Turbína

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

Turbína

#1 Příspěvek od Krtecek »

zdarec sháním nake podlady na stavbu jednoduche turbiny na era o rozpeti 1500mm. Potreboval bych dale poradit o vsem co se tyka techto pohonu. Nemela by byt slozita na vyrobu, ale 100% funkcni. Dilenske vybaveni. a matros mam...
Lakaji me totiz tyto modely jiz dlouho a 70 000,- Kc se mi za to davat nechce... Moc dik za veskere rady a odkazy...
koko
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od koko »

No co jsem zatim slysel o turbinach tak to nic jednoduchyho nejni.
Patas_
Kontaktovat uživatele:

Re: Turbína

#3 Příspěvek od Patas_ »

Krtecek píše:zdarec sháním nake podlady na stavbu jednoduche turbiny na era o rozpeti 1500mm. Potreboval bych dale poradit o vsem co se tyka techto pohonu. Nemela by byt slozita na vyrobu, ale 100% funkcni. Dilenske vybaveni. a matros mam...
Lakaji me totiz tyto modely jiz dlouho a 70 000,- Kc se mi za to davat nechce... Moc dik za veskere rady a odkazy...

Promiň, ale nabeton je cena za turbíny v řádech desítek tisíc dána právě složitostí jejich výroby. Doma to nevyrobíš, vyrobíš-li nezaplatíš. :-)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od blesk »

A buchne ti to pod rukama,mam hezke video o tom co umi turbiny,jestli chces tak ti ho pak poslu...
amerlock

#5 Příspěvek od amerlock »

blesk píše:A buchne ti to pod rukama,mam hezke video o tom co umi turbiny,jestli chces tak ti ho pak poslu...

Na to video bych se i já rád podíval.Nešlo by dát nějakej odkaz?
Mystik

#6 Příspěvek od Mystik »

Turbína se s patřičným vybavením vyrobit dá. Ale je to na dlouho a ten "matroš" musí bejt fakt super. O výrobě turbíny vyšel seriál v RC Revue. Pokud bys měl zájem tak bych ti to asi mohl poslat.
zelda

#7 Příspěvek od zelda »

Mystik píše:Turbína se s patřičným vybavením vyrobit dá. Ale je to na dlouho a ten "matroš" musí bejt fakt super. O výrobě turbíny vyšel seriál v RC Revue. Pokud bys měl zájem tak bych ti to asi mohl poslat.

ja bych zajem mnel, zelda.bycek(zavinac)seznam.cz zatim ciste ze zvedavosti..byl bych ti vdecny :D
Mystik

#8 Příspěvek od Mystik »

Je to několik čísel RCR ve formátu .pdf, každý tak 13-14MB, doufám že ti to v pořádku dojde. Ale bude to chvíli trvat, možná až zejtra.
zelda

#9 Příspěvek od zelda »

Mystik píše:Je to několik čísel RCR ve formátu .pdf, každý tak 13-14MB, doufám že ti to v pořádku dojde. Ale bude to chvíli trvat, možná až zejtra.

ok, dik moc:)
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Krtecek »

Mystik píše:Turbína se s patřičným vybavením vyrobit dá. Ale je to na dlouho a ten "matroš" musí bejt fakt super. O výrobě turbíny vyšel seriál v RC Revue. Pokud bys měl zájem tak bych ti to asi mohl poslat.

Čéče to bys mohl... Hele co se týče matroše tak to nemam problem sem sponzorovanej jednou firmou a ta mi da matros jakej potrebuju akorat musim pri tom zverejnit jejich meno...

A co se tyce toho videa taky bych ho rad videl...
Ja vim ze to bude nadlouho pocitam ze to budu delat par let...
jardas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jardas »

I já bych docela na to kouknul,nemůžeš dát na to odkaz :?: :?: :?: 8O
wisky

#12 Příspěvek od wisky »

Hlavně si rozmysli, zda chceš lítát s turbínou, nebo si turbínu postavit. Znám člověka, který si turbínu postavil jen tak, není modelář. Má ji na stojánku vyzkoušel si že je schopen ji vyrobit, ale má na to vybavení a přístup k technologiím (statické i dynamické vyvážování, obráběcí centrum atd..)Teď momentálně vyrábí hvězdicový rotační motor.
Pokud s tím chceš lítat tak si ji kup, ušetříš spoustu času peněz a hlavně nervů. Znám člověka co měl ubastlenou turbínu (ne viz článek v RCR) jeho pokusy o let trvaly asi tři roky (na zemi vše fungovalo ok, start první zatáčka chcíp) pak to vyhodil a koupil si Jet Cat 120 a od té doby lítá.
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Krtecek »

No nevim ja bych to taky udelal... Ale 70000 Kc se mi zda moc...

tady sou naky zajimavy veci http://mklipence.wz.cz/turbiny.htm
Mystik

#14 Příspěvek od Mystik »

Tak pánové moc se omlouvám, ale ty .pdf-ka mají víc jak 15MB každý a mailem to nejde poslat :cry: . Pokud máte nějakej nápad jak to doručit tak sem s ním, jinak z toho asi nic nebude. :roll:
Prasopes

#15 Příspěvek od Prasopes »

Rozdělit na balíky v RARu.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“