asp a nádrž

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petko letec

asp a nádrž

#1 Příspěvek od petko letec »

ahoj modeláři mam dotaz stavím akrobata s motorem asp 8,5 a problém je v nádrži vejde se mi tam jen 285ccm bude to stačit? kolik tak přibližně minut to vydrží? díky
mnov

Re: asp a nádrž

#2 Příspěvek od mnov »

Myslím, že uvedená nádrž bude bohatě stačit. Mám tento motor v Bellance s nádrží stejného objemu a na 10 minut letu to spotřebuje tak 3/4 paliva. Zéleží však na nastavení motoru. Když jsem to měl jako nové nastaveno na bohatší směs, tak se mi párkrát stalo, že palivo došlo. U akrobata stačí bohatě nějakých 8 minut a máš toho dost. Tak ji tam klidně dej.
Tomáš96
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Tomáš96 »

ahoj mám teké tento motor v Travel airu a nádrž ještě menší a povedlo se mi lítat 43 minut když sem přistál byli tam tak 4mililitri ,ale i sám sem se divil :D
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od StanleyT28 »

S tímto motorem jsem tam měl 300ml nádrž a po patnácti minutách letu zbývala necelá polovina. Občas plný, jinak půl, až dvě třetiny plynu. Také záleží na té bohatosti ap.
petko letec

#5 Příspěvek od petko letec »

díky za rady těch 40 minut to je neskutečný to je snad na volnoběh ne? v druhym letadle mam os maxe 26ccm a ta bere za 9 minut pul litru ale šlape super tak at bere a právě proto sem se bál aby tadyta nádrž nebila na 5 min a šlus
Jirka 72
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jirka 72 »

Tak jak říká mnov u akrobata těch 8-9 min.a stačí. Mám dojem že i soutěžní lety u akrobatů mají limit 8min.
Vzlétnout můžeš,ale přistát musíš.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“