Řidičák s brýlemi.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Řidičák s brýlemi.
Je to mimo modelářství , doufám, že můj dotaz tady chvíli vydrží. Řidičák sk. B mám od r. 1969. Nejdříve bez problémů a bez brýlí. Při poslední lékařské prohlídce (v 70 letech) jsem dostal papír "schopen s brýlemi". Myslel jsem, že to takhle stačí, ale dozvěděl jsem se, že musím požádat o nový řidičák, kde by bylo uvedeno omezení. Nikdo mne na to neupozornil. Bojím se postihu - jezdím tak už 1 a 1/2 roku. Slyšel jsem o případu řidiče profesionála v podobné situaci, který vyfasoval několikatisícovou pokutu a zákaz řízení na 1/2 roku, což ho profesně vyřídilo. Slyšel jsem, že lékař je povinen na tuto situaci upozornit a majitel řidičáku je pak vyzván, aby si o nový (upravený) řidičák požádal. Nic takového se nestalo a já hledám, jak z toho vybruslit. Z mého hlediska by bylo nejlepší být zticha (byl jsem kontrolován naposledy před 7 lety) a až dostanu nový papír letos na podzim, jít s tím na příslušnou instituci a o dřívějším stavu pomlčet.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Re: Řidičák s brýlemi.
kocour píše:Je to mimo modelářství , doufám, že můj dotaz tady chvíli vydrží. Řidičák sk. B mám od r. 1969. Nejdříve bez problémů a bez brýlí. Při poslední lékařské prohlídce (v 70 letech) jsem dostal papír "schopen s brýlemi". Myslel jsem, že to takhle stačí, ale dozvěděl jsem se, že musím požádat o nový řidičák, kde by bylo uvedeno omezení. Nikdo mne na to neupozornil. Bojím se postihu - jezdím tak už 1 a 1/2 roku. Slyšel jsem o případu řidiče profesionála v podobné situaci, který vyfasoval několikatisícovou pokutu a zákaz řízení na 1/2 roku, což ho profesně vyřídilo. Slyšel jsem, že lékař je povinen na tuto situaci upozornit a majitel řidičáku je pak vyzván, aby si o nový (upravený) řidičák požádal. Nic takového se nestalo a já hledám, jak z toho vybruslit. Z mého hlediska by bylo nejlepší být zticha (byl jsem kontrolován naposledy před 7 lety) a až dostanu nový papír letos na podzim, jít s tím na příslušnou instituci a o dřívějším stavu pomlčet.
udělal bych to tak jak říkáš, jak bude nový papír, tak s tím na úřad. Teď jsem se díval na ŘP a já tam kolonku pro to nemám, vloni jsem ještě doktora ukecal ať mi to tam nepíše (dělal jsem další skupinu) příští rok už ale asi neukecám (zhoršilo se to) stejně jezdím s brýlemi, takže mi o nic nejde...
Mám profi řidičák takže každý rok chodím na školení, bylo nám řečeno toto, každý má znát zákony neznalost neomlouvá, když nosím brýle musím si je nechat zapsat do řidičáku žádná kolonka tem není ,ale používají se číselné kody. Jedná se to i o čočkách, když je nosím musí být zapsány v řidičáku nelze se pri silniční kontrole vymluvit, že když mám psané brýle a nemám je na očích říct že mám čočky. Nevím jak policajt zjistí že ty čočky mám nikdo si je vyndávat nebude ,ale je to tak a když je člověk používá tak musí být zapsané. Na druhou stranu je problém, když v řidičáku nemám napsáno nic a při silniční kontrole mám nasazené brýle a řeknu že je mám proto abych lépe viděl. také pokuta 
mascom22 píše:Mám profi řidičák takže každý rok chodím na školení, bylo nám řečeno toto, každý má znát zákony neznalost neomlouvá, když nosím brýle musím si je nechat zapsat do řidičáku žádná kolonka tem není ,ale používají se číselné kody. Jedná se to i o čočkách, když je nosím musí být zapsány v řidičáku nelze se pri silniční kontrole vymluvit, že když mám psané brýle a nemám je na očích říct že mám čočky. Nevím jak policajt zjistí že ty čočky mám nikdo si je vyndávat nebude ,ale je to tak a když je člověk používá tak musí být zapsané. Na druhou stranu je problém, když v řidičáku nemám napsáno nic a při silniční kontrole mám nasazené brýle a řeknu že je mám proto abych lépe viděl. také pokuta
tak to mě za poslední rok chytli 2x (kontrola) pokaždé jsem měl brýle a nic mi neřekli (v řidičáku je nemám)
Také jsem poslední roky narazil na slušné policisty, kteří byly rozumní, ale člověk nikdy neví na jakého blbce narazí. A proto nám bylo řečeno nechat si zapsat brýle i čočky i když čočky nenosíme, protože je možnost když zapomeneme brýle tak říct mám nasazené čočky.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
No, už jsem se objednal přes Internet na středu. Do žádosti jsem žádné datum lékařské zprávy nanapsal. Brejle na dálku mám už asi 15 let, ale to, že jsem "schopen s brýlemi" mám teprve v posledním posudku. Dioptrií mám málo, v autě brejle nosím, ale jinak chodím bez nich a žádný rozdíl nepoznávám.
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu povinnost s sebou vozit s řidičákem tu lékařskou zprávu, když veškeré požadavky na nějaké omezení musí být vyznačeny přímo v řidičáku - pak je přece ten papír od lékaře vlastně zbytečný.
Tu zprávu o prohlídce snad musíš vozit až po 65 letech a je to potvrzení, že jsi způsobilý k řízení. S omezením to asi nemá nic společného. Pokud máš omezení (bez ohledu na věk) musíš to mít v řidičáku. Tak to aspoň já chápu.
Naposledy upravil(a) Lark dne pon 08.06.2015 0:14, celkem upraveno 1 x.
- Xenomorfus
Ve zkratce:
-od 60-ti let (60, 65, 68, a pak kazde 2 roky) s sebou papir o zdravotni zpusobilosti.
- jakekoliv zmeny (zdravotni stav (bryle)), bydliste, zmena jmena, vetsi poskozeni jsou na vymenu ŘP
citace:
... po změně zdravotní způsobilosti (kdy žadatel nově musí mít, nebo např. po operaci již nemusí mít v řidičském průkazu uveden kód údajů brýle nutné, kontaktní čočky nutné nebo brýle a kontaktní čočky nutné dle § 82, 84, 85, 108 zákona č. 361/2000 Sb., v platném znění....
V pripade, ze nema osoba u sebe doklad o zdravotni zpusobilosti _viz vyse nad 60 let), pak:
-Takové jednání by naplňovalo skutkovou podstatu přestupku podle ust. § 22 odst. 1 písm. e) bod 4 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, za jehož spáchání se uloží pokuta od 5000 Kč do 10000 Kč a zákaz činnosti od 6 do 12 měsíců.
Takze vymenit ridicak a mit papir o zdravotni zpusobilosti.
-od 60-ti let (60, 65, 68, a pak kazde 2 roky) s sebou papir o zdravotni zpusobilosti.
- jakekoliv zmeny (zdravotni stav (bryle)), bydliste, zmena jmena, vetsi poskozeni jsou na vymenu ŘP
citace:
... po změně zdravotní způsobilosti (kdy žadatel nově musí mít, nebo např. po operaci již nemusí mít v řidičském průkazu uveden kód údajů brýle nutné, kontaktní čočky nutné nebo brýle a kontaktní čočky nutné dle § 82, 84, 85, 108 zákona č. 361/2000 Sb., v platném znění....
V pripade, ze nema osoba u sebe doklad o zdravotni zpusobilosti _viz vyse nad 60 let), pak:
-Takové jednání by naplňovalo skutkovou podstatu přestupku podle ust. § 22 odst. 1 písm. e) bod 4 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, za jehož spáchání se uloží pokuta od 5000 Kč do 10000 Kč a zákaz činnosti od 6 do 12 měsíců.
Takze vymenit ridicak a mit papir o zdravotni zpusobilosti.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
- kocour
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem neváhal a ráno navštívil svoji doktorku. Dopadlo to tak, že mám nový papír o zdravotní způsobilosti do 74 let. V něm se o brýlích nepíše. Nemám zrak jako ostříž, ale brejle ještě mít nemusím. Před 4 lety to bylo stejné. Je to výsledek vyšetření, ne pouhého ukecání. Jiná lékařka před 2 lety usoudila, že to na brejle už je a v tom papíru z r. 2013 mám brejle napsané. V každém případu nevidím v mém vidění na dálku s a bez brejlí žádný rozdíl. Domnívám se, že tímhle by se mohlo tohle vlákno ukončit.
Já si myslel, že to upravili až od 65. Mě bylo 60 nějak těsně před tím než to změnili, tak ten papír vozím a neřeším to. Akorát nechápu proč je to takový plakát (A4), který musím poskládat na velikost občanky. Nebo to jiní doktoři tisknou menší?
Xenomorfus píše:-Takové jednání by naplňovalo skutkovou podstatu přestupku podle ust. § 22 odst. 1 písm. e) bod 4 zákona č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů, ....
Tento § byl v rámci těch pozdějších předpisů již před nějakou dobou (celý) zrušen. To jen na okraj.
Hitec Aurora 9X