/DOTAZ/ - NONAME Vysílačka - změna krystalů

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
firerush

/DOTAZ/ - NONAME Vysílačka - změna krystalů

#1 Příspěvek od firerush »

Ahoj všem přítomným,
mám na Vás dotaz, mám vysílačku, prakticky noname, ještě na 27,145mhz (kanál 4) - ale nemám přijínač.

Vyveďte mne případně z omylu, pokud koupím přijímač - přidám příslušný krystal "27,145mhz - kanál 4" - bude rx a tx spolu komunikovat?

Anebo pomůže, pokud koupím krystaly - např. http://www.rcm.cz/produkt/Traxxas---kry ... XTX-i22751
Budou posléze spolu komunikovat?

Musel bych ale vysílačku přepájet, krystal je zde napájen, viz. foto.
Přijímač nemám, musím koupit extra.

Díky mnohokrát za jakýkoliv poznatek a prosím, nekamenujte mne, pokud je dotaz naivní a takto vysílač zprovoznit nepůjde.
Přílohy
DSCN2089.JPG
2952

Re: /DOTAZ/ - NONAME Vysílačka - změna krystalů

#2 Příspěvek od 2952 »

Doplň si bydliště...třeba se ti ozve někdo poblíž...

Na krystaly pozor: Ne každá vysílačka pracuje s každým krystalem-záleží, na jaké harmonické krystal kmitá...
Krystaly jsou párované...záleží, na jakém mezifrekvenčním kmitočtu je naladěn přijímač-bývá to 450, nebo 455 kHz...
To jedině zkusit...koupit, jeden zapájet, druhý asi do konektoru v přijímači....a hlavně zkusit DOSAH-na zemi aspoň 300 m
Skoro by se mi zdálo lepší nelaborovat a koupit nějakou soupravu na bazaru...
firerush

#3 Příspěvek od firerush »

2952 píše:Doplň si bydliště...třeba se ti ozve někdo poblíž...

Na krystaly pozor: Ne každá vysílačka pracuje s každým krystalem-záleží, na jaké harmonické krystal kmitá...
Krystaly jsou párované...záleží, na jakém mezifrekvenčním kmitočtu je naladěn přijímač-bývá to 450, nebo 455 kHz...
To jedině zkusit...koupit, jeden zapájet, druhý asi do konektoru v přijímači....a hlavně zkusit DOSAH-na zemi aspoň 300 m
Skoro by se mi zdálo lepší nelaborovat a koupit nějakou soupravu na bazaru...

Už jsem taky zjistil, že nekomunikuje s každým krystalem.
Mám ještě jeden vysílač, archaický strojek, Hitec, na Fr 27,255MHz, vyndal jsem, zapájel jsem, ale nefunguje korektně, respektive servo tak nějak náhodně lítá, tam, zpět, chvíli nic a zase kousek...

Hitec krystal je originál a funguje s hitec vysílačkou, jak před zapájením, tak i po odpájení z vysílačky a znovu instalací do hitec.

Nevím, asi něco mezi nebem a zemí.

Nedělám to z důvodu, abych ušetřil, jen mi je líto vysílač vyhodit. Nový stojí leckde pár stokorun... v obdobné kvalitě - nekvalitě....

Bydliště Pardubice
2952

#4 Příspěvek od 2952 »

To bydliště si dej do profilu....
No-já bych asi spíš byl smutný, kdybys kvůli "lítosti " vyhodit pak rozbil nějaká model...to by se škoda násobila...
Tohle by chtělo laborovat a s nejistým výsledkem...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Zjevně to bude na auto, takže pokud to nebude chodit jak má, nebude škoda až tak velká. V každém případě frekvence 27 MHz je dnes už spíše hračková, než modelářská, navíc modulace AM je více náchylná k rušení, než FM, o 2,4 GHz ani nehovoře. Pokud budeš chtít jezdit, asi bych se poohlédl na tvém místě po něčem novém. Ten wasservogel toho má dost na svých stránkách, a není sám, kdo tyhle rádia prodává. Zvaž jaké úsilí tě bude stát tohle experimentování, bez záruky, a kolik dáš za kvalitní rádio, které bude fachat jak má.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“