Boomerang ARTF 2000

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
zet

Boomerang ARTF 2000

#1 Příspěvek od zet »

Zdravím.Téměř po 30-ti letech bych se rád vrátil k modelařině a poklidnému létání,tak hledám nějaký vhodný model do začátku.Napřed jsem uvažoval o Betě1400 ale nyní jsem narazil na tohle:http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=72&polozka=6824&stranka=0&polozek=288 a rád bych věděl názor zkušených bardů.Je vhodný do začátku?Má někdo osobní zkušenost?Moc dík za každou připomínku.
2952

Re: Boomerang ARTF 2000

#2 Příspěvek od 2952 »

Taky se mi tenhle model líbí...Malinko bych se obával, že při tvrdším přistání se pylon s motorem ulomí.
Ale je třeba lítat a né "čumákovat" :-))) Já radím vždy BETU 1400...měl jsem jich v ruce několik a super. A kolegové se s nimi dobře a rychle naučili...
Jardátor

#3 Příspěvek od Jardátor »

Mezi zkušené se zatím počítat nemůžu,začínal jsem na mikroletadýlkách,tudy cesta taky určitě nevede,potom jsem si pořídil Minimaga,je to dobré letadlo,ale určitě nevhodné pro začátečníka samouka,potom jsem si pořídíl Bellancu od Va-models a to je opravdu vynikající letadlo,s malou pomocí zkušenějšího jsem ji zvládnul velmi rychle,a to na lítání talent určitě nemám.Letadla typu Easy Star,Beta atd.jsou určitě vynikající jako první volba,ale od kamarádů vím,že je velmi brzy přestala bavit.Časem chce každý startovat ze ze země,ne hodem a to s těmiti letadly bez podvozku nejde. :D
2952

#4 Příspěvek od 2952 »

:-) nejsem žádný mladík-je mi 60 let...a létám se vším možným...Ale na letiště to mám cca 30 km...tedy-pro mne je letadlo, která hodím z ruky nezbytností.U náš to ze země zkrátka nejde. Létám každý den, i v zimě...
A nemohu říct, že by mě to omrzelo...No a pokud to někdo tak bude mít-lehce "nudné" letadlo prodá někomu, kdo začíná.
zet

#5 Příspěvek od zet »

Tady v diskuzi jsem četl na Betu docela rozporuplné názory.Větší rozpětí by mělo být ve vzduchu trochu stabilnější a mělo by odpustit víc chyb při pilotáži.Nebo se mýlím?S RC lítáním nemám žádné zkušenosti.Za mých modelářských let byla rc souprava pro mne naprosto nedostupná.Hold chudý student za komančů.Byl jsem rád,že jsem si sehnal mechanický časovač místo doutnáku pod výškovku. :lol: No ted zase zápasím s hypotékou,ale to sem nepatří. :)
2952

#6 Příspěvek od 2952 »

Jo jo..já si taky svou soupravu , vlastně několik sám vyráběl :-)
Ano-já propaguji na začátek větší model..a levný...tedy -dnes je to elektrovětroň...
Je to vidět, je to hodný, když to pustíš, samo se to srovná a letí dál...pokud to tedy "neřídíš "sám až do země :-)
O BETÉ nevím nic, co my mě odrazovalo. Snad jen ti klucí, co jsem učil, zapomínají na to , že je to větroň a lítají s tím po čase jek se stíhačkou. Ale to je ten elán mládí.
Zatím se to ale nikomu "nepomodlilo" :-)))
Pokud nelétal-vyhledej kámoše, co ti to zalétá a zační tím, že ti letadlo bude ve výšce "půjčovat"...
Takhle to jde bez rozbitých modelů...nerad opravuji a bolavá duše se těžko opravuje :-)
Pepiks

#7 Příspěvek od Pepiks »

Začínal jsem létáním taky dost pozdě v 59 letech.Koupil jsem Elektrotrenéra PRO od Reicharda a výrokem mého kamaráda, že nejlepší simulátor je strach jsem se sám s tím naučil létat. Potom jsem pořídil Betu 1400, vyměnil vrtuli za větší a to už byl jiný mazec. Kdo neměl ještě žádné éro v ruce nevím jestli by to uřídil. Potom přišla na řadu Cessna 185 a pak Gama 2100.Já osobně pokud se chci vyblbnout tak beru Betu.
zet

#8 Příspěvek od zet »

Jo Betka lítá pěkně,ale docela často má prý technické problémy.Tu odejde regl tam servo a skoro pořád něco.I když u číňanů je to asi normální.No asi záleží kus od kusu.Konec konců ještě jsem se nerozhodl a zatím pořád studuju zdejší fórum.Asi by to chtělo nějakého mazáka z Ostravy a hodit osobní pokec.
Míra 66

#9 Příspěvek od Míra 66 »

No,já taky znovu začínal asi po 20ti letech.Bylo by dobré napsat co máš za vysílač.Na co si dal odkaz,to má 4servové křídlo.
Pepiks

#10 Příspěvek od Pepiks »

Betu jsem pořídil v kitu s motorem. Regulátor jsem dal Turnigy 25A a čtyři serva HXT 900 ,přijímač Optic minima 6E. Baterie používám 3S 2200mAh. Už s tím lítám skoro rok a zatím žádný problém.
honzakral
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od honzakral »

Já se vrátil po 40-létech cca a vybral po studii RC-manie RADIANA /toho bez křídelek/a udělal jsem dobře. Jinak doporučuji soupravu minimálně 7-kanal a letadlo kolem dvou metru.
U RADIANA výhoda ,že příslušenství je na solidní úrovni a motor předimenzován.Prostuduj si modely na RC-album , názory zde uvedené a pak se moudře rozhodni.BETA 1400 asi není to správné.Ale co pilot,to jiný názor a pohled na typ modelu.Tak hodně štěstí při výběru.
2952

#12 Příspěvek od 2952 »

Radiana neznám, ale bez křidélek bych nechtěl...Nevím, proč se jich někdo bojí!...Právě naopak.
Jinak používám samou čínu, a bez problémů. Zatím a už dlouho -bez problémů.
A kamaráda na létání a pokec moc schvaluji-kecy u piva nebo kávy jsou 50 procent úspěchu.
Simulátor-je sice fajn, ale "nervy, že je letadlo nahoře" nenasimuluje :-)
zet

#13 Příspěvek od zet »

O simulátoru jsem vůbec ani neuvažoval.Nejsem fanda elektronických her a podobně.To že Boomerang má i ovládané klapky vím a proto jsem si ho i vybral.Vysílač ještě nemám vybraný,ale zvažuju nějakého Graupnera nebo Auroru.Zkuste poradit který vysílač by se k němu hodil.Nejraději takový co má ovládání v češtině,ale to bych chtěl asi moc co?
2952

#14 Příspěvek od 2952 »

Simulátor není úplně marný..myslím třeba PHOENIX...je to velmi realistické a naučíš se tam "neplést si výchylky" :-)
Ale nutnost pro letadlo to není.
Preferuji pomoc kamaráda a vhodné letadlo. Klapky ZATÍM nech neovládané...ať si to zbytečně nekomplikuješ. Tedy-klidně dej servo/serva, ale neovládej je...
zet

#15 Příspěvek od zet »

re:2952 Dík za radu ohledně těch klapek.Až budu mít éro doma můžu se pak obrátit SZ o radu?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“