Nákup v cizině

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
joei87

Nákup v cizině

#1 Příspěvek od joei87 »

Ahoj, jsem úplný začátečník a chtěl bych si pořídit něco pro pobavení na prašné cesty s menšími kameny, na polňačky a posekaný trávník.

Zalíbil se mi model
Traxxas e-revo 1/16
http://www.savage.cz/cz/zbozi/rc-modely ... ridak.html

Chci se zeptat, kde nakupujete v cizině. Jaké obchody jsou spolehlivé a jakou výbavu je třeba koupit. Někde tu na foru jsem četl, že ovladače od traxxasu jsou nic moc. NimH akumulátory se taky na foru moc nedoporučují

Jak byste tento model sestavili s dalšími doplňky, jakou nabíječku a jaký akumulátor k tomu? Jsem začátečník, ale nejsem tak bohatý abych si mohl dovolit kupovat levné věci. Rozumíme si?:-) Ale zase na velý e-revo bohužel nemám....

Moc děkuju za ochotu, joei
mkkk

#2 Příspěvek od mkkk »

Poradím ti až budu na pc. Napis na: forum.tamiyaclub.net
joei87

#3 Příspěvek od joei87 »

mkkk píše:forum.tamiyaclub.net

odkaz mi nejede... doména expirovala.
mkkk

#4 Příspěvek od mkkk »

Sestavime něco lepšího.. kolik si ochoten do toho dat? Hledej na Googlu změnili jméno
Naposledy upravil(a) mkkk dne pát 24.06.2011 13:05, celkem upraveno 1 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od AR1 »

mkkk píše:Poradím ti až budu na pc. Napis na: forum.tamiyaclub.net

To asi nefunguje (mně tedy určitě ne) a Google mě cpe sem: http://forum.tamiyaforum.cz/
joei87

#6 Příspěvek od joei87 »

tak jsem založil stejné vlákno na doporučeném webu:
http://forum.tamiyaforum.cz/viewtopic.php?f=83&t=14174

jinak rád bych se vešel cca do 10 000 Kč. Pokud by se za tu cenu našlo něco 1:8 místo 1:16, nebránil bych se tomu, ale těch informací je teď pro mě strašně moc pro začátečníka.

Díky
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jeeff »

e-revo je super stroj, ja mam sice e-maxx ale jazdil som aj s e-revo (rekreacne po ceste, poli trave), ale s 1:10 verziou. Verzia co uvadzas je super v tom, ze uz je to 2.4Ghz a striedavy motor.

Odkaz co si uviedol obsahuje prakticky vsetko, vratane sietovej nabijacky, takze prakticky na bezne jazdenie nic nepotrebujes. Mozno casom kupis nejaku lepsiu nabijacku a lepsie (lipol) akumulatory, na zaciatok ale mas vsetko.

Skus este pouvazovat, ci nechces velke e-revo v mierke 1:10.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
mkkk

joe

#8 Příspěvek od mkkk »

A chceš monster truck? co takové 1.10 na rally?
FlyBear

#9 Příspěvek od FlyBear »

To e-revo 1/16 je na požadované poježděný naprosto výborný stroj.
V balení je navíc opravdu vše, co člověk pro začátek potřebuje.

K těm akumulátorům asi takhle:
- v krabici přiložený NiMH pack vydrží tak 10 minut jízdy,
- v krabici přiložená nabíječka jej nabíjí několik hodin.

Takže pokud si budeš chtít s autíčkem opravdu pohrát a zablbnout, doporučuju koupit prakticky ihned 2 kusy vhodných LiPo packů, Traxxas konektory a nějakou nabíječku na LiPo s balancérem.
joei87

#10 Příspěvek od joei87 »

těch 10 minut mě děsí. s těma lipo mi to vydrží jak dlouho a jakou nabíječku teda zvolit pro rychlejší nabíjení?

dá se e-revo koupit i bez akumulátorů a bez nabíječky? protože na co kupovat takovou a makovou, když si připlatím cca 3000 a mám to v daleko lepší kvalitě? nějak jsem našel snad jen tuto RTR (jestli to píšu správně) sadu.

velký e-revo se mi hrozně líbí, ale zatím bych si pohrál s menším a když mě to hodně chytne, můžu malé prodat a koupit velké. velké je zatím moc drahé.
FlyBear

#11 Příspěvek od FlyBear »

E-Revo už nemám, prodal jsem ho kolegovi v práci ještě v původní podobě. Sám mám velkého E-Maxxe. No a u něj to bylo tak, že z cca 10 minut se použitím LiPo čas blbnutí prodloužil na 30 minut na jedno nabití. To e-revo bude podobné.

Záleží na tom, jak se jezdí. Rychlé okruhy po letišti často na plný plyn - cca 15 až 20 minut. Blbnutí na louce, v terénu, kdy auto nejezdí na plný plyn, ale spíše technicky - 30 až 40 minut. A to už je dost, mnohdy si takhle v podvečer jedu zablbnout jen s autem a jednou sadou aku.

Ber to ale s rezervou, na tohle ti nikdo přesně neodpoví. Doba jízdy na jedno nabití záleží na tom, jaký tam dáš aku a jakým stylem budeš jezdit.

RTR sady jsou móda, která přišla asi z USA :) Takže u amerického Traxxase se e-reva jinak než v RTR asi nedočkáš.

Ale to ti nemusí vadit, protože za tu cenu RTR bys to stejně sám v dané kvalitě nesložil (kvalita Traxxase je vysoká). No a ten jeden malý NiMH pack plus nesmyslná "nabíječka" je tam prostě něco jako "navíc" - nemusíš jich litovat, když je pak zahodíš :wink:
joei87

#12 Příspěvek od joei87 »

A jakou nabíječku a jaký akumulátor tedy zvolit? řekněme, že bych měl zatím tento set a chtěl k tomu lipo aku a nabíječku,která ho nabije třeba za hoďku až 2? A asi je lepší koupit vyšší kapacitu aku, že? nebo u moc velkých kapacit je rychlejší opotřebení?
FlyBear

#13 Příspěvek od FlyBear »

Jaký konkrétní akumulátor a konkrétní nabíječku ti neporadím.
To by nebylo fér, protože
- jednak existuje totiž vcelku velmi široká nabídka od různých výrobců a prodejců, každý si může vybrat podle svých osobních preferencí a podle stavu peněženky,
- jednak o tom asi prakticky nic nevíš a to je špatně.

Podle mne je nyní důležité, aby ses o téhle problematice něco málo naučil. Auto nestačí koupit, budeš ho taky provozovat a udržovat, včetně správného nabíjení akumulátorů!

Takže trochu prostuduj třeba internet, pak si velmi lehce na tyto otázky odpovíš sám.

Začni třeba tady o akumulátorech:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... torage=126

a o nabíjení:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... torage=116

Jinak k LiPo paku budeš potřebovat taky příslušné konektory, ty budeš muset něčím připájet - a o tom je taky potřeba něco vědět...

P.S.: Nechci být na tebe zlý nebo schválně neporadit. Ale to autíčko není hračka, nestačí to jen tak vzít a jezdit :wink: Proto se snažím nasměrovat správným směrem... :)
joei87

#14 Příspěvek od joei87 »

Naopak já jsem za to velice rád a rád zjišťuju nové věci. Dělám to tak prakticky u všeho, co mě zaujme... pronikám více do hloubky.

Díky za nasměrování. Proberu se tím.
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jeeff »

K tej dlzke jazdenia, ja si nemyslim ze to bude jazdit len 10 minut, myslim ze to bude skor okolo 15-20, aspon ja som tak jazdil na NiMH paky vo velkom e-Maxxe, takze na zaciatok mu to bude urcite stacit.

To ze sa nabija niekolko hodin tiez nemusi byt az take zle, jednoducho to nechas nabijat cez noc.

Nasledne si bud kupis dalsi NiMH pak, alebo ako uz bolo povedane nejake LiPo, to ale neries kym to skutocne nebudes potrebovat, kludne si zatial kup ten RTR a potom uvidis.

Ja za najvacsiu vyhodu LiPoliek nepovazujem ani tak to, ze jazdim dlhsie ale to, ze sa nevybijaju sami. Kludne vytiahnem auto aj po mesiaci a jazdim na plne gule, s NiMH by som jazdil 2 minuty a skoncil, pretoze za mesiac by sa samovybili.
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
Odpovědět

Zpět na „Auta“