řidící deska pro tricopter
řidící deska pro tricopter
zdravím jsem laik který si pročítá vaše příspěvky,existuje nějaká řídící deska pro tricopter kterou je možno ovládat běžnou čtyř kanálovou soupravou bez možnosti nastavení režimu copter,děkuji
Re: řidící deska pro tricopter
Všetky dosky sa ovládajú vysielačom v základnom režime - lietadlo.
pouze bych asi podotknul, že pokud vysílač neumožňuje jakékoliv nastavení, tak bude asi problém s "vytrimováním" vysílače vůči desce. Co jsem zatím měl řídící desky, každá chtěla po vysílači, aby se dotrimovala středová poloha kniplu. Ona totiž vysílačka "nedává" přesně střed vůči ostatním zařízením, ikdyž je knipl ve středové poloze. Nevím, jestli jsem to napsal srozumitelně, ale bez subtrimů ve vysílači copteru nenastavíš.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
Ďiky to jsem chtěl vědět.takže žádná deska není schopna dokonalého nastavení bez pomoci vysílače.
Aký máš vysielač? Žiadny model nezalietaš bez nastavení vysielača, ale na multikoptéru nepotrebuješ, okrem základných funkcií, žiadne špeciálne funkcie a mixy. V základe potrebuješ len subtrimy a reverzy. V krajnom prípade ani tie subtrimy a vystačíš si so základným trimovaním, ale pri použití vysielača pre viac modelov, budeš zakaždým, pri zmene modelu, trimovať.
mám futabu 4 ex,pakliže by stačily normální trimy a reversy jaká deska by stačila pro 4kanál.
Má to pamäť na 4 modely a funkciu Trim memory, takže vyššie spomenutý problém s neustálym pretrimovávaním pri zmene modelu nehrozí. Použiť sa dá akákoľvek KK, alebo multiwii doska, avšak tým, že nemáš 5. kanál, budeš ukrátený o prepínanie letových režimov počas letu. Ak to máš v MHz pásme, problém by som videl v problematickom uložení antény prijímača tak, aby príjem nebol ovplyvnený silovými rozvodmi a zároveň aby sa nedostala do vrtúľ.
Takže 5.kanál na desce nemusí být zapojený,nebo jej řídit mechanickou propojkou a tím zvolit režim letu,jeto tak ?Děkuji
Letový režim buď zvolíš trvalo zopnutý, pri programovaní dosky, alebo sa dá prepínať kombináciou polohy kniplov vysielača pri zaistených motoroch. Tieto možnosti sú popísané v návodoch k doskám.
Ještě jednou děkuji.
-
vladislav kvapil
- Kontaktovat uživatele:
ahoj borci ..prosim nezlobte se na me ..potrebuji pomoct.!!!delal sem si tricopteru ..ze zbytku X525 (ramena) mam KK2,0 desku podle vsech videi sem nasel na You tube milion nastaveni ale ani jedno jak a kam presne napojit servo rizeni ..mam bobky neco jen tak zapojit at si desku nezrusim ..nemate nekdo schema zapojeni tricoptery/?kam ktery konektor.diky moc aspon za radu ....toto mi proste nejde 
Zapojenie jednotlivých regulátorov, resp. serva si môžeš pozrieť priamo v menu dosky pod položkou
"Show Motor Layout".
"Show Motor Layout".
vladislav kvapil píše:mam bobky neco jen tak zapojit at si desku nezrusim
Desku určitě nezrušíš. Mohl bys zrušit servo, kdybys do něj poslal signál s vysokou opakovací frekvencí, jaký se posílá do koptérových regulátorů.
Pokud máš k dispozici multimetr, který umí měřit frekvenci a střídu, tak by neměl být problém ten výstup najít i pomocí něho. Frekvence by měla být 50Hz a délka pulzů by se měla pohybovat v rozmezí 1-2ms podle toho, jak se koptérou otáčí kolem svislé osy.
Samozřejmě nejjednodušší je najít si to v menu na displeji. Ten multimetr je jenom ověřovací metoda.
Servo pre yaw sa pripája k výstupu č. 4. Výstupná frekvencia sa dá nastaviť na "low", pre analógové servo, alebo na "high", pre digitálne.
Len pripomínam, že na to, aby servo pracovalo, je potrebné priviesť napájacie napätie na niektorý z výstupov dosky 2 až 8.
Len pripomínam, že na to, aby servo pracovalo, je potrebné priviesť napájacie napätie na niektorý z výstupov dosky 2 až 8.
-
vladislav kvapil
- Kontaktovat uživatele:
tak ze muzu zapojit z reglu 2 vsechny 3 piny do dvojky?aniz bych zrusil desku?..dik.Lada