Problém s Blejdem-netahá

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět

Co mám dělat aby to bylo živý jak potřebuju?

kup lepší motor
1
8%
kup novej dvoučlánek
0
Žádná hlasování
kup novej tříčlánek
9
69%
máš to těžký-zahoď to
3
23%

Celkem hlasů: 13

Zpráva
Autor
smoke
Kontaktovat uživatele:

Problém s Blejdem-netahá

#1 Příspěvek od smoke »

Zdravím, postavil jsem si Blejda (rozpětí zhruba 84 cm) a dal jsem do něj motor Axi 2204/54 - jednou už jsem se tu ptal, jestli to bude dost a někdo mi sem napsal, že to je akorát, že to taky tak má a visí na 3/4 plynu. Aku byly po ruce starší dvoučlánek XPower 620 mAh. Když jsem šel lítat, tak jsem ale zjistil, že to nevisí ani na "plnej kotel", což mě fakt nepotěšilo, tak jsem si řekl, že to bude asi baterkama, když Blejdi lítaj normálně na tohohle axíka. Dneska jsem si ale od kámoše půjčil dvoučlánek E-Tech 1200 mAh (skoro novej) a lítalo to zhruba stejně- tzn. že výkon byl o něco málo lepší, ale váha taky, takže se to vyrovnalo a lítalo to furt stejně. Jinak vrtuli používám GWS 8/4,3 Co by asi ještě stálo za zmínku je váha-hmotí to 220g s těma 620mAh - ano, je to hodně, ale co nadělám...jinak vrtuli mám GWS 8/4,3. No sem píšu hlavně proto, že by mě zajímalo, jestli mám koupit dvoučlánek, tříčlánek, novej motor...prostě co mám dělat...osobně si myslim, že když bych koupil tříčlánek (kolem 400mAh), tak už by to táhlo pěkně, ale nechci ho koupit aby mi pak ležel v šuflíku...
SrAjni

Re: Problém s Blejdem-netahá

#2 Příspěvek od SrAjni »

smoke píše:Zdravím, postavil jsem si Blejda (rozpětí zhruba 84 cm) a dal jsem do něj motor Axi 2204/54 - jednou už jsem se tu ptal, jestli to bude dost a někdo mi sem napsal, že to je akorát, že to taky tak má a visí na 3/4 plynu. Aku byly po ruce starší dvoučlánek XPower 620 mAh. Když jsem šel lítat, tak jsem ale zjistil, že to nevisí ani na "plnej kotel", což mě fakt nepotěšilo, tak jsem si řekl, že to bude asi baterkama, když Blejdi lítaj normálně na tohohle axíka. Dneska jsem si ale od kámoše půjčil dvoučlánek E-Tech 1200 mAh (skoro novej) a lítalo to zhruba stejně- tzn. že výkon byl o něco málo lepší, ale váha taky, takže se to vyrovnalo a lítalo to furt stejně. Jinak vrtuli používám GWS 8/4,3 Co by asi ještě stálo za zmínku je váha-hmotí to 220g s těma 620mAh - ano, je to hodně, ale co nadělám...jinak vrtuli mám GWS 8/4,3. No sem píšu hlavně proto, že by mě zajímalo, jestli mám koupit dvoučlánek, tříčlánek, novej motor...prostě co mám dělat...osobně si myslim, že když bych koupil tříčlánek (kolem 400mAh), tak už by to táhlo pěkně, ale nechci ho koupit aby mi pak ležel v šuflíku...

Neviem aky axik tam ma kamos ale ma tam E techy baterky 3clanok skus ci niekto nema 3clanok a skus to na tom.A myslim ze 220g je v pohode ja mam tak isto Yaka 54 ale ten taha dost :twisted: a a kam osov blade ma cez 230g a v pohode lietal aj v malej hale :wink:
Wies tie lopaty a velke vychylky to istia :D
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Čop »

Rozhodně tříčlánek!
Spíš lítač než stavěč...
makout
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od makout »

Tříčlánek ti určitě pomůže!!!!
amerlock

#5 Příspěvek od amerlock »

Zkus tříčlánek jestli někdo má a nebo kvalitní (a hlavně tvrdej) dvoučlánek.Přitom bych (na dvoučlánek) zkusil i vrtuli např. 9/4.7.Každopádně na tento motor a a dvoučlánek je to éro patrně dost těžký....Pokud není možnost vyzkoušet,tak klidně kup tříčlánek,asi ti v šuplíku ležet nebude... :wink:
smoke
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od smoke »

OK, to jsem chtěl slyšet :). A nevíte někdo, jak je to se skládáním packu z článků? Jde mi o to, že to chci vzít od Kostky (http://www.kostkamodelcentrum.cz) a on nemá tříčlánek baterek kolem 400mAh, takže bych koupil samostatný články Kokam 360mAh a pack bych si udělal doma, hlavně teda jsem se chtěl zeptat, jestli si myslíte, že jsou ty články "stejný" myslim jako, jestli se mi nezačnou hned rozjíždět až budou v packu.... vím, že takhle těžko říct, já jen jestli třeba s tím někdo nemáte zkušenosti, nebo jestli to není uplná blbost...
SrAjni

#7 Příspěvek od SrAjni »

smoke píše:OK, to jsem chtěl slyšet :). A nevíte někdo, jak je to se skládáním packu z článků? Jde mi o to, že to chci vzít od Kostky (http://www.kostkamodelcentrum.cz) a on nemá tříčlánek baterek kolem 400mAh, takže bych koupil samostatný články Kokam 360mAh a pack bych si udělal doma, hlavně teda jsem se chtěl zeptat, jestli si myslíte, že jsou ty články "stejný" myslim jako, jestli se mi nezačnou hned rozjíždět až budou v packu.... vím, že takhle těžko říct, já jen jestli třeba s tím někdo nemáte zkušenosti, nebo jestli to není uplná blbost...

a neni lepsie to kupit v inom shope? Naco to budes pajkovat jak blbec ked mate v CR milion predajni urcite najdes taku kde to budu mat :wink:
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
smoke
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od smoke »

nojo, jenže toho chci vic a co ma jeden shop, nema druhej a naopak...navic kostka ma dobry ceny a postovny nad 2t gratis...
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Speedy »

Já jsem si LiPol paky dělal vždycky doma a v pohodě. Chce to jen dobře srovnat napětí. Nedávno jsem jeden 3čl. koupil a přišlo mi dost aby 1000mAh přibraly spakováním 30g. Takže se vrátím k domácí výrobě.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“