Turnigy 9x - 10 cudlikov ale len 5 moznosti v aux-CH

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
trippleR

Turnigy 9x - 10 cudlikov ale len 5 moznosti v aux-CH

#1 Příspěvek od trippleR »

Caute, som uplny zaciatocnik, takyto ozajstny vysielac drzim prvy krat v ruke.

Aaaaale, podla konfiguracie Inputu v GCS mam po hybani kniplov prepnut packu "Flight mode". Packa sice na ovladaci je, ale ked ju pohnem tak na to GCS nijak nereaguje.

Pozeral som nastavenia ovladaca v menu cez settings. V moznosti Aux-CH si ch5-ch9. Vsetky boli "null", tak som ich chcel nastavit. However, paciek a koleciek mam na ovladaci 10, no moznosti v nastaveniach mam len 5.

Rezim mam nastaveny Acro.

Konkretne moznosti ktore viem ch5-ch9 priradit su:
"THRO HOLD" - Packu s tym napisom nevidim
"GEAR" - packa s tym napisom je v pravo na rohu hore
"PIT TRIM" - s tym napisom je kolecko v lavo
"HOV THRO" - s tym napisom je kolecko v pravo na vrchnej strane
"HOV PIT" - s tym napisom je kolecko vlavo na vrchnej strane

Taktiez Mode neviem ci mam dobre, pretoze ked zapnem ovladac tak mi na displayi pise "mode 1". Ale ked prejdem do menu a dam "stick set" mam tam mode2. Ale vzdy ked to potvrdim, vypise mi "Thro reverse?" Stlacim menu (potvrdenie) a aj tak na zakladnej obrazovke pise "mode 1".

Inak vsetko ostatne sa mi na zakladnej obrazovke meni podla toho co v settings nastavim.
Shorty

Re: Turnigy 9x - 10 cudlikov ale len 5 moznosti v aux-CH

#2 Příspěvek od Shorty »

Většinu o nastavení najdeš tady http://www.ok-rimr.cz/cs/jak-na-to/turn ... ace-a-mixy.

"THRO HOLD" je vlevo na spodku horního rohu. Od levýho poťáku jde šipka THRO CUT. Jinak slouží k vypnutí páčky plynu.
S ostatním ti nepomůžu. Mám Open X. Doporučuju přeflešnout a přiřazení funkcí páček a pot. se ti rozšíří.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Drondys

#3 Příspěvek od Drondys »

Zřejmě sis koupil starou Turnigy 9X se starým původním firmware, se kterým se to ještě stále dodává. Ten je výrazně omezen a řada přepínačů v něm má pevné určení. Na GCS si možná četl o jiným možnostech jako "Flight mode" apod., které ovšem nejsou dostupné ve starém firmware, který zřejmě máš, ale až v jiném open source firmware OpenTX.

Mimochodem starý firmware má chybu ve vztahu k tomu výpisu "mode 1". Není to režim, ale zvolená konfigurace modelu 1 (chybí tam jedno písmeno L).

Podrobnosti a různé videonávody ke starému firmware najdeš na webu Rimra zejména viz tento odkaz, viz tento odkaz a viz tento odkaz.

Informace o možnosti kdo by ti případně přeflashoval firmware najdeš viz tento odkaz. Na webu Rimra se najdou i postupy a návody k provádění flashování vlastními silami, ale pokud se v tom nevyznáš pak nedoporučuji se v tom vrtat sám a nechat to raději na někoho kdo se v tom vyzná. Některým se už stalo, že si neodborným zásahem odrovnali procesor na základní desce Turnigy 9X.
trippleR

#4 Příspěvek od trippleR »

Dakujem za vycerpavajucu odpoved. Uz to studujem. :)
trippleR

#5 Příspěvek od trippleR »

Este otazocka, ked mozem. :)

Co je toto?

Bolo to v baleni pri Rx, ale nemam sajnu co alebo na co, to je. :)
Přílohy
20150311_215915.jpg
Shorty

#6 Příspěvek od Shorty »

Bindovací propojka. Na stránkách RiMra máš návod, jak nabindovat ( připárovat) přijímač k tvý vysílačce. :)
Drondys

#7 Příspěvek od Drondys »

trippleR píše:Co je toto?

Na rozdíl od některých jiných přijímačů, které to nepotřebují tak přijímače Flysky/Turnigy vyžadují mít v režimu párování do Rx zapojenou tuto propojku. Po spárování se propojka odpojí od přijímače a přiijímač ji pro běžný provoz již nepotřebuje. U nového přijímače, který ještě nebyl spárován s konkrétním vysílacím modulem obvykle stačí přijímač spárovat jen jednou a pak už si to pamatuje i po vypnutí napájení. Znovu použít propojku bude potřeba leda když by se měl přijímač párovat s jiným VF modulem, se kterým aktuálně není spárován. Podrobnosti k párování jsou v článku od Rimra viz tento odkaz kde je k tomu i názorné video.
Shorty

#8 Příspěvek od Shorty »

Drondys píše:Na rozdíl od některých jiných přijímačů, které to nepotřebují tak přijímače Flysky/Turnigy vyžadují mít v režimu párování do Rx zapojenou tuto propojku. Po spárování se propojka odpojí od přijímače a přiijímač ji pro běžný provoz již nepotřebuje. U nového přijímače, který ještě nebyl spárován s konkrétním vysílacím modulem obvykle stačí přijímač spárovat jen jednou a pak už si to pamatuje i po vypnutí napájení. Znovu použít propojku bude potřeba leda když by se měl přijímač párovat s jiným VF modulem, se kterým aktuálně není spárován. Podrobnosti k párování jsou v článku od Rimra viz tento odkaz kde je k tomu i názorné video.

Díky, že jsi rozvedl podrobněji co jsem napsal. Nechtělo se mi to rozepisovat, když si to mohl najít sám. Pokud jsem porozuměl, co tu napsal, tak ty videa s návody procházel. :D
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“