Vysoušení mechových kol

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
krwell

Vysoušení mechových kol

#1 Příspěvek od krwell »

Zdravím,

rád bych Vás poprosil o radu. Asi před 3 týdnama jsem vzal Stampede do ošklivýho počasí a jak venku byly louže a bahno, tak se mi stalo, že mi auto začalo prohrabovat v louži a než jsem k němu doběhl a vytáhl ho tak mi do kol natekla voda dirkama, který jsou v plášti. Od tý doby to ale za boha nemůžu vysušit pořádně. Auto se mi na půl plynu začne hrozně klepat, pak to přestane. Zkoušel jsem to bez kol a to jde v pohodě, takže bych rád nějaký tip, jak vysušit ty kola. Měl jsem to půl dne na sluníčku vyskládaný. Vymačkával jsem to, ale pořád tam trocha je. Nechce se mi zase sundavat pneumatiky z ráfků jenom kvůli vodě.

Děkuju mockrát
pert
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysoušení mechových kol

#2 Příspěvek od pert »

Abych se přiznal, do aut moc nevidím. Ale jestli ty kola jak píšeš jsou mechovky a jdou sundat komplet i s ráfkem, tak bych je nasunul na vhodnou kulatinu, zajistil proti posunu a kolečko roztočit stlačeným vzduchem. Odstředivou silou by se ta voda měla z koleček postupně (jak to vhodně napsat) "VYCÁKAT" a to klepání by mělo postupně ustávat. Snad je to napsáno trochu srozumitelně. A nakonec je nechat dosušit třeba na slunci.
TŘEBA :idea: BUDE I JINEJ A LEPŠÍ NÁPAD.
krwell

#3 Příspěvek od krwell »

to jsem taky četl, ale nějak nechápu jak se voda dostane odstředivou silou doprostřed kola = do ráfku kde jsou díry. Podle mě když to roztočím, tak se voda odstředivou silou natlačí na pneumatiku. Ale možná kecám. Zkusim to
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od darth.hokro »

vystřihni do pneu několik direk, vem si pláštěnku a vem za plyn, voda odstředivou silou vystříká ven.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
pert
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pert »

Do ráfku stačí když nateče. A jestli jsou to mecháče a ty jsi je jen ždímal rukou, tak je to nestejnoměrný i když si myslíš opak a ta zbytková voda v kolečku ti dělá to házení kola.
krwell

#6 Příspěvek od krwell »

darth.hokro píše:vystřihni do pneu několik direk, vem si pláštěnku a vem za plyn, voda odstředivou silou vystříká ven.

nad tim jsem taky přemejšlel ale bál jsem se, že bych poškodil pak jízdní vlastnosti pneumatik.
pert píše:Do ráfku stačí když nateče. A jestli jsou to mecháče a ty jsi je jen ždímal rukou, tak je to nestejnoměrný i když si myslíš opak a ta zbytková voda v kolečku ti dělá to házení kola.

no včera jsem jezdil s autem celej den, takže vlastně jsem dělal to co jsi mi radil. akorá že pneumatiky byly na autě a moc to nepomohlo
pert
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pert »

Komu není rady, tomu není pomoci. No jak myslíš. Ale pochybuju že to na autě roztočíš stejně jako vzduchem. Dál tam nic nemám.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Milan Nes »

standartne se delaji male dirky po obvodu staci dve a odstredivka to vycaka ven

dirky treba malym nazhavenym hrebikem ale opravdu malym aby to zatavilo okraje
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
krwell

#9 Příspěvek od krwell »

pert píše:Komu není rady, tomu není pomoci. No jak myslíš. Ale pochybuju že to na autě roztočíš stejně jako vzduchem. Dál tam nic nemám.

nemyslel jsem to špatně. Děkuju za radu. vyzkoušim
Milan Nes píše:standartne se delaji male dirky po obvodu staci dve a odstredivka to vycaka ven
dirky treba malym nazhavenym hrebikem ale opravdu malym aby to zatavilo okraje

OK, taky děkuju moc :)
Odpovědět

Zpět na „Auta“