Titan obrábění - zkušenosti
Titan obrábění - zkušenosti
Kluci máte někdo vlastní zkušenosti s obráběním titanu či jeho slitin ? Teorii mám prostudovanou ale jde mi o různý třeba fígle a tak - díky Radek
ICQ 638556901
Re: Titan obrábění - zkušenosti
Skunk Works, fa Lockheed, Burbank, Cal.
tam mají s tímto matrošem hafo zkušeností
tam mají s tímto matrošem hafo zkušeností
arda1, ak máš na mysli ručné obrábanie tak môžem zodpovedne vyhlásiť : ide to, ale sakra ťažko. Rezal som lupienkovou pílkou titánový plech 1.5mm.
Jano Bubeník
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Musíš na rusáky, ti uměj s titanem nejlíp a taky ho nejvíc vyráběj. Dokonce i amíci za studený války od nich brali přes prostředníky titan na SR51.
Jinak titanu jsem měl kus na ojnice. Na soustruhu, fréze a vrtačce se s tím dělalo pěkně blbě, ale kupodivu to šlo velmi dobře pilovat.
Jirka
Jinak titanu jsem měl kus na ojnice. Na soustruhu, fréze a vrtačce se s tím dělalo pěkně blbě, ale kupodivu to šlo velmi dobře pilovat.
Jirka
Koukam high-end modelařina .. 
Kluci hlavně mi jde o strojní obrábění (soustružení - vrtání - frézování) ale zajímá mě i ruční (tedy řezání - pilování ..) a všem díky za zkušenosti - Radek
ICQ 638556901
TO Celeron- asi myslíš SR71 Blackbird - teď o tom běžel na ČT2 dokument. Jinak tys s ním přímo dělal (obrábění na strojích)? Radek
ICQ 638556901
- Xenomorfus
Mno, je to na delsi povidani, kazdopadne po jistych zkusenostech muzu prohlasit, ze titan pouze v pripade, ze nebude jiny mozny material...
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Můžeš to prosím trochu rozvést? Klidně do SZ -Díky Radek
ICQ 638556901
To napiš sem, ne ? ať se to dozví i ostatní ..
- Xenomorfus
Sem sluzebne v nejake uplne pr....li, takze to datlim z tabletu a moc se mi do toho nechce. Kdyztak napisu pres vikend z domu. Obecne se to spatne triskove obrabi, zavit na ton udelat je vrchol trpelivosti, tepelne tvarovani v podstate nerealne. Jedina asi vyhoda je ta,ze to ma nizkou hmotnost pri fajnovych mechanickych vlastnostech. Jedine snad na nejakou konstrukci, pouzit prefabrikovane profily a nytovat/sroubovat-rezani jeste pul bidy.
Edit: zavit v podstate vyvalcovat, jinac je to porod.
Zkratka ne kazdy material, ke kteremu se jeden dostane zdarma je vyhodny. Fajnsmekroviny nejlepe z nejae solidni 15-17-19-ky, cementoano,kaleno, pripadne na dratovce, ale titan uz ne
Edit: zavit v podstate vyvalcovat, jinac je to porod.
Zkratka ne kazdy material, ke kteremu se jeden dostane zdarma je vyhodny. Fajnsmekroviny nejlepe z nejae solidni 15-17-19-ky, cementoano,kaleno, pripadne na dratovce, ale titan uz ne
Xenomorfus
TO Xenomorfus - díky moc za jakoukoli zkušenost - Radek
ICQ 638556901
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Záleží co chceš z titanu vyrobit???
Obecně je obrábění v domácích podmínkách velký problém. Hlavní základ je chladit chladit chladit. nesmíš to přehřát. Chce to speciální nástroje a velmi tuhé stroje.
Nepočítal bych že dokážeš rozumně obrábět titan na soustruhu z bauhausu.
Osobně mě nenapadá proč v modelařině tento materiál používat?
zkusil bych se zamyslet nad použitím jiného materiálu.
Obecně je obrábění v domácích podmínkách velký problém. Hlavní základ je chladit chladit chladit. nesmíš to přehřát. Chce to speciální nástroje a velmi tuhé stroje.
Nepočítal bych že dokážeš rozumně obrábět titan na soustruhu z bauhausu.
Osobně mě nenapadá proč v modelařině tento materiál používat?
zkusil bych se zamyslet nad použitím jiného materiálu.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Tys něco z titanu vyráběl? Když tak z jakýho a nějaký praktický rady by byly? - díky Radek
ICQ 638556901
- JosefSvejk
Neviděl bych to s tím obráběním až tak černě. Když jsem jezdil rally, sháněli jsme všude možně v okolních firmách kousky titanu a nechávali jsme si z nich dělat různé díly (většinou šrouby) do závodničky. Dělali nám to kluci v tatře v Kopřivnici za nějakou flašku nebo i za cigára. Pamatuju třeba šroub řemenice (Š130L), který byl krásně obrobený, závit soustružený a hlavně neskutečně lehoučký.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.