Výběr OnRoad auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
h4Wk

Výběr OnRoad auta

#1 Příspěvek od h4Wk »

Zdravím, nedávno jsem pořídil Traxxas e-revo VXL ale zjistil jsem že offroad není pro mě, proto se teď poohlížim po nějakém onroad podvozku...hodně mi teď padly do oka tyto podvozky vzhledem k ceně...nechci žádný profi podvozek... Jedno je vlastne podvozek e-reva 1/16 a druhý je nějaká novinka od HPI...Budu rád za každé rady ;) cena si představuju do 8000,-

Traxxas
http://www.rc-store.cz/618/traxxas-1-16 ... a7309.html

HPI
http://car.pelikandaniel.com/?sec=product&id=66748#1
kmubajsek

Re: Výběr OnRoad auta

#2 Příspěvek od kmubajsek »

máš SZ ;)
:) Graupner MZ-12, Superzoom 4D, Katana s50, T-rex 450, Pluto,
scarabeus

#3 Příspěvek od scarabeus »

Auta jsou dost rozdilna, i kdyz nevypadaji.

Kde budes jezdit, jaky povrch? Je mi jasne, ze asfalt, ale draha nebo jen asfalt na ulici s bordelem? Pohon reminek vs kardan je rozdil...
Kovboj

#4 Příspěvek od Kovboj »

Ujasni si jaký typ auta chceš, ty auta jsou fakt dost rozdílná.

Mimochodem Traxxas konečně chystá i silniční desetinu, možná by to mohlo být něco pro tebe:
http://m.traxxas.com/products/models/electric/7407rally
h4Wk

#5 Příspěvek od h4Wk »

Vim ze jsou rozdilne, slo o to ze tohle jsou v podobne cenove kategorii...je na to najezdeni pred barakem a jen na takove blbnuti...jde mi celkem o ovladatelnost prave proto se vic priklanim na stranu HPI ikdyz to je reminek..kdyby bylo neco podobneho v takove cenove relaci...tamyia je u me passe
Kovboj

#6 Příspěvek od Kovboj »

h4Wk píše:je na to najezdeni pred barakem a jen na takove blbnuti...

V tom případě nějakou šestnáctinu Traxxas, tohle HPI se na "blbnutí" podle mě moc nehodí.
h4Wk

#7 Příspěvek od h4Wk »

Popravde receno vice me asi laka ta 1:10...jak jsem jezdil s tim e-revem tak to bylo takove strasne nemotorne...bojim se ze tim ze to bude jen nizsi taky ty jizdni vlastnosti nebudou nejake extra...prece jen mi jde o to at to trosku drzi na ceste a da se s tim udelat i nejaky hezky driftik...kdysi jsem jezdil Tamiyu DF-03 RA...jizdni vlastnosti fajn byl jsem spokojen ale nic to nevydrzelo...se stridakem byly za chvili prevody v cudu a jen to zralo penize...ale ta velikost mi vyhovala...jezdim jeste ze spalovakem 1:8 buggy a ta vydrzi snad vse...takze kdyz to shrnu shanim auto ktere bude alespon z casti realnejsi (vjet do zatacky trochu rychleji a vyjet ji driftem a neletet prez strechu...) aby to jednoduse drzelo na ceste a bylo to ovladatelne...bojim se ze u te 1:16 to tolik nepujde

E: jo a k tomu novemu Traxxasu...vypad dobre ale kdyz uz vidim cenu 450$ tak me presla chut :-D
martys

#8 Příspěvek od martys »

h4Wk píše:Popravde receno vice me asi laka ta 1:10...jak jsem jezdil s tim e-revem tak to bylo takove strasne nemotorne...bojim se ze tim ze to bude jen nizsi taky ty jizdni vlastnosti nebudou nejake extra...prece jen mi jde o to at to trosku drzi na ceste a da se s tim udelat i nejaky hezky driftik...kdysi jsem jezdil Tamiyu DF-03 RA...jizdni vlastnosti fajn byl jsem spokojen ale nic to nevydrzelo...se stridakem byly za chvili prevody v cudu a jen to zralo penize...ale ta velikost mi vyhovala...jezdim jeste ze spalovakem 1:8 buggy a ta vydrzi snad vse...takze kdyz to shrnu shanim auto ktere bude alespon z casti realnejsi (vjet do zatacky trochu rychleji a vyjet ji driftem a neletet prez strechu...) aby to jednoduse drzelo na ceste a bylo to ovladatelne...bojim se ze u te 1:16 to tolik nepujde

E: jo a k tomu novemu Traxxasu...vypad dobre ale kdyz uz vidim cenu 450$ tak me presla chut :-D

v tom případě kontaktuj někoho kdo jezdí rally - třeba kluky z Rally Brno - oni ti poradí, případně nějaký starší podvozek od nich koupíš. Když se ještě vybavíš různými pneu, užiješ si zábavy dost. Klasický onroad nekupuj.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
scarabeus

#9 Příspěvek od scarabeus »

...i nejaky hezky driftik. Mno... to muze byt trosku problem. Bud budes jezdit poradny rally => lze pouzit i na silnici, ale na poradny drifty zapomne. Tim myslim vazne paradni drifty. To je spesl kategorie a spicka je Yokomo.

Ale na to blbnuti pred barakem bych opravdu sel, jak kluci rikaji, tou cestou rally auta. Reminkum se bud vyhni uplne a nebo jen takove verze, ktere jdou PERFEKTNE zakrytovat. Troska bordelu, kaminek a reminek je v haji, prevodovy kola taky.

Kardan ma sice horsi vlastnosti v tom, ze se podvozek vice krouti, ale je nekolikanasobne odolnejsi. Bordel mu vetsinou vubec nevadi. Mam HPI Cup Racer a naprosta pohoda. Reminek leda do telocvicny a nebo na vymetenou drahu.

Ad Traxxas, vypada to paradne, ze by konecne poradna 1/10, co funguje? Ale 450 babek je vazne prilis.
h4Wk

#10 Příspěvek od h4Wk »

Koukal jsem po nejakych rallye podvozcich ale vesmes to jsou vse profi a nechci do toho davat desetitisice kdyz nebudu jezdit zavody ani nic podobneho...a do starsiho taky jit nechci elektronika je nevyspitatelna, jak se neco posere tak to jsou dalsi love...vidim to nakonec ze v tehle cenove kategorii mi zvyba traxxas...za nejakych 6k ve stridaku si myslim ze nic lepsiho asi nesezenu...
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od darth.hokro »

to je hold těžký, na blbnutí po parkovišti je snad nejlepší nějaký to hahamoto, u onroadu ty podvozky celkem fungují. Jinak bych teda spíš doporučil bazarovýho xraye a elektroniku new z hobbykingu a budeš mět super stroj na rallye. Na drifty asi nic lepšího než yokomo není.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Milan Nes »

a neuvažoval sis předělat e revo na onroad ?

ja si to udělal, vyšlo to na pár korun, zkrátil sem spojovačky a defakto si udělal to traxxas rally

akorát si koupíš onroad kola a máš levně onroad na ježdění po parkovišti v pohodě, pak sem si na to dal i
driftovaci kola a jezdil s tim takovej hobby drift v pohodě ...

ty kratší spojovačky sem dělal z oček od MP jetu pozor aby ti tam prošel šroub a klasika M2 závitovky

vše kupováno u Vaňoucha a za hodinu práce sem měl auto na kravení
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
h4Wk

#13 Příspěvek od h4Wk »

No co jsem tak koukal po podvozcich xray tak vsechno byly jen reminky a ty jste mi nikdo nedoporucil...jinak e-revo uz nemam takze zvazuju porad ten podvozek rallye od Traxxasu, trosku me stve ze Ken Block edice je o 800,- drazsi :/. Kdyby byl treba nekdo ochotny a narazil by na nejaky podvozek ktery by stal v uvahu tak ho klidne poslete..diky
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Doktor »

h4Wk píše:vidim to nakonec ze v tehle cenove kategorii mi zvyba traxxas...za nejakych 6k ve stridaku si myslim ze nic lepsiho asi nesezenu...

Neblázni! Svět se kolem "traxxas" opravdu netočí! Notabene v onroadech! :wink:
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od darth.hokro »

na placky jsou jiní lepší
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Auta“