Generace .dat souborů v Profili2

Modelářství má stejně jako každý složitější obor lidské činnost i teoretickou rovinu. Nemyslí se tím kecání "co vše postavím", ale spíše pokusy využít matematiku, učebnice místo intuice při vlastním návrhu modelu.
Zpráva
Autor
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

Generace .dat souborů v Profili2

#1 Příspěvek od Bucker131 »

Pěkný den kamarádi,
Jdu na vás s obrovským prosíkem. Nebyl byste někdo, kdo má licenci Profili2, ochoten vygenerovat .dat soubory pro 9 profilů? Konkrétně je to Clark Y s modifikací prohnutí. Prohnutí změněno ve 42% hloubky, od původního prohnutí o -3, -2, -1, 0, +1, +2, +3, +4, +5 procent. Potřebuji si v Xfoilu vygeneroval graf poláry coeficientu vztlaku k úhlu náběhu, respektivě mi stačí údaj pro 1stupeň úhlu náběhu pro všechny profily. Hloubka profilu 150mm. Re vychází z daných podmínek a zkoušených rychlostí proudění na 40 000, 80 000, 120 000, 160 000. Sada devíti profilů byla zkoušena pro každou hodnotu Re = potřebuji čtyři sady výsledků koeficientu vztlaku pro úhel 1 stupeň.

Mám to na jednu závěrečnou práci a potřebuji porovnat výsledky z podomácku vyrobeného větrného tunelu pro zjištění chyb a rozmezí chybovosti :) .

Nebo jestli máte nějáký odkaz na free program který mi ty profily dokáže vygenerovat a vyplivnout mi ten koeficient (ostatně vím že ty profili to umí taky vygenerovat rovnou, ale nemám moc čas čekat až mi dojde registrační klíč, který bych si jinak koupil)...

Děkuji za spolupráci a kdyby to případně někdo opravdu udělal tak výsledky prosím na mail bucker131jungmannivan@seznam.cz

8) 8) 8)
igorb

Re: Generace .dat souborů v Profili2

#2 Příspěvek od igorb »

Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Bucker131 »

Jdu to zkoumat... :)
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bucker131 »

Hm tak ještě mi furt schází .dat soubory na ty profily :( , tohle umí "jen" analyzovat...

áááá pozor... Takže si mám stáhnout .dat soubor původního Clark Y a tady se to dá modifikovat... OK to zatim dávám :)

Hmm tak se mi zatím něják nedaří :( :(
Naposledy upravil(a) Bucker131 dne ned 07.09.2014 11:21, celkem upraveno 1 x.
igorb

#5 Příspěvek od igorb »

to "umi" robit vsetky potrebne modifikacie a aj spetne donavrhovat profil, len tomu treba dat thochu viac ako 10 minut :- ))

jedine co potrebujes je povodny profil ... lebo nie, nie je to databaza profilov, je to urcene na vyvoj

... a "selze li vsechno" skus google: http://airfoiltools.com/airfoil/details ... =clarky-il
igorb

#6 Příspěvek od igorb »

Bucker131 píše:
áááá pozor... Takže si mám stáhnout .dat soubor původního Clark Y a tady se to dá modifikovat... OK to zatim dávám :)

presne tak :- ))
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Bucker131 »

Přesně odtamtud jsem si stáhnul .dat soubor clarky.dat

Právě jsem překvapenej, že jsem zkopíroval hodnoty a dal zobrazit a ono nic... takže mám čekat 10 minut jo??? not tak to mám na celej den...

áááá tak dobre už tam mám původní clark y teď jen udělat ty modifikace :(
Naposledy upravil(a) Bucker131 dne ned 07.09.2014 11:27, celkem upraveno 1 x.
igorb

#8 Příspěvek od igorb »

nie, tych 10 minut som pisal ze je malo na zistenie co program robi ... ak tie data nejdu, skontroluj si format
igorb

#9 Příspěvek od igorb »

povedal by som len tak po oku ze tie data budu potrebovat pootacat postupnost bodov
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bucker131 »

Hm teď se teda peru s tou modifikací prohnutí. "Camber" v menu "modify" mi dava standartni -50procent a jakmile zadam treba -52 nebo -1 tak to vytvoří nejáký paskvil...
igorb

#11 Příspěvek od igorb »

no mat profil s prehnutim -50% je tak trochu od veci, tak skusim zopakovat co som uz napisal: ...

povedal by som len tak po oku ze tie data budu potrebovat pootacat postupnost bodov ... proste die data nepreberaj bezhlavo a skontroluj FORMAT .. jasne vidim ze je to zle

:- )))
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Bucker131 »

:) no tomu špatnému formátu dat nerozumim. Když vložim zkopírované hodnoty z toho .dat soubotu tak se mi normálně vygeneruje Clark Y - z toho bych právě usoudil, že jsou data v pořádku... Nebo jestli snad má být celý profil otočený?
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Bucker131 »

Mimochodem igorb jsi můj zachránce jestli se to povede :D

když tohle umí analyzovat tak by mi už stačily jen ty vygenerované .dat soubory :D
Bucker131
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Bucker131 »

Kašlu na to napsal jsem na info profili2 a koupim si za 400 základní licenci, pokud by přišla v dohledné době...
:D ale stejně se budu ještě pár dnů snažit to rozchodit takhle...
igorb

#15 Příspěvek od igorb »

Bucker131 píše::) no tomu špatnému formátu dat nerozumim. Když vložim zkopírované hodnoty z toho .dat soubotu tak se mi normálně vygeneruje Clark Y - z toho bych právě usoudil, že jsou data v pořádku... Nebo jestli snad má být celý profil otočený?

nevygeneruje, dole pod obrazkom mas napisane ze profil je neuzavrety, ten dat file ma zly format, orientacia bodov je ina ako treba ... bud to preupratuj, alebo stiahni niekde kde je to spravne
Odpovědět

Zpět na „Aerodynamika, teorie, výpočty, návrhy“