Elektrická řetězová pila
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Elektrická řetězová pila
Ahoj,
Potřebuji si připravovat dřevo do teplovodního krbu. Je to asi 8 kubíků ročně. Původně jsem chtěl sehnat cirgulu, protože jsem zvyklý, u rodičů, palivové dřevo takto řezat. Kolega modelář mi povykládal jak je suprová elektrická řetězová pila. Je skladná, tichá a okamžitě k použití. Řeže s ní i ve sklepě. Když řežu s cirkulárkou, tak o tom ví celá vesnice (ne, že by mi to nějak vadilo), je velká, drahá, neskladná.
Máte někdo nějaký typ a zkušenost s dobrou elektrickou řetězovou pilou do 5000,- Kč?
Díky.
Potřebuji si připravovat dřevo do teplovodního krbu. Je to asi 8 kubíků ročně. Původně jsem chtěl sehnat cirgulu, protože jsem zvyklý, u rodičů, palivové dřevo takto řezat. Kolega modelář mi povykládal jak je suprová elektrická řetězová pila. Je skladná, tichá a okamžitě k použití. Řeže s ní i ve sklepě. Když řežu s cirkulárkou, tak o tom ví celá vesnice (ne, že by mi to nějak vadilo), je velká, drahá, neskladná.
Máte někdo nějaký typ a zkušenost s dobrou elektrickou řetězovou pilou do 5000,- Kč?
Díky.
Naposledy upravil(a) Victronix dne sob 23.03.2013 10:05, celkem upraveno 1 x.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
- vasek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Elektrická řetězová pila
Zdravim,
cca od roku 2003 mam pilu Narex EPR 35DC. Rocne s ni serezu tak okolo 15 metru a uplne bez problemu - pouze brousim retez a dolevam olej - uplna spokojenost. S cenou do 5 tis neni problem, podle svych preferenci si vyberes delku listy ( dela se, myslim, 30, 35 a 40 cm).
Vasek
cca od roku 2003 mam pilu Narex EPR 35DC. Rocne s ni serezu tak okolo 15 metru a uplne bez problemu - pouze brousim retez a dolevam olej - uplna spokojenost. S cenou do 5 tis neni problem, podle svych preferenci si vyberes delku listy ( dela se, myslim, 30, 35 a 40 cm).
Vasek
Díky za odezvu.
Narex je kvalita. O tom, že vyrábí i řetězové pily, jsem se dozvěděl až teď.
A jestli Ti doma běží už 10 let, tak to je paráda.
Jsem nakloněn této.
Jelikož se v pilách nevyznám, tak bych se chtěl zeptat, jestli tyto parametry:
Rozteč řetězu 3/8"
Tloušťka vodicího článku 1,3 mm
jsou běžné.
Jde o to, jestli není třeba náhradní řetěz, nebo lišta nějak extrémně drahá. A jestli ano, tak zda existuje na trhu nějaký levnější ekvivalent.
Nebo nemá cenu u této řetězovky řešit takovéto problémy?
Narex je kvalita. O tom, že vyrábí i řetězové pily, jsem se dozvěděl až teď.
A jestli Ti doma běží už 10 let, tak to je paráda.
Jsem nakloněn této.
Jelikož se v pilách nevyznám, tak bych se chtěl zeptat, jestli tyto parametry:
Rozteč řetězu 3/8"
Tloušťka vodicího článku 1,3 mm
jsou běžné.
Jde o to, jestli není třeba náhradní řetěz, nebo lišta nějak extrémně drahá. A jestli ano, tak zda existuje na trhu nějaký levnější ekvivalent.
Nebo nemá cenu u této řetězovky řešit takovéto problémy?
DX6i
Mám pilu jak Vašek a není co řešit,pohoda řezání.
Hezký den.
Honza
Hezký den.
Honza
Suhlas,aj ja mam Narex.Poctive prevedenie,nie je to atrapa zo srackoidnych plastov.A zaisteny servis.Doporucujem.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
- vasek
- Kontaktovat uživatele:
V parametrech retezu a list se nevyznam. Nahradni listu neresim, ta originalni porad vypada jak nova. Retizek jsem kupoval asi 2x, cena okolo 400 Kc (maji snad vsude - ja kupoval v OBI). Brouseni retezu - nejdriv jsem mel jen rucni kulate brousky (kupuji se podle retezu), ted mam koupeny pripravek na brouseni k Dremelu - je to rychlejsi a presnejsi.
Vasek
Vasek
Zdravím. Prodávám el. nářadí, takže v tomhle Ti mužů poradit a řeknu bohužel jedno. Narex nebrat. Ty jejich současný pily jsou Čína. Narex je nevyrábí. A bohužel je to vidět i na kvalitě. Servisak když tu pilu poprvé otevřel, tak nevěřil vlastním očím. ohromná vůle v uložení motoru, nekvalitní plasty. Pila je tezka, spatne vyvážená. Jestli mas rozpočet 5000,- muzes si vybrat prakticky cokoliv v profi provedeni. nejvíc doporučuji el.pily Dolmar. Je to spicka a cenove si od 4000 do 5000,- podle délky listy. Nebudu psát zadny odkaz, ať to nevypadá, ze dělám reklamu. Ale hledej například ES2135. Ty pily maji i i jiné uložení motoru. Za sebou, místo vedle sebe jako většina pil na trhu. Diky tomu je pila vyvazenejsi a pracuje se s ni lip. Tak hodně štěstí při vyberu.
- bayerische
Já bych osobně doporučil Husqvarnu 317 (4,7 tis), nebo silnější 321 (6tis), je to super kvalita (vyzkoušeno 4 roky). Hlavní je perfektní uložení motoru-nezvedá se při rozběhu tak jak pily s bočním uložením motoru a tím je i bezpečnější a míň se nadřeš. Doporučuji si vzít více pil do ruky a vyzkoušet jak Ti sedí. Hlavně nekupovat v hobby marketech. Značkový řetěz koupíš cca 250,- a když si ho necháš v servise udělat, tak za Oregon 3/8 jsem dával 180,-
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
Jenom malou poznámku. Půjčil jsem si od kamaráda pilu Narex a ta měla příkon 2400W. Bohužel, ve sklepě mám zásuvku jištěnou jističem 10A, takže jsem nepořezal. Koupil jsem si potom pro sebe pilu 2000 W a ta běží bez problému. Ale dnes už asi tak "slabých" zásuvek moc nebude. 
Když začne soused řezat elektrickou pilou dost mě tím se.. naštěstí to má jen na občasné šudlačky, ale kdyby měl dělat 8kubíků ročně asi bych ho šel uškrtit.
Když já nastartuju motorovou, říká si asi to samé on o mě
Já bych v tomto případě do elektriky nešel a navíc cirkulárka dělá míň odpadu řezem, takže používám co nejvíc ji. Ale ví o tom půl vsi
Když já nastartuju motorovou, říká si asi to samé on o mě
Já bych v tomto případě do elektriky nešel a navíc cirkulárka dělá míň odpadu řezem, takže používám co nejvíc ji. Ale ví o tom půl vsi
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Jak píše Hislin Dolmar nebo Makita. Jsou to úplně stejné pilky, rozdíl je jenom v barvě. Mají uhlíky přístupné bez sundání plastových krytů. Jsou tři délky lišt 30 - 35 - 4cm. Zde je odkaz na test http://www.selbst.de/garten-balkon-arti ... 40271.html
Ahoj, co člověk to jiný názor. Je vždy jasné že každý má jiný vkus, pohled, zkušenost a jiné očekávání a hlavně použití co se týče výkonu. Mám narexku řetězovou pilu, no vlastně hned dvě
a obě stejné a obě funkční, ale co jsem koukal, už je to bohužel zastaralý typ, tak že na prodejnách není. Ale nemůžu si stěžovat ani trochu, je to tiché, nemáš vůbec žádnou práci s nějakou přípravou, maximálně doleješ olej a řežeš.
Co se týče lišty nemusíš mít vůbec strach, na nové strojky je ND dost a pokud např. nejsi zručný je možný i servis a navíc, když se budeš držet určitých pravidel nebudeš mít problém s výměnou lišty. Dobře naostřený řetěz, včasné mazání řetězu mám mechanické, tak jsem musel domazávat ručně, teď už je automatické mazáním řetězu tak jako u benzínových pil, tak že pohoda, dobře napnutý řetěz s patřičnou vůlí a nepáčit s ní v řezu, to je pro lištu hrob!
Co se týče broušení mám to bodobné jako píše "Vašek" napřed pilník a pak jsem přešel na brusku na broušení řetězů, jednoduché, praktické a hlavně funkční. Nestojí to žádný majland a když se pila používá musí se brousit. Jinak stojí řetěz kolem 400kč, někde méně a mají ho úplně všude. Tak že není problém si nakoupit dva do zálohy.
Jinak když to tu čteš jsou tu hodně dobré rady, zaléží jak a co Ti sedne a kolik do toho chceš investovat. Měj se a přeji šťastný výběr.
Co se týče lišty nemusíš mít vůbec strach, na nové strojky je ND dost a pokud např. nejsi zručný je možný i servis a navíc, když se budeš držet určitých pravidel nebudeš mít problém s výměnou lišty. Dobře naostřený řetěz, včasné mazání řetězu mám mechanické, tak jsem musel domazávat ručně, teď už je automatické mazáním řetězu tak jako u benzínových pil, tak že pohoda, dobře napnutý řetěz s patřičnou vůlí a nepáčit s ní v řezu, to je pro lištu hrob!
Co se týče broušení mám to bodobné jako píše "Vašek" napřed pilník a pak jsem přešel na brusku na broušení řetězů, jednoduché, praktické a hlavně funkční. Nestojí to žádný majland a když se pila používá musí se brousit. Jinak stojí řetěz kolem 400kč, někde méně a mají ho úplně všude. Tak že není problém si nakoupit dva do zálohy.
Jinak když to tu čteš jsou tu hodně dobré rady, zaléží jak a co Ti sedne a kolik do toho chceš investovat. Měj se a přeji šťastný výběr.
T-Rex 100X, T-Rex 450PRO, SAB Goblin 700 (HC3 sX)
Spektrum DX7
Spektrum DX7
Já se přikláním ke klasické motorovce, ale pokud někdo myslí, že elektrická je lepší...
. Na 8 m3 dřeva ročně bych šel určitě do motorovky. Elektro je na uříznutí dvou, max tří prkýnek na stavbě, navíc je na ni horší neřku-li žádný antivibrační systém. Jo a brousit řetěz bruskou znamená snížení jeho životnosti na necelou polovinu. Je to sice rychlejší, přesnější a jednodušší, ale tudíž dražší. Ale to je každýho věc.
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
- Dub79
- Kontaktovat uživatele:
Taktéž se přikláním k názoru o odpověď výše jak s motorovkou tak i s broušením.
Dub79
Dub79
www.rcletanijavornik.websnadno.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
www.rclmkrychleby.estranky.cz
Již zmíněnou makitou nařezáno 4 m3 na jeden zátah tvrdého dřeva na polínka do krbu. Řezáno ve dvou, jen jsme si předávali pilu a doplňovali olej. Po řezánín bylo pilin do dvou pytlů. Pokud je v dosahu 230V odpadá starost o palivo (čerstvost), nižší hluk a vibrace u elektromororu no nevím. Já jsem žádné nepociťoval.