Zloději na aukru
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zloději na aukru
Co si myslíte o některých prodejcích na aukru, kteří se snaží prodat starší věci, které už nemají skoro žádnou cenu za velký balík? Už jsem tady nedávno četl, jak nějaký zloděj chtěl prodat model plachetnice za 150 a poštovné a balné 3000,- kč
Teď jsem se nedávno díval a nějaký zloděj chce prodat staré časopisy Modelář za hrozné pálky. Nějaké jsem nedávno koupil, ale jen pár kusů, různá směska. Bylo to ale za pár korun.
Tak jsem uvažoval, že bych koupil více, on má celé ročníky.
Zjistil jsem totiž, že ty starší ročníky jsou lepší než ty nové. Má tam ale cenu 249,- kč za celý ročník a na kus to vychází asi 25,- kč. Schválně jsem se koukal na Modeláře co mám doma, rok kolem 80 a kus stál 4,- kč.
Myslíte si tedy, že je to zlodějina, nebo se to dá považovat za raritu a cena je v pohodě?
Teď jsem se nedávno díval a nějaký zloděj chce prodat staré časopisy Modelář za hrozné pálky. Nějaké jsem nedávno koupil, ale jen pár kusů, různá směska. Bylo to ale za pár korun.
Zjistil jsem totiž, že ty starší ročníky jsou lepší než ty nové. Má tam ale cenu 249,- kč za celý ročník a na kus to vychází asi 25,- kč. Schválně jsem se koukal na Modeláře co mám doma, rok kolem 80 a kus stál 4,- kč.
Myslíte si tedy, že je to zlodějina, nebo se to dá považovat za raritu a cena je v pohodě?
- Pajik_CZ
Re: Zloději na aukru
jenže 4Kčs ve 80 letech byla jiná cena, než dnes 4kč.... Mě osobně připadá cena přijatelná
zase jen na zemi...
.....cena časopisu je asi v pořádku. Ovšem, to poštovné, to je pěkná "šupárna".....
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
varok píše: a poštovné a balné 3000,- kč
Tak to je tedy vrchol
Také mám zkušenosti s podobnými prodejci, tak například porcelánovej hrneček za 30kc a poštovné 125kc, když jsem zjišťoval cenu baliku č.pošty
tak mi vyšlo například: pojištění balíku na částku 500kc, velikost zásilky 20x20x20cm a hmotnost zásilky by takto cenově odpovidalo 20kg...že by byl ten hrneček tak těžkej?
To vysoke postovne byva obvykle proto, aby prodejce nemusel platit velke poplatky aukru z vydrazene castky za prodany predmet. Za postovne se poplatek aukru neplati. Jinak je to otazka nabidky a poptavky, vsechno si najde sveho kupce a nikdo te nenuti si to koupit.
Naposledy upravil(a) nostromo dne sob 29.12.2012 13:41, celkem upraveno 1 x.
Cena je naprosto v pohodě, nevím, na co si stěžuješ.
V první řadě bych vypustil slovo "zloději". Každá věc má svou cenu a svého kupce. Souhlasím ale s tím, že někteří neví, co za danou věc chtít. Teď tam byla na prodej vysílačka Hitec Laser 4 35MHz za 1500,-Kč, nebo 2.000,-Kč kup hned. Tohle rádio jsem koupil asi před 10 lety a po 5 letech užívání prodal za těch 1.500,-Kč. Dnes to už nemá skoro žádnou hodnotu.
Ale k věci, prostě bych to bral tak, že to zkoušejí jestli se někdo chytne. Také si všimni, že na většinu těchto "předražených" inzerátů, resp. aukcí, prakticky nikdo nereaguje. Mimochodem na Modelbazaru jeden prodává historický benzíňák OS (už po několikáté), jednou je cena dohodou, jindy ji uvede prodávající. Cena se zvedá a prodávajícímu nijak nevadí, že o to nikdo za ty prachy zájem nemá, prostě čeká, až se najde vůl, který mu ty prachy dá, a třeba se najde.
Mimochodem, na toho prodejce plachetnice za 150,-Kč s poštovným za 3 litry si už z Aukra posvítili na základě oznámení zákazníků.
Takže jediná rada, na podle tvého názoru předražené aukce prostě nereaguj, nebo to pošli adminovi jako závadný inzerát.
Ale k věci, prostě bych to bral tak, že to zkoušejí jestli se někdo chytne. Také si všimni, že na většinu těchto "předražených" inzerátů, resp. aukcí, prakticky nikdo nereaguje. Mimochodem na Modelbazaru jeden prodává historický benzíňák OS (už po několikáté), jednou je cena dohodou, jindy ji uvede prodávající. Cena se zvedá a prodávajícímu nijak nevadí, že o to nikdo za ty prachy zájem nemá, prostě čeká, až se najde vůl, který mu ty prachy dá, a třeba se najde.
Mimochodem, na toho prodejce plachetnice za 150,-Kč s poštovným za 3 litry si už z Aukra posvítili na základě oznámení zákazníků.
Takže jediná rada, na podle tvého názoru předražené aukce prostě nereaguj, nebo to pošli adminovi jako závadný inzerát.
Hitec Aurora 9X
na tie 4 Kčs sa dlhšie pracovalo ako dnes na 25 Kč/1 euro...
Podle mě je skoro všechno na prodej, jen jde o to za kolik....
I když nabídne 1kus časopisu třeba za 1000kč a někdo ho koupí, tak to je prostě tak, proč ne..... když se najde kupec....
Ovšem nesmyslná pálka za poštovné už je podle mě přinejmenším vyčůranost
A hrnek s poštovným za 125kč.... taky proč ne, nikdo nikoho nenutí to kupovat
I když nabídne 1kus časopisu třeba za 1000kč a někdo ho koupí, tak to je prostě tak, proč ne..... když se najde kupec....
Ovšem nesmyslná pálka za poštovné už je podle mě přinejmenším vyčůranost
A hrnek s poštovným za 125kč.... taky proč ne, nikdo nikoho nenutí to kupovat
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
řekl bych, že ta cena za ty časáky je v podstatě levná,protože to jsou 30 let staré kousky, které mají v podstatě historickou hodnotu... já bych dal klidně za kus i kilo (kdybych na to měl, protože kdybych bral, bral bych asi víc kusů
) jsou tam postupy, které jsou dnes jiné, nápady, tipy, buď kup nebo nekup, cena si myslím,, že hodně dobrá... vem si, kolik stojí dnes třeba RC revue...
co jsem slýchal, tak máma měla první vejplatu něco kolem 1500
takže když si to přepočítáš na dnes, tak to je něco přes 50-60kč, což můžeš být rád, že to dává za 25, přeci jen se o to 30 let stará a chrání to před vodou, vlhkem a ohněm a i to dá spoustu práce a zabírá to místo 
co jsem slýchal, tak máma měla první vejplatu něco kolem 1500
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
Když neletím, lepím.
No nevím, co se vám na tom hrnku s poštovným a balným za 125,- zdá tak extra. Je to poštovné a balné. Kromě ceny na poště musí sehnat krabici, zabalit to a dojít na poštu. Není to jen cena, kterou zaplatí na přepážce. Kolik času to celé zabere? Podle vzdálenosti pošty. Takže s tím stráví půl hodiny až hodinu času.
Sám na aukru prodávám věci, které nechci a třeba ani nevím za kolik to prodat. Takže prakticky všechny věci jdou do prodeje od koruny. Včetně cenných věcí, které se prodají za hodně. Alespoň je nižší poplatek za vystavení aukce. Když se to prodá za korunu, tak se to prodá za korunu. Abych to ale prodal za korunu, tři čtvrtě hodiny řešil balení, cestu na poštu, deset minut na poště a poštovné měl jen 68,- co si řekne pošta - to bych na tom ve výsledku tratil. Obvykle mám tedy poštovné a balné cenu odhadnutou poštovní kalkulačkou plus 30-50 Kč jako zaokrouhlení a amorálně se kvůli tomu fakt necítím (navíc i za ten příplatek na poštu chodím nerad, takže je možnost i osobní odběr bez jakéhokoliv příplatku).
Sám na aukru prodávám věci, které nechci a třeba ani nevím za kolik to prodat. Takže prakticky všechny věci jdou do prodeje od koruny. Včetně cenných věcí, které se prodají za hodně. Alespoň je nižší poplatek za vystavení aukce. Když se to prodá za korunu, tak se to prodá za korunu. Abych to ale prodal za korunu, tři čtvrtě hodiny řešil balení, cestu na poštu, deset minut na poště a poštovné měl jen 68,- co si řekne pošta - to bych na tom ve výsledku tratil. Obvykle mám tedy poštovné a balné cenu odhadnutou poštovní kalkulačkou plus 30-50 Kč jako zaokrouhlení a amorálně se kvůli tomu fakt necítím (navíc i za ten příplatek na poštu chodím nerad, takže je možnost i osobní odběr bez jakéhokoliv příplatku).
Chapal bych to za zbozi presahujici castku onech 100kc...ja bych to asi pres postu nenabizel, pripada mi to prave za vyhozene penize, ony starosti za obal a podobne
To si radeji zajedu do mesta a hrnecek si zakoupim tam
To si radeji zajedu do mesta a hrnecek si zakoupim tam
Pardon, tak tedy to nejsou zloději. Ale chtěl jsem jen znát názor ostatních, jestli ty ceny jsou v pořádku, nebo se vám to zdá předražené.
V tom, že to tam je už hodně dlouho a nikdo to nechce máte pravdu.
Na druhou stranu chápu, že je to sběratelský kousek, poštovné a balné stejně nemusí být tak vysoké, stejně se mu to vrátí na těch samotných časopisech, ne?
Jsem se díval, že to už prodávající asi prodal, nebo stáhnul z aukce.
Já jenom, že jsem právě nedávno koupil pár čísel Modelář a pár čísel Model Hobby magazín, dohromady 15ks od nějaké paní myslím někde u prostějova. Taky byly nepotrhané nepoškozené a kus mě vyšel na 10,- kč. Poštovné a balné bylo myslím kolem 50,- kč.
Tohle beru jako férové jednání a slušný obchod.
Tu vyšší cenu beru, ale nemůžete pořád dokola přirovnávat kolik se vydělávalo kdysy a kolik dnes.
To je ale jen můj názor.
V tom, že to tam je už hodně dlouho a nikdo to nechce máte pravdu.
Na druhou stranu chápu, že je to sběratelský kousek, poštovné a balné stejně nemusí být tak vysoké, stejně se mu to vrátí na těch samotných časopisech, ne?
Jsem se díval, že to už prodávající asi prodal, nebo stáhnul z aukce.
Já jenom, že jsem právě nedávno koupil pár čísel Modelář a pár čísel Model Hobby magazín, dohromady 15ks od nějaké paní myslím někde u prostějova. Taky byly nepotrhané nepoškozené a kus mě vyšel na 10,- kč. Poštovné a balné bylo myslím kolem 50,- kč.
Tohle beru jako férové jednání a slušný obchod.
Tu vyšší cenu beru, ale nemůžete pořád dokola přirovnávat kolik se vydělávalo kdysy a kolik dnes.
To je ale jen můj názor.
Já bych řekl, že paní ani moc nevěděla, co prodává 
Když letím, jsem rád.
Když neletím, lepím.
Když neletím, lepím.
varok píše:Teď jsem se nedávno díval a nějaký zloděj chce prodat staré časopisy Modelář za hrozné pálky. Nějaké jsem nedávno koupil, ale jen pár kusů, různá směska. Bylo to ale za pár korun.
Jako sorry, ale tohle je celkem korektní cena, spíš se důkladně zamysli nad svou reakcí...
Obecně ale ceny u historických a "retro" věcí se strašně různí, občas to někdo nastřelí do nesmyslných hodnot, ale podle mě je v tom stejně často jako záměr prostá naivita. Tak či onak nikdo není ke koupi ničeho nucen
Jen na okraj když se tu oháníš tou férovostí, tak on je běžný i druhý případ, kdy někdo zjevně netuší, co prodává a dává to nesmyslně levně, pokud to není vyloženě masová věc, tak občas nízká cena zůstane. Skoro mi přijde, že ten případ, co tu dáváš jako "férové jednání" seblíží tomuto. Jak by se ti líbilo, kdybych tě tu označil za zloděje, který ošidil ubohou neznalou paní? Asi moc ne, co? Tak fakt važ slova...
Ten případ s plachetnicí a poštovným neznám, tak nechci hodnotit, ale pokud nešlo o prachobyčejný překlep, tak bych v tom viděl spíš vyčůranost vůči Aukru, než vůči kupujícím. Pokud by to totiž mínil jako podraz na nepozorného kupce, tak by si dotyčný dost koledoval, dovolím si tvrdit, že pokud by to někdo vydražil a pak odmítl zaplatit, tak ho při sporu Aukro spíše podrží a prodávající v lepším případě bude muset dražit znova, v horším to může vést i k rušení účtu.