Katana S30E - skúsenosti

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
IK33
Kontaktovat uživatele:

Katana S30E - skúsenosti

#1 Příspěvek od IK33 »

Zdravím páni.

Silno uvažujem nad kúpou tohoto modelu od ruky a nepoznám ho - myslím model

http://inzerce.modelbazar.cz/inzeraty-notysek.php

a rád by som poznal názory majiteľov tohoto modelu. Tento má letovú hmotnosť 1540 g - nie je to priveľa :?: Uvažoval som nad stavbou niečoho takéhoto ale nie je čas :( poznáte to.

Zaujíma ma letový prejav, uvisí to, skladnosť, minimálka, tuhosť konštrukcie, ...
Ďakujem.
hubon
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od hubon »

Dal jsi tu odkaz na notýsek a když na to člověk klikne, tak se mu ukáže jeho notýsek na Modelbazaru, tak to oprav. :wink:
IK33
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od IK33 »

No práve, však tento model chcem kúpiť. Jeho majitelia vedia to čo ja potrebujem zistiť. Takže stránka výrobcu nie je dôležitá.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od AR1 »

Tak tohle mě hlava nebere, proč sem dáváš odkaz, kterej se vztahuje k tvýmu dotazu, na tom odkazu se nic neotevře ale je to tak dobře?
http://ar1.rajce.idnes.cz/
IK33
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od IK33 »

Tak inak. Prekopírujem sem obsah inzerátu ale bez obrázku. Po mojom kliknutí sa mi otvorilo čo som chcel ukázať tak neviem čo som urobil špatne.

KATANA S30E
RC, funkční modely › letadla › elektro
Predám 3D akrobatický model Katana S 30E od firmy Sebart. Rozpätie 1.25m, motor AXI 2826/10,
regulátor JETI ADVANCE 40 plus,
serva 4x HS 65MG,
batérie A123 4S1P 2200mAh 2 paky.
Model je malo lietaný, bezchybný stav. Iba osobný odber.
Letová hmotnosť 1540g

Predávajúci model nechce predviesť - bojí sa s ním lietať. Takže bude len statická ukážka. Chcel by som vedieť aké máte skúsenosti s týmto modelom.
Dafid
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Dafid »

kf

#7 Příspěvek od kf »

No dyť to je éro od Silvestriho, v daný kategorii už může bejt máloco výrazně lepší. Pokud ho ukočíruješ ( nejseš začátečník ) a model je nezkroucený a v dobrým stavu, tak v podstatě není co řešit.
Zero
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zero »

myslím že ho má vzduchoplavec,tak mu zkus napsat SZ,nebo se zapojí...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
Čop
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Čop »

Mě se to éro taky moc líbí. To že ho postavil Seb znamená že bude asi perfektní. Jen mě maličko zaráží že jich je relativně dost na prodej. Že by někde chybka? :?:
Spíš lítač než stavěč...
kf

#10 Příspěvek od kf »

No ono se těch letadel dost prodalo, cena není úplně nízká a někteří dostanou při lítání bobky, protože zjistěj, že to není žádnej otloukánek, musí se s ním zacházet jako se šlehačkovým dortem, tak než ho rozflákaj, tak ho radši prodaj. Lítá fakt exelentně, daň zato je, že je to vzduch obalenej fólií.
Jiří Kolář-BAN1

#11 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

S tímto modelem létá syn. Je to opravdu model bez záludných vlastností. Nikam nepadá, přistání skoro krokem. Jediný malý problém je s nožákem. Táhne za břichem. Tuto vlastnost potvrzují i majitelé S50 na MH. Takže trochu domixovat a vše je v pohodě. Co se týká odolnosti, můžemem posloužit. Po vytržení křidélka za letu(po x KV na větší rychlosi) se nepřetrhl servokabel a Katana spadla z cca 5-7m , ale na plocho. Nějak to dopáčkoval.
Trup: tři štíplé přepážky, žádná změna tvaru. Po odstranění potahu(preventivně) trochu vteřiňáku, nová fólie jen na boky a hotovo. Podvozek, haubna, VOP, SOP bez následků. Sice vypadá trup subtilně, ale vydržel celkem slušnou ránu.
Křídla: U obu křídel po odstranění potahu na spodní straně potrhaná žebra podélně v místě spojovací trubky + vytržený domek i se servem u křídla, kde se utrhlo křidélko. Chtěl jsem ji vyhodit, ale kamarád pomohl. Sice ne nová žebra, ale poslepování, kousky balsy, trochu broušení, nový potah na spodní část křídel.
Katana sice ztěžkla o 66g, ale létá dodnes a na jejich letových vlastnostech se vůbec nic nezměnilo.

Pouze výbava té naší je jiná. Motor AXI 2820/12, regl JETI Spin 44, bat. Kokam EHD 2400, vrtule 13x6,5, serva JR ES 375. Doba letu cca 8 minut. Váha postavené nové 1300g, opravená + 66g.

Takže se zdá, že i odolnost při pádu na plocho celkem dobrá.

P.S. Uvedená váha je letová- včetne baterií.
petrhu

#12 Příspěvek od petrhu »

Jsem také šťastným majitelem S30. Rozhodně není čeho se bát. Zatím mám sice nalétáno jen 12 startů , ale létá excelentně! Zkoušel jsem ji ve vzducu zastavit ale jen se zhoupne a pokračuje ve směru. Mám zatím menší výchylky, ale rozhodně se nejedná o záludný model. Ještě jsem ji teť zvážil a letová váha včetně Lipol 3čl 2100 je 1290g.
Jiří Kolář-BAN1

Re: Katana S30E - skúsenosti

#13 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

IK33 píše:Zdravím páni.

Silno uvažujem nad kúpou tohoto modelu od ruky a nepoznám ho - myslím model

Ďakujem.

Pokud máš opravdu zájem, napiš SZ. Jsem tu sice profláknutý, ale model létal, boural a létá opět. Tady se o Kataně S30 moc nedovíš. Foto klidně pošlu. Snad najdu i tu původní. Ta na modelbazaru je opravdu moc těžká. Motor silnější být musí, protože tam cpou razdvatrojky. To je jakási česká (levnější a rychleji se nabíjející)varianta oproti lipolkám. Pořád píšu, že by se mělo dát na rady výrobce(alespoň částečně). Silvestri není trouba.
Jiří Kolář-BAN1

#14 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

petrhu píše:Jsem také šťastným majitelem S30. Rozhodně není čeho se bát. Zatím mám sice nalétáno jen 12 startů , ale létá excelentně! Zkoušel jsem ji ve vzducu zastavit ale jen se zhoupne a pokračuje ve směru. Mám zatím menší výchylky, ale rozhodně se nejedná o záludný model. Ještě jsem ji teť zvážil a letová váha včetně Lipol 3čl 2100 je 1290g.

Jsem rád, že má někdo stejné zkušenosti s tímto modelem.
Jiří Kolář-BAN1

#15 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

petrhu píše:Jsem také šťastným majitelem S30. Rozhodně není čeho se bát. Zatím mám sice nalétáno jen 12 startů , ale létá excelentně! Zkoušel jsem ji ve vzducu zastavit ale jen se zhoupne a pokračuje ve směru. Mám zatím menší výchylky, ale rozhodně se nejedná o záludný model. Ještě jsem ji teť zvážil a letová váha včetně Lipol 3čl 2100 je 1290g.

Jsem rád, že má někdo stejné zkušenosti s tímto modelem.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“