Praskajcí zadek karoserie E-maxx

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Yopi

Praskajcí zadek karoserie E-maxx

#1 Příspěvek od Yopi »

Ahoj,
mám auto Traxxas E-maxx brushless. Už s ním nějakej čas jezdím a mám za sebou něco málo pádů a přetočení přes kastli. Problém je, že vzadu, kde se kastle upíná k podvozku to začíná praskat a na některých videích a obrázcích jsem kolikrát viděl, že to maj lidi úplně děravý.

Obrázek

Nemáte nebo nepoužíváte nějaký fígle, jak to vyztužit, aby k tomu nedocházelo?
Já jsem to zatím vyztužil takto, ale nevím, jestli je to účinný.

Obrázek
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
JMalik

Re: Praskajcí zadek karoserie E-maxx

#2 Příspěvek od JMalik »

Asi před čtyřma rokama jsem našemu Hugovi pořídil Brouka od FG. Je 1:5, kastli to má z lexanu a po prních dvou, třech lepení a vyztužování bylo jasné, že to obtisknu do formy a kamarád to vylaminuje. Měl jsem tenkrát štěstí, že někdo (myslím v západních Čechách) to tenkrát už kompozitové dělal (kastli Leoparda). Dodatečně jsem to ještě dolaminoval uhlíkem, vyřezal okna ....... a super. Je to tam dva roky a není problém. Kastli když položíš na zem, tak na tom můžeš skákat.
(Ale zjisti si případně jak je to s tímhle na závodech, protože pokud někoho s takhle okovaným ingotem trefíš, tak je to jako by jsi ho vzal kosou. Vůbec s tím nejezdím někde kolem lidí, protože při havárii se to nekutálí, ale létá to vzduchem tak ve dvou metrech i když jezdíš na rovině.)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fenius »

To by chcelo fotku :).
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Milan Nes »

to Malik, to bych taky chtěl vidět :-d

jinak to co si udělal by mělo pomoct, jinak je dobrý celou karoserii podlepit 3M páskou s výztuží křížovou, chce to co nejdřív a hodně to pomůže
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od darth.hokro »

E-Maxx je velkej monster 1:8, váha okolo 5kg, co by jsi po té karosce ještě chtěl :D jedna sezóna a je z ní hadr. Dobré je ze spodku vylepit americkou stříbrnou páskou, několik vrstev. Praská dál ale drží :DD
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Yopi

#6 Příspěvek od Yopi »

Jako jo, v podstatě máš pravdu. Ale jde mi o to, abych tohle rozhadrování kastle pokud možno co nejvíc oddálil.
Dneska jsem byl skákat, samozřejmě to párkrát na kastli šlo a můžu říct, že to pomohlo, že to v tom místě už nepraská. Třeba bude mít někdo ještě lepší vylepšovák.
Blade 400 3D, T-rex 500 ESP, E-maxx brushless a pak mraky dalších, nevejde se mi to sem :-)
FlyBear

#7 Příspěvek od FlyBear »

Já jsem to hned na počátku ošetřil takto:
- podlepit stříbrnou samolepící páskou (koupeno v Hornbachu),
- přes otvory nalepit z vnitřní strany kastle takové ty samolepící měkké podložky (koupeno na Liquid.com),
- zhora před uchycením závlačky podložit nylonovou podložkou (origo Traxxas opět z Liquidu).

Kastli mám sice po čase už docela dobitou, ale né v místech uchycení.

Koneckonců, vždyť právě proto se ty podložky prodávají a běžně používají ;-)
Odpovědět

Zpět na „Auta“