Nemáte ji někdo?
http://www.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-E9D ... _37044.htm
Zajímala by mne hlučnost.
Píší u ní 89dbi, měl jsem pásovou ale ta po roce odešla.
A tahle mi přijde v celku zajímavá.
Nemáte někdo reálnou zkušenost?
U té pásové jsem musel mít sluchátka, tak jestli tohle není kultivovanější.
Kombinovaná bruska z Lidlu
Kombinovaná bruska z Lidlu
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Re: Kombinovaná bruska z Lidlu
Za tych 25 euro som si kupil z internetoveho obchodu na naradie uz aj s postovnym to bolo tusim ale
je to ina masinka..Je priamo na 220 ziadny zdroj medzi tym,ma 130 W a ide uplne tichucko, 89db moze mat tak moja karbobruska pri rezani obkladaciek a nie ta minibruska..
Dalo by sa povedat,ze ked toci naplno 16000ot je malinko hlucnejsia jak holiaci strojcek..
Uplne parada..
je to ina masinka..Je priamo na 220 ziadny zdroj medzi tym,ma 130 W a ide uplne tichucko, 89db moze mat tak moja karbobruska pri rezani obkladaciek a nie ta minibruska..
Dalo by sa povedat,ze ked toci naplno 16000ot je malinko hlucnejsia jak holiaci strojcek..
Uplne parada..
Motor ide celkom ticho, trochu hluku robí pás, ale nič čo by sa nedalo prežiť. Celkovo to vyzerá primerane k cene, po krátkej skúške zatiaľ spokojnosť s výkonom, uvidíme časom, koľko to vydrží...
Dejfak píše:Nemáte ji někdo?
Mám niečo veľmi podobné z iného obludomarketu - rozdiel je asi len v nálepke...
Ide to vcelku ticho - oproti klasickej dvojkotučovej brúske je tam navyše šum pásu....
Problém je vo využití - pribrusenie násady na krompáč - OK, ale na modelárske účely je to ťažko použiteľné - nevidíš čo brúsiš a balzu to uberá príliš rýchlo...... Neviem akú polohu - postavenie by som u ponku zaujal, aby som na ten pás videl... no a brúsiť naslepo som skúsil len raz na jednom trupe a zistil som že ee.....
EDIT
Podložka pod brusnym pásom nieje po celej dlžke, ale tak cca 7 cm - takže večšie plochy zabrúsiť do roviny asi ee.
Používam to skutočne len k hrubým prácam na zahradnom náradí.... na bežné modelárčenie mám naďalej špalíček a nalepený šmirgel....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Já jsem ji koupil a oproti klasické dvoukotoučovce je o dost hlučnější - ale zase ne na sluchátka. Přirovnal bych to k hluku při vysávání.
Nicméně jsem nejdříve sundal pás a bylo to o dost lepší. Ale nakonec jsem demontoval celé rameno i hnací kolo pásu, které není moc dobře vyvážené a teď už jen tak ševelí.
Když budu chtít brousit na pásu, tak to namontuji zpět (cca 5 min), ale jinak ji hodlám používat takto s holou hřídelí na pravé straně.
Nicméně jsem nejdříve sundal pás a bylo to o dost lepší. Ale nakonec jsem demontoval celé rameno i hnací kolo pásu, které není moc dobře vyvážené a teď už jen tak ševelí.
Když budu chtít brousit na pásu, tak to namontuji zpět (cca 5 min), ale jinak ji hodlám používat takto s holou hřídelí na pravé straně.
PROTOS 500, BLADE 130 X
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
Díky za info.
Uvidím, zítra se tam stavím a buď bude nebo nebude.
Včera tam byly poslední dvě.
Uvidím, zítra se tam stavím a buď bude nebo nebude.
Včera tam byly poslední dvě.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- JosefSvejk
johny107 píše:Za tych 25 euro som si kupil z internetoveho obchodu na naradie uz aj s postovnym to bolo tusim ale
Uplne parada..
A nepleteš sem spíš tu minibrusku, gravírovačku?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Omlouvám se za zpožděnou odpověď, takže mé SUBJEKTIVNÍ hodnocení:
1. hlučný to je docela přiměřeně, spíš míň - dB metr má půjčený kolega, tipuju to okolo 70dB naprázdno
2. provedení docela dobrý, všechny ochranný kryty - ty který člověk sundá
3. jak již píše kolega - sundat pás a je klídek
4. pro broušení na šmirglpásu se mi zdá zbytečně velká rychlost
5. osobně pro mou modelařinu bych doplnil výrobek regulací rychlosti a byl bych spokojen.
Vlastním od této firmy "pásák" a ten se dá upnout na stůl a má regulaci rychlosti, tak do toho nejdu. Tu co jsem testnul a už na ní brousil v ateliéru, vybavím regulací a bude to dobrý. Jinak tak malá gravírka je taky dobrá - lehoučká, dobře sedí v ruce a je docela tichá. Jen mi vadil ten tvrdej kroucenej kablík mezi zdrojem a bruskou, doplňovací sadu jsem zakoupil - stará je už poloprázdná
1. hlučný to je docela přiměřeně, spíš míň - dB metr má půjčený kolega, tipuju to okolo 70dB naprázdno
2. provedení docela dobrý, všechny ochranný kryty - ty který člověk sundá
3. jak již píše kolega - sundat pás a je klídek
4. pro broušení na šmirglpásu se mi zdá zbytečně velká rychlost
5. osobně pro mou modelařinu bych doplnil výrobek regulací rychlosti a byl bych spokojen.
Vlastním od této firmy "pásák" a ten se dá upnout na stůl a má regulaci rychlosti, tak do toho nejdu. Tu co jsem testnul a už na ní brousil v ateliéru, vybavím regulací a bude to dobrý. Jinak tak malá gravírka je taky dobrá - lehoučká, dobře sedí v ruce a je docela tichá. Jen mi vadil ten tvrdej kroucenej kablík mezi zdrojem a bruskou, doplňovací sadu jsem zakoupil - stará je už poloprázdná
geo