Profili 2 - nezobrazí polary individuelního návrhu profiku
Profili 2 - nezobrazí polary individuelního návrhu profiku
Obracím se na znalce SW Profili 2 – kde dělám chybu: Nakreslím profil a načtu jej do Profili – v rámci grafického editoru ho upravím (odstraním různé hrbolky) uložím. Vše se chová normálně – jen poláry se nezobrazí – žádná chyba není hlášená. SW je legální – verze 2.28b Dík za každou radu.
- Paris Ivan
Re: Profili 2 - nezobrazí polary individuelního návrhu profi
Ahoj,
Netrap se s tím a vyber si z toho množství profilů který program nabízí, ten pro tebe nejpřijatelnější a máš ho i s polárama.
Nezlob se na mě, ale pochybuji, že v tomto oboru přijdeš na něco převratného.
Ivan
Netrap se s tím a vyber si z toho množství profilů který program nabízí, ten pro tebe nejpřijatelnější a máš ho i s polárama.
Nezlob se na mě, ale pochybuji, že v tomto oboru přijdeš na něco převratného.
Ivan
Myslím si, že program Profili vyžaduje souřadnice.
Pak fuguje bez problémů.
Je pravda, že dobrých profilů je větší množství a to i v knihovně Profili, ale proč to nezkusit?
J.Lněnička
Pak fuguje bez problémů.
Je pravda, že dobrých profilů je větší množství a to i v knihovně Profili, ale proč to nezkusit?
J.Lněnička
PARDA:
ak by sme sa riadili podľa teba, dnes by jediné antibiotikum na SR bol "penicilín" a nechcem vidieť ostatné veci.....
Kopec vecí nie je prebádaných, ako napr. život mravcov, rias a aerodynamické profily krídel
Ja ako laik vidím že tých profilov nie je veľa.... napr. na "samokrídla"....
ak by sme sa riadili podľa teba, dnes by jediné antibiotikum na SR bol "penicilín" a nechcem vidieť ostatné veci.....
Kopec vecí nie je prebádaných, ako napr. život mravcov, rias a aerodynamické profily krídel
Ja ako laik vidím že tých profilov nie je veľa.... napr. na "samokrídla"....
Lněnička píše:Myslím si, že program Profili vyžaduje souřadnice.
Pak fuguje bez problémů.
J.Lněnička
Zrovna s vámi to má souvislost – vymyslet převratný profil nemíním ale pokusil jsem se modifikovat váš profil LHK10-9,3-3,5 pro menší polomaketu RWD-5 bis – kořenové profily mají tloušťku 14% a ten váš, když se modifikuje odpovídá skoro přesně originálu. Tak mne zajímalo co ta modifikace s ním udělá. Ten modifikovaný profil mám i v souřadnicích a také nic. Zajímavě jsem si pomohl (teď náhodou) – zadal jsem „proces select“ se stejnými parametry jako původní profil –a ejhle poláry jsou na světě – moc mne nepotěšily modifikovaný profil se začíná chovat mravně od Re> 120000.
Děkuji za rady.
zmenšenie "úspešného profilu" nebude vypovedať o perfektných vlastnostiach daného /zmenšeného/ lietadla... aspoň tak to chápem čo mi vysvetľuje niekoľkokrát kolega......
Přidám dotaz k tomuto tématu, jakou verzi si mám pořídit, když chci vytvořit a exportovat pro CNC frézu sérii žeber lichoběžníkového křídla, tu základní nebo XT ?
O tom, že letové vlastnosti zmenšenin skutečných letadel budou jiné, než jejich předloh není pochyb a v tom tkví i můj původní problém – hledání takové profiláže, kde budou nedostatky minimalizovány – jak z výše uvedeného vyplývá – bude nutno volit oproti vzoru profily výrazně tenčí.
zvecsenim hrubky profilu si zmenil asi aj polomer nabezky, co moze byt jednym z dovodov toho posunu k vyssim RE, skus ju upravit na ostrejsiu
Děkuji všem za rady, ale problém není ve vlastním profilu, ale nevím proč se v programmu Profily nezobrazí poláry, když je profil do programu naimportován z rastrového obrázku.
JaSSoftovi odpovídám, když už jsem byl vyvolán:
-14% ní profil je poměrně tlustý. Pro Re čísla pod 100 000 málo vhodný
-pokud jsi modifikoval jeden z mých profilů a jeho tvary se podobaly nějakému jinému, je to podobnost čistě náhodná
-pokud se týče potíží s programem Profili napiš. St. Durantimu. Bývá dost ochotný.
Robotmzovi říkám, že profilů pro samokřídla je také dost.
J.Lněnička
-14% ní profil je poměrně tlustý. Pro Re čísla pod 100 000 málo vhodný
-pokud jsi modifikoval jeden z mých profilů a jeho tvary se podobaly nějakému jinému, je to podobnost čistě náhodná
-pokud se týče potíží s programem Profili napiš. St. Durantimu. Bývá dost ochotný.
Robotmzovi říkám, že profilů pro samokřídla je také dost.
J.Lněnička
Mám takú otázku od úplne neznalého - to akože ten program čo sa používa na kreslenie/tlačenie profilov, vie nasimulovať obtekanie hociakého tvaru čo sa doň naimportuje, a vykresliť poláry???
Popýtal som sa google a našiel - ale podľa tohto to nerobí Profili, ale volá externe XFoil.
http://www.profili2.com/eng/polari.htm
Popýtal som sa google a našiel - ale podľa tohto to nerobí Profili, ale volá externe XFoil.
http://www.profili2.com/eng/polari.htm
takych programov je viac, napriklad hepperleho javafoil ... na tom som odmakal uckarsky profil :- ))
samozrejme simuluje to zo suradnic, nie z obrazka :- ))
samozrejme simuluje to zo suradnic, nie z obrazka :- ))