Kdybych si dneska nepřivezl svoji zelenou krásku, neváhal bych. je to za dobrý peníz, 3 roky záruka (bez ní bych měl strach, nebude na to nic k sehnání), sice to není úplně krasavice, ale v tuhle chvíli určitě lepší volba, než lifepo (minimálně já to tak vidím).
Jako nevýhody té lidlovky vidím :
- tvar - ale zase je fakt malá
- uzávěr nádrže - asi to bude trochu zapáchat
- spotřeba... 0.88L/h to už je skoro na úrovni auta na volnoběh. Moje má udávanou půl litru. Je to prd, ale když člověk létá často, může to časem skoro smazat tu cenovou výhodu
Trochu mi nesedí váha. Je menší než kipor/zipper a je o dost lehčí - přitom vyšší výkon. Někde se asi šetřilo. Něvěřím, že by ty plasty zipperu byly o tolik těžší, než tenhle skoro naháč, navíc s plechovou nádrží.
Dle mého názoru LiFepo bude optimální, až bude stát tak polovinu. Já se nakonec rozhoupal na základě úvahy, že dobrou centrálu vždycky prodám - jen s minimální ztrátou. Baterku, jakmile ji rozbalím, už je neprodejná - každý si koupí raději novou, já bych do starší baterky nešel. Takže kdybych chtěl přejít na větší baterky, nebo se objevilo lepší řešení, defakto jsem ty peníze za lifepo vyhodil, protože LiFepo 12V, t.j. 4s je málo a třeba 5s,nebo 6s je zase mimo modelářství nepoužitelná. A náklady na pořízení 8s lifepo aspoň 40Ah mi přišly dost hnusné. Tak jsem si počíhal na zippera. Je to tiché, skoro to nesmrdí a žere to skoro prd. V kufru se dá vozit pořád, nebo se to prostě chňapne a jednoduše odnese, má to 14kg - žádná tragédie, navíc super tvar.
Zítra otestuju, jestli to splní má výkonová očekávání

Zatím nebyl čas, tak jsem ji zatížil jenom příklepovkou a při rozběhu vrtačky vyletí obláček z výfuku a brčí si v klidu dál, tak uvidíme, co v holce je, až na ni pověsím 2 šestičlánky a dám tomu plnej knedlík