Peníze na paypal poslány z jiného účtu nedošly

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
paplik

Peníze na paypal poslány z jiného účtu nedošly

#1 Příspěvek od paplik »

AHoj, mám tu takový větší problém. Známý chtěl něco objednat z číny, tak jsem byl té ochoty a nyházel to do košíku, jenže už jse neměl na paypalu prachy, tak mi řekl, ať mu dám číslo účtu a ID paypalu že mi to tam rovnou pošle, aby to bylo reychle. Pak, když to po třech dnech nedošlo, jsem se ptal o radu Drondysho a bylo mi řečeno, že paypal nepřímá peníze z jiného účtu, než na který byl založen, takže otázka zní, kde ty peníze teď mohou být? Dá se to nějak vrátit či urychlit vrácení?
Vím, asi to tam někde bylo na tom paypalu napsané, ale já to asi se svou angličtinou přehlédl, takže je to pěknej průser. Pak jsem to na paypal poslal ze svého a objednal balíky. balíky už došly a známému peníze ještě stále ne. Když jsem volal a Unicredit bank, tak tam mi odpověděli, že ten paypal jen zprostředkovávají tady v ČRale nespravují jej. Při odeslání zprávy na support paypalu mi nedošla žádná odezva. Už se začínám bát. Přece se ty peníze jen tak nemohly ztratit? :|

Díky moc za všechny rady, které by tuto zapeklitou situaci nějak mohly uvolnit.
Naposledy upravil(a) paplik dne pon 22.04.2013 12:30, celkem upraveno 1 x.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

Re: Peníze na paypal poslány z jiného účtu /nedošly

#2 Příspěvek od H1N1 »

Musis to resit pouze s paypalem, navic Drondys ma pravdu, na paypal lze poslat penize jen z autorizovaneho uctu, nebo z jineho uzivatele paypalu. Kam presne poslal ty penize? Protoze nechapu proc posilat penize na paypal, mohou se automaticky poslat z karty pri placeni.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
oplu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od oplu »

Poslal je PayPalu, ale ten to nemohl priradit... napis tam... oni to pripisou rucne... a upozorni te, ze se to tak delat nemuze...
paplik

Re: Peníze na paypal poslány z jiného účtu nedošly

#4 Příspěvek od paplik »

a kam mám přesně napsat? na supportu mě neodpovídají. A není možnost, aby mu ty peníze vrátili?
paplik

#5 Příspěvek od paplik »

tak, psal jsem tam znova a ta první zpráva jim tak z nějakých důvodů nedišla, takže už to jde zpět.
72ka

#6 Příspěvek od 72ka »

žádný strach, přesně tímhle jsme si prošli před dvěma lety s kamarádem, já byl na tvém místě. Peníze mu přišly zpět do koruny, akorát to trvá asi měsíc. Nemusíš nikomu nikam nic psát
Když letadlo kouří, je to správně!
Drondys

#7 Příspěvek od Drondys »

oplu píše:Poslal je PayPalu, ale ten to nemohl priradit... napis tam... oni to pripisou rucne... a upozorni te, ze se to tak delat nemuze...

Ale měli to kam přiřadit pokud bylo uvedeno správné ID cílového Paypal účtu pro tzv. TopUp převod. Nicméně i přesto peníze na Paypal nepřipíšou. Od nového roku je striktní utrum a můžete na Paypalu žadonit jak chcete. Při opakovaných žádostech o to, aby Paypal v rozporu s jím definovanými pravidly přijal peníze směrované z cizího bankovního účtu na váš Paypal účet hrozí dokonce i riziko toho, že váš Paypal účet bude ze strany Paypalu zablokován.

Už na to pár lidí narazilo. Když jsem se na to ptal přímo na Paypalu vždy jsem dostal stejnou odpověď ve smyslu, že vlastník bankovního účtu, ze kterého peníze přicházejí na Paypal účet musí být totožný s vlastníkem Paypal účtu jinak peníze Paypal odmítne i když je uvedeno správné ID číslo pro nabíjení Paypal účtu z bankovního účtu. Nabíjet Paypal účet může pouze jeho vlastník ze svého bankovního účtu a nikoli z účtu cizí osoby. Paypal to v popisu pro převody z bankovního účtu jasně uvádí.

PayPal píše:The money must come from a bank account that's in the same name as your PayPal account...

Jméno i příjmení vlastníka bankovního účtu, ze kterého peníze přicházejí musí být shodné se jménem a příjmením vlastníka Paypal účtu.

Support Paypalu v tomto ohledu může vyjít vstříc výjimečně leda v případech pokud by šlo o chybu způsobenou třeba diakritikou apod. za předpokladu, že se prokáže, že vlastník cílového Paypal účtu je skutečně shodný s vlastníkem toho bankovního účtu, ale to není tento případ. V tomto případě je evidentní, že vlastníkem bankovního účtu, ze kterého byly peníze odeslány je cizí osoba, která není vlastníkem toho cílového Paypal účtu tj. v tomto případě peníze Paypal odmítne.

Cizí bankovní účet nelze vůči svému Paypal účtu v současné době na Paypalu ani verifikovat.

Peníze poslané z cizího bankovního účtu tedy nepřipíšou na Paypal účet paplika, protože to Paypal záměrně nepodporuje mimo jiné i proto, aby tím přiměl lidi vytvořit si vlastní Paypal účet a z toho pak mohou případně posílat peníze na jiný Paypal účet.

Takže ten známý pokud si nechce zakládat vlastní Paypal účet tak měl peníze poslat bankovním převodem, ale nikoli na Paypal účet paplika, ale na bankovní účet paplika tj. peníze měl prostě poslat z banky do banky zcela mimo Paypal. Paplik si pak mohl obratem peníze dobít rychlým nabíjením viz tento odkaz ze svého bankovního účtu. Ve všední dny v denních hodinách proběhne převod provedený přes toto dobíjení opravdu rychle a peníze jsou na cílovém Paypal účtu během několika minut, ale podmínkou je, že vlastník bankovního účtu musí být totožný s vlastníkem cílového Paypal účtu, který se má dobít.
Drondys

#8 Příspěvek od Drondys »

paplik píše:Při odeslání zprávy na support paypalu mi nedošla žádná odezva. Už se začínám bát. Přece se ty peníze jen tak nemohly ztratit?

Jestli se nepletu tak už to bude skoro měsíc co to ten tvůj známý bankovním převodem posílal. Peníze už by měly být každou chvíli zpět na jeho bankovním účtu. Napiš na Paypal znovu a uveď jim číslo bankovního účtu toho známého, ze kterého peníze posílal a také číslo bankovní transakce, která by měla být viditelná u té platby v elektronickém bankovnictví, které ten tvůj známý používá ke své bance. Známý ať to zkusí navíc reklamovat po vlastní linii tj přes jeho banku, ze které peníze posílal.
paplik

#9 Příspěvek od paplik »

jak jsem psal výš, psal jsem jim teď po druhé, protože na první zprávu mi nedošla žádná odpověď. Teď už ale došla ab ylo v ní, že se pokusí do tří dnů peníze poslat zpět, tak jsem netušil, kde se jim ta první zpráva mohla ztatit, ale hlavně že už je to domluvené.
albry

#10 Příspěvek od albry »

paplik píše:jak jsem psal výš, psal jsem jim teď po druhé, protože na první zprávu mi nedošla žádná odpověď. Teď už ale došla ab ylo v ní, že se pokusí do tří dnů peníze poslat zpět, tak jsem netušil, kde se jim ta první zpráva mohla ztatit, ale hlavně že už je to domluvené.

Ahoj papliku,
dostal jsem se bohužel do stejné situace jako ty, naštěstí jsem našel toto fórum, kde situaci řešíte.

Rád bych se tě zeptal jak to dopadlo? Poslali ti ty peníze zpět?

Prosím tě, kde jsi našel ten kontakt nebo formulář pomocí kterého jsi s nima na tom PayPalu komunikoval? Co jsi jim napsal? Já a angličtina nejsme zrovna kamarádi.

Mohl bych Tě prosím požádat o rady? Děkuji mnohokrát za pomoc.

Aleš
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“