Tankovaci ventil od MP Jet

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rickey

Tankovaci ventil od MP Jet

#1 Příspěvek od rickey »

Zdar,
mate nekdo zkusenost s dvoucestnym ventilem? Funguje spolehlive, nesaje vzduch ?

Dik
blesk
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od blesk »

kolega ho mněl na cessně ale potom ho s tama oddělal,nevím jestli kvuli nespolehlivosti nebo kvuli tomu že tam mněl málo místa a špatná dostupnost,já bych do toho asi šel :-)
pp
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pp »

Řekl bych - jak kdy a jak který kus.
Mám celkem 4 (všechny průchozí) a z nich by jeden naprosto spolehlivý, a další 2 bublinkovaly palivo od počátku, a jeden jsem už rovnou nezapojoval jako průchozí. Tankování přes ventil je maximálně pohodlné. Takže se udělalo radikální řešení - jeden vývod jsem zaslepil a z nádrže mám 3 hadičky - karburátor, tlakování, tankování. Ventil je zapojený tedy jako neprůchozí a naprostá spolehlivost.
Je to o něčem jiném, než s*aní se s vytahováním hadičky, vytažení šroubku M3, tankování a tohotéž ve zpětném pořadí.
Zaslepení se dělá tak, že se na jeden vývod nasadí krátká palivová hadička a koupí se hliníkový zaslepovací konec, mají to snad všude v prodejnách s modely, v balení je jich víc a není to drahé.
Jenom bacha, jeden typ je pro žhavíka a jeden pro benzín, asi je rozdíl v materiálu kvůli palivu.

Jestli ti nevadí ty 3 hadičky a že je docela drahý (100-150kč) tak jdi rozhodně do toho.
pp
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od pp »

Jenom bacha, jeden typ je pro žhavíka a jeden pro benzín, asi je rozdíl v materiálu kvůli palivu.

myslim ventil od MP jetu, ne zaslepku
s3030150

#5 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:28, celkem upraveno 2 x.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Avenger »

No já je mám na všech svých "spalovacích" modelech a i 2x na startboxu a s žádným nebyl problém.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
pp
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pp »

Pořádně jste mě překvapili, že vám to funguje. Kolega zas koupil kus, do kterého nešel nasunout ten kovový protikus, pořád vypadával a netěsnil. Asi mám špatnou ruku na ty ventily nebo co a nebo byla nějaká vadná série. Opravdu jsem překvapený.
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Kerberos »

používám jen ty jednocestný, tři hadičky do nádrže a je to OK.
Vita_1

#9 Příspěvek od Vita_1 »

Používám k plné spokojenosti. Jediný problém jsem s ním měl, když jsem kvuli němu měl dlouhé hadičky. Po přemístění a zkrácení vše OK
rickey

#10 Příspěvek od rickey »

predpokladam, ze by mel byt idealne v urovni karburatoru? ...
oldat

Ventil MP JET

#11 Příspěvek od oldat »

Nevím, jestli mluvím o tom samém, ale mám dva vetlily této firmy. Aktivně používám jeden na modelu Matador( zalétáno na jaře 2000). Desítku jsem sice vyměnil za patnáctku OS, ale ventil zůstal původní. Žádné bublinky, žádná nespolehlivost, prostě sám jsem se tomu divil. Od roku 2000 proteklo do motoru - troufnu si tvrdit - hodně přes 150 litrů paliva, ricin, syntetika s nitrem i bez. To než jsem se dopracoval k tomu, s čím teď létám( 13% Aerosynth 2, zbytek metyl, bez nitra). Ventil je umístěn mírně nad tryskou motoru( OS má zadní jehlu) a mezi nimi je palivový čistič MP JET.
Ventil funguje bezproblémově, o to horší je to s hadičkama, které měním skoro každý rok( tuhnou a zvětšují se v místech, kde jsou nasazené).

----Olda Tomša----
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“