Rekonstrukce napájení

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Radimn

Rekonstrukce napájení

#1 Příspěvek od Radimn »

Prosím o radu, mám tu staré vozítko a rád bych jej předělal z NiCDrom na LiKulky :)

Mám vysílač, i přijímač Turnigy, ale nemám ani páru o vhodném regulátoru a AKB.
Motor ve vozidle má označení UNUS International MAS 2 RF12 (asi V . .volt ?).
Při 11,1 V bere motor něco kolem 2,2 A, první asi 2 sekundy cca necelé 3A (než se rozhýbou ložiska).
Asi nebude potřeba nic extra, ale o to jde. Nechci zbytečně investovat.

Ještě by mne zajímalo napájení přijímače, nato je odbočka z regulátoru? Měl jsem tam původně sólo AKB . . . .

Tedy jaký AKB a jaký regulátor ?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: Rekonstrukce napájení

#2 Příspěvek od Doktor »

Můžeš sem hodit foto toho modelu ať máme vůbec představu o co jde?

AKB - je co?

Pokud máš rádio s přijímačem tak potřebuješ jen regulátor. Přijímač je napájen z BECu regulátoru po kabelu kterým se regulátor připojuje k přijímači.
Chce to napsat víc info o samotném modelu a ideálně ho vyfotit. Na kolik V to bylo používáno při aku NiCd? Abys to při aku 3S LiPol neupek!
Xenomorfus

Re: Rekonstrukce napájení

#3 Příspěvek od Xenomorfus »

Takze predpokladame, ze mas stejnosmerny motor a shanis k nemu nejaky regulator. Z reglu mas pak vyvod pro napajeni prijimace. Co se tyce motoru moc informaci nemame a tak k nemu "napasovat" regulator je sazka do loterie. Co se tyce AKB, vetsinou se u auticek pouzivaji 2S, na 3S uz je to "fofr". Osobne bych doporucil (kdyz je to jen otazka co nejlevnejsi) mrknout po nejakem bazarovem kombu (motor+regl), dle velikosti auticka (nevim, zda mas 1/8, 1/10, 1/16, 1/18, 1/24,...). No a pak aku dle prostoru a pohonu v auticku.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Odpovědět

Zpět na „Auta“