Samostatné napájení pro FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
zskal
Kontaktovat uživatele:

Samostatné napájení pro FPV

#1 Příspěvek od zskal »

Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu jakou mám zvolit baterii pro samostatné napájení FPV kamery Sony WDR700, OSD Remzibi a VideoTx na kopteře. Doteď jsem všechno bez problémů a rušení napájel z hlavní napájecí baterie, ale chtěl bych přejít na 4S baterie a tou už tyto součásti napájet nemůžu (nebo se pletu?). Jak to řešíte vy?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
cilek

Re: Samostatné napájení pro FPV

#2 Příspěvek od cilek »

600 mW? To je u nás povoleno? :roll: Jinak se to dá řešit měničem, pokud je potřeba jiné napětí.
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lubosh »

Malinký tříčlánek Li-pol 350 mA musí stačit alespoň na 30 min.
Ten vysílač má opravdu 600 mW? Jak to, že se neuvaří bez chladiče a ventilátoru?

Ale v popisu je uvedeno, že lze napájet vysílač ze 4 článku, a napájení kamery obstará regulátor, který na desce vysílače už je.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koulinek »

Já používám druhou aku jen pro Video TX a kameru obvykle 2S až 3S 500 mAh až 800 mAh. Zbytek palubní elektroniky je napájen z pohonné aku.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
alexik46

#5 Příspěvek od alexik46 »

ten 600mw ma samostatný převodník který si pustí jen co potřebuje takže 4 článek uplně vpoho a mimochodem 600mw je zakázána ale korupce od našich tvurcu zakona je taky zakázána a dějese!
zskal
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od zskal »

Lubosh píše:Malinký tříčlánek Li-pol 350 mA musí stačit alespoň na 30 min.
Ten vysílač má opravdu 600 mW? Jak to, že se neuvaří bez chladiče a ventilátoru?

Ale v popisu je uvedeno, že lze napájet vysílač ze 4 článku, a napájení kamery obstará regulátor, který na desce vysílače už je.

Ještě jsem to ani neviděl, mám to zatím objednané a měl by mi přijít s brýlemi. Vím že ten vysílač je možné napájet ze 4 článku, ale netušil jsem, že má regulátor na 12V pro kameru. I když teď mám vysílač nějakou čínu 250mW a ten mi taky napájí kameru. Každopádně je tam ještě OSD s proudovým senzorem...
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dejfak »

Já jsem si spíchnul stabilizátor, pár součástek z GM
Dal jsem na něj projistotu chladič a zvládne myslím 2.5A
Doplněný o kondíky a cívku, funguje také jako odrušovací člen.
Třeba origo FatShark má psané napěti 12V na tech 12V se stabík ve vysílači dost zahříval. A na 2s mi to přišlo málo, respektive při vybytí to klesalo moc. Tak jsem zvolil stabík myslím 10V/2.5A ten se prakticky s chladičem ani neohřeje a teplota na vyslílači trochu klesla. Také tam nejsou takové skoky v napájení, při přidávání plynu.
Jinak když použiješ 4s není problém napájet FPV z balančního konektoru , tam najdeš 1-4s pokud tedy nemáš nějaké velké odběry.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
skiner

#8 Příspěvek od skiner »

Ja pouzivam druhu baterku 3S 500mah a vydrzi 1,5h. Vysielac mam len 200mW, takze pri 600mW to bude mat vacsi odber. Treba si to cele zmerat alebo vycitat zo specifikacii a podla toho zvolit kapacitu baterky.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od zskal »

Dejfak píše:...Jinak když použiješ 4s není problém napájet FPV z balančního konektoru , tam najdeš 1-4s pokud tedy nemáš nějaké velké odběry.

Na tohle jsem taky myslel, ale nevím jestli je to možné praktitkovat. Budu to muset fakt nejdřív proměřit.
skiner píše:Ja pouzivam druhu baterku 3S 500mah a vydrzi 1,5h. Vysielac mam len 200mW, takze pri 600mW to bude mat vacsi odber. Treba si to cele zmerat alebo vycitat zo specifikacii a podla toho zvolit kapacitu baterky.

Toto by pro mě a mé znalosti z elektroniky asi byla nejschůdnější cesta, jenom ta váha další baterie mi vadí...
Ale děkuju vám moc za názory...aspoň si to můžu promyslet a znám už trochu směry jak to řešit.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Dejfak »

Z balančáku napájím 500mW FatSharka a bez problému.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
zskal
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od zskal »

Dejfak píše:Z balančáku napájím 500mW FatSharka a bez problému.

Tohle asi bude pro mě nejjednodušší i když tím přijdu o možnost zapojení alarmu do balančáku. Ten 600mW vysílač by měl údajně brát 250mA ale můžu jej napájet přímo ze 4s, jen kameru a OSD bych připojil na balančák...tam by odběr nemusel být nějak kritický. Nemám to ale změřené ani to nemám čím změřit. Je tam nějaké omezení kolik je možno z balančáku odebírat? Potom je ještě možnost použít tento stepup regulátor. Jen se obávám jestli nebude zase nějak rušit video. Nemáte s ním prosím náhodou někdo zkušenosti?
alexik46

#12 Příspěvek od alexik46 »

zskal píše:
Dejfak píše:Z balančáku napájím 500mW FatSharka a bez problému.

Tohle asi bude pro mě nejjednodušší i když tím přijdu o možnost zapojení alarmu do balančáku. Ten 600mW vysílač by měl údajně brát 250mA ale můžu jej napájet přímo ze 4s, jen kameru a OSD bych připojil na balančák...tam by odběr nemusel být nějak kritický. Nemám to ale změřené ani to nemám čím změřit. Je tam nějaké omezení kolik je možno z balančáku odebírat? Potom je ještě možnost použít tento stepup regulátor. Jen se obávám jestli nebude zase nějak rušit video. Nemáte s ním prosím náhodou někdo zkušenosti?

dej tam samostatnou malou bateriji a nemusíš řešit všechny tyhle blbosti jako pokles nebo rušení
skiner

#13 Příspěvek od skiner »

alexik46 píše:dej tam samostatnou malou bateriji a nemusíš řešit všechny tyhle blbosti jako pokles nebo rušení

Zrovna to som chcel napisat aj ja. Ak mas miesto pre jednu baterku, tak si to zbytocne nekomplikuj.
zskal
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od zskal »

alexik46 píše:...dej tam samostatnou malou bateriji a nemusíš řešit všechny tyhle blbosti jako pokles nebo rušení

skiner píše:...Zrovna to som chcel napisat aj ja. Ak mas miesto pre jednu baterku, tak si to zbytocne nekomplikuj.

Jasně, máte úplnou pravdu, ale zase budu muset totálně překopat coptera kvůli vyvážení :roll:
Pajix

#15 Příspěvek od Pajix »

Ahoj,
prosím můžete mi poradit, kde jsem udělal chybu.

Připojil jsem
kameru > OSD > video TX > copter > baterie

přesně podle schéma
http://img04.taobaocdn.com/imgextra/i4/ ... 677212.jpg

video TX:
http://quadcopters.co.uk/58ghz-400mw-fp ... -484-p.asp

baterie pro video:
http://www.rcking.eu/cs/mikro-modely/12 ... -pack.html

a při připojení baterie k video TX, se mi spálila na vysílači součástka...viz.obr
[album]2483[/album]

Dá se ten vysílač nějak zachránit? Nejsem moc zdatný v elektrotechnice. Nebo je to rovnou na nový díl? A jaká byla příčina tohoto problému?

Dík
Graupner MX-20 HoTT
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“