Volantovka pro 5-ti letýho

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
baisy

Volantovka pro 5-ti letýho

#1 Příspěvek od baisy »

Ahojky.

Jako modelářskej táta (ale od letadel) jsem se rozhodnul koupit synkovi RC autíčko s proporcionálním ovládáním.
Poradil by mě někdo jestli se dá sehnat volantovka, případně set s vysílačkou takovou aby se 5-ti letýmu dařilo ovládat plyn? Jde o to že 5-ti letej má malou ruku a volantovky mají tlustý držadlo a tímto malej nedá plynovou páku dopředu = tlustá rukověť a páčka daleko.

Díky Baisy
moje hračky
http://baisy.rajce.idnes.cz/letadla/
Drondys

Re: Volantovka pro 5-ti letýho

#2 Příspěvek od Drondys »

baisy píše:Ahojky.

Jako modelářskej táta (ale od letadel) jsem se rozhodnul koupit synkovi RC autíčko s proporcionálním ovládáním.
Poradil by mě někdo jestli se dá sehnat volantovka, případně set s vysílačkou takovou aby se 5-ti letýmu dařilo ovládat plyn? Jde o to že 5-ti letej má malou ruku a volantovky mají tlustý držadlo a tímto malej nedá plynovou páku dopředu = tlustá rukověť a páčka daleko.

Díky Baisy

Běžné modelářské volantovky ať už samostatné nebo v rámci nějakého modelářského setu pro něj budou velké. Spíš bych hledal v hračkářství nějaké menší modely na dálkové ovládání pro danou věkovou skupinu. Snad se najde i nějaká vhodná hračka s proporcionálním ovládáním třeba jako je viz tento odkaz. Tam bude volantovka odpovídající velikosti.

Obrázek
Lark

#3 Příspěvek od Lark »

Původně jsem taky chtěl koupit "hračku", ale většinou to byly "dorazovky" tak jsem vnoučkovi (čtyři a půl roku) koupil auto i s volantovkou (HIMOTO buggy Z3 1:10), ale to ovládání plynu nevyhovovalo ani mě, protože jsem taky zvyklý na "páčky" :D a protože ho chci časem přeškolit na éra, nakonec jsem koupil klasickou palcovku (Cadet), kterou má pověšenou na krku a mechanicky jsem zablokoval dva kanály, aby v tom pro začátek neměl hokej. Takže na jednu ruku má plyn a na druhou řízení. Příští týden jedem na dovču, tak jsem zvědavý jak mu to pude. Taky jsem do auta přidal do série s motorem autožárovku s přepínačem, aby to nebylo tak rychlý. Omezení trimem totiž nefunguje, protože regulátor si při každém zapnutí sám upraví rozsah regulace. Ten přepínač je tam jen proto, aby si moh zařádit i dědek :mrgreen:
Jinak tu volantovku ti klidně věnuju, ale je to 27MHz.
Přílohy
b_9.jpg
Naposledy upravil(a) Lark dne úte 24.07.2012 22:38, celkem upraveno 2 x.
baisy

#4 Příspěvek od baisy »

Volantovka muší bejt.
Díky za nabídku a pokud by jsi se chtěl tý volantovky zbavit, tak ji beru. Pouze pod jednou podmínkou: že ji směníme za 2 čokolády. Jednu pro vnoučka a druhou pro Tebe.

Díky Baisy
moje hračky
baisy

#5 Příspěvek od baisy »

Drondys píše:Snad se najde i nějaká vhodná hračka s proporcionálním ovládáním třeba jako je viz tento odkaz. Tam bude volantovka odpovídající velikosti.

No to je bomba = to je vono.

Baisy
moje hračky
Ticcino

#6 Příspěvek od Ticcino »

Resil jsem presne to samy. Absolutni reseni neexistuje, ale da se to obejit. Mam dceru, 6let a urcite je mensi nez tvuj petilety kluk. Ridili jsme napul. Ja drzel ovladac a ridil plyn, dcera zatacela. Pak jsme si to prohodili, coz byl docela adrenalin. Pozdeji chtela vse ridit sama, coz ji moc neslo, ale kdyz si sedne na zidlicku a nemusi ovladac primo "drzet", tak to jde. Auto mame Reely Rockhard. Celkem rychla hracka. Jezdime na nohejbalovem hristi. Shanim nejakou prevodovku, ale napad se zarovkou neni spatnej.
Lark

#7 Příspěvek od Lark »

to baisy: jestli chceš je tvoje. Čokoládu máme rádi. :mrgreen:
Lark

#8 Příspěvek od Lark »

ticcino v tý buggyně je 540 motor tak tam mám zapojený vlastně 2 žárovky H4 (3vlákna). Při rozjezdu je to i se světeným efektem :D Límečky žárovek jsem oštípal a na přepínání tam mám 30A mikrospínač doplněný dělanou vačkou, aby to šlo přepnout bez sundavání kastle.
matej

#9 Příspěvek od matej »

mám synka tři roky a poradí si s volantovkou v pohodě, bravurně vodí svého axika po trialové dráze, ale i nitro losinu to je osmina, asi zaklad aby byl vysilač pouze na čtyři články treba DX2E, ale daji se i nenší
http://www.rcdobromerice.cz/
malcomx

#10 Příspěvek od malcomx »

Od 1/18 Atomu MT mi zbyla original vysilacka a prijmac,
je to sice 27MHz ale bude to za odvoz z P8.
ja jsem tam dal tohle:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... x_Rx_.html
kajman111

#11 Příspěvek od kajman111 »

Jestli ti můžu ještě poradit,tak se podívej na tohle- http://www.wowrcmodel.com/home-products ... -gt3b.html .Nedávno jsem si ji koupil a v pohodě s ní řádí i naše 8letá dcera,která je bezkonkurečně nejmenší ze třídy. Ono se to nezdá,ale protože je to živený 1článkem lipol,tak je lehounká a má i výmněnné gripy.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
Odpovědět

Zpět na „Auta“