a rád by som poznal názory majiteľov tohoto modelu. Tento má letovú hmotnosť 1540 g - nie je to priveľa Uvažoval som nad stavbou niečoho takéhoto ale nie je čas poznáte to.
Zaujíma ma letový prejav, uvisí to, skladnosť, minimálka, tuhosť konštrukcie, ...
Ďakujem.
Tak inak. Prekopírujem sem obsah inzerátu ale bez obrázku. Po mojom kliknutí sa mi otvorilo čo som chcel ukázať tak neviem čo som urobil špatne.
KATANA S30E
RC, funkční modely › letadla › elektro
Predám 3D akrobatický model Katana S 30E od firmy Sebart. Rozpätie 1.25m, motor AXI 2826/10,
regulátor JETI ADVANCE 40 plus,
serva 4x HS 65MG,
batérie A123 4S1P 2200mAh 2 paky.
Model je malo lietaný, bezchybný stav. Iba osobný odber.
Letová hmotnosť 1540g
Predávajúci model nechce predviesť - bojí sa s ním lietať. Takže bude len statická ukážka. Chcel by som vedieť aké máte skúsenosti s týmto modelom.
No dyť to je éro od Silvestriho, v daný kategorii už může bejt máloco výrazně lepší. Pokud ho ukočíruješ ( nejseš začátečník ) a model je nezkroucený a v dobrým stavu, tak v podstatě není co řešit.
Mě se to éro taky moc líbí. To že ho postavil Seb znamená že bude asi perfektní. Jen mě maličko zaráží že jich je relativně dost na prodej. Že by někde chybka?
No ono se těch letadel dost prodalo, cena není úplně nízká a někteří dostanou při lítání bobky, protože zjistěj, že to není žádnej otloukánek, musí se s ním zacházet jako se šlehačkovým dortem, tak než ho rozflákaj, tak ho radši prodaj. Lítá fakt exelentně, daň zato je, že je to vzduch obalenej fólií.
S tímto modelem létá syn. Je to opravdu model bez záludných vlastností. Nikam nepadá, přistání skoro krokem. Jediný malý problém je s nožákem. Táhne za břichem. Tuto vlastnost potvrzují i majitelé S50 na MH. Takže trochu domixovat a vše je v pohodě. Co se týká odolnosti, můžemem posloužit. Po vytržení křidélka za letu(po x KV na větší rychlosi) se nepřetrhl servokabel a Katana spadla z cca 5-7m , ale na plocho. Nějak to dopáčkoval.
Trup: tři štíplé přepážky, žádná změna tvaru. Po odstranění potahu(preventivně) trochu vteřiňáku, nová fólie jen na boky a hotovo. Podvozek, haubna, VOP, SOP bez následků. Sice vypadá trup subtilně, ale vydržel celkem slušnou ránu.
Křídla: U obu křídel po odstranění potahu na spodní straně potrhaná žebra podélně v místě spojovací trubky + vytržený domek i se servem u křídla, kde se utrhlo křidélko. Chtěl jsem ji vyhodit, ale kamarád pomohl. Sice ne nová žebra, ale poslepování, kousky balsy, trochu broušení, nový potah na spodní část křídel.
Katana sice ztěžkla o 66g, ale létá dodnes a na jejich letových vlastnostech se vůbec nic nezměnilo.
Pouze výbava té naší je jiná. Motor AXI 2820/12, regl JETI Spin 44, bat. Kokam EHD 2400, vrtule 13x6,5, serva JR ES 375. Doba letu cca 8 minut. Váha postavené nové 1300g, opravená + 66g.
Takže se zdá, že i odolnost při pádu na plocho celkem dobrá.
Jsem také šťastným majitelem S30. Rozhodně není čeho se bát. Zatím mám sice nalétáno jen 12 startů , ale létá excelentně! Zkoušel jsem ji ve vzducu zastavit ale jen se zhoupne a pokračuje ve směru. Mám zatím menší výchylky, ale rozhodně se nejedná o záludný model. Ještě jsem ji teť zvážil a letová váha včetně Lipol 3čl 2100 je 1290g.
Silno uvažujem nad kúpou tohoto modelu od ruky a nepoznám ho - myslím model
Ďakujem.
Pokud máš opravdu zájem, napiš SZ. Jsem tu sice profláknutý, ale model létal, boural a létá opět. Tady se o Kataně S30 moc nedovíš. Foto klidně pošlu. Snad najdu i tu původní. Ta na modelbazaru je opravdu moc těžká. Motor silnější být musí, protože tam cpou razdvatrojky. To je jakási česká (levnější a rychleji se nabíjející)varianta oproti lipolkám. Pořád píšu, že by se mělo dát na rady výrobce(alespoň částečně). Silvestri není trouba.
petrhu píše:Jsem také šťastným majitelem S30. Rozhodně není čeho se bát. Zatím mám sice nalétáno jen 12 startů , ale létá excelentně! Zkoušel jsem ji ve vzducu zastavit ale jen se zhoupne a pokračuje ve směru. Mám zatím menší výchylky, ale rozhodně se nejedná o záludný model. Ještě jsem ji teť zvážil a letová váha včetně Lipol 3čl 2100 je 1290g.
Jsem rád, že má někdo stejné zkušenosti s tímto modelem.
petrhu píše:Jsem také šťastným majitelem S30. Rozhodně není čeho se bát. Zatím mám sice nalétáno jen 12 startů , ale létá excelentně! Zkoušel jsem ji ve vzducu zastavit ale jen se zhoupne a pokračuje ve směru. Mám zatím menší výchylky, ale rozhodně se nejedná o záludný model. Ještě jsem ji teť zvážil a letová váha včetně Lipol 3čl 2100 je 1290g.
Jsem rád, že má někdo stejné zkušenosti s tímto modelem.