2 cca 400m vzdáleného. Jinak je to pole za vesnicí. Dotaz k "satelitu" k čemu je vlastně dobrý ten rozšiřující modul?
No, nutnou podmínkou pro kvalitní příjem je mít dvě antény v nějaké vzdálenosti od sebe a navzájem kolmé. A k tomu slouží ten satelit. Lze to i bez satelitu, ale pak musí z přijímače čouhat dvojice antén, z toho jedna na prodlužce, a je třeba je správně umístit. Takže pokud máš ten přijímač jen s jednou anténou a bez satelitu, je při větší vzdálenosti v podstatě jisté, že se anténa občas dostane do nevhodného směru a ztratí na chvíli signál.
ex Modela T4, QB-15
Rx ma jen jednu antenku,takze jak pises mozne to je.Co se tyce nastaveni D/R&EXPO nikdo nic?
A ten satelitni modul neumi treba zaznamenat proletenou trasu???
- Rampa McKvák
Je dobré zkusit ideální natočení satelitu přes Range check - snížení výkonu vysílače. Minule mi stačilo pootočení o cca centimetr a signál byl o dost lepší 
ALF-gs píše:Rx ma jen jednu antenku,takze jak pises mozne to je.Co se tyce nastaveni D/R&EXPO nikdo nic?
To je spíš otázka do tématu Easy Glider, ale já osobně dvojí výchylky a expa moc nepoužívám. Nejsem ani začátečník, který cloumá kniply ode zdi ke zdi, ani tak pokročilý, abych to využil pro vyšší pilotáž.
Satelitní modul je prostě ještě jeden přijímač s vlastní anténou. On sám je satelitem toho hlavního, proto se mu tak říká. Nemá to nic společného se satelity na obloze a s GPS, jak se asi domníváš.
ex Modela T4, QB-15
Funcub +Dx6i-nastavení klapek + létání s klapkami
Protože u nás chodí Ježíšek dříve,
tak mi naložil Funcuba.Proto prosím zkušené piloty tohoto éra o několik rad pro mírně pokročilého začátečníka.Snažil jsem se něco nehledat,ale názory se různí.1.-lze na Dx6i nastavit více poloh na klapky?Někdo píše,že to jde,jiný že ne.2.jaká bude ideální poloha klapek,pokud půjde nastavit jen jedna?3.Jaké jsou zásady při létání s klapkami,ať po prvním letu nesbírám kuličky?Nebo se to prostě u éra tohoto typu nemusí moc řešit a při startu a přistávání klapky na max.co to jde?Předem moc dík a za každou radu se můžete přihlásit o "panáka" kvalitní domácí metylovičky!