Ahoj, v šuplíku se mi válí nevyužitá deska NAZE32 acro, už delší dobu mi leží v hlavě myšlenka balanční dvoukolky. Bohužel na to nejdou použít přednastavené mixy, takže bych to musel nějak ukuchtit přes "CLI" v Cleanflightu. Řešil zde někdo stejnou myšlenku a uměl by mě správně nasměrovat? Jde o dvě serva (regulátory), které dorovnávají elevátor a zároveň jdou jednotlivě řídit, kvůli zatáčení. V podstatě takový gimbal...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EwrQEsFmL4E[/youtube]
self balancing robot - dvoukolák
Re: self balancing robot - dvoukolák
kdysi jsem nad 8bitovou multiwii deskou delal to same s motorkama z konvertovanych serv. Chodilo to v pohode (az na to ze serva byla pomala takze nezvladala vetsi naklon stihnout)
Povesil jsem si robota na gumovou snuru a nahraval do nej nove verze tak dlouho az to slo
Zaklad je to ze kdyz se ti zacne naklanet deska tak musis cpat motory pod ni - proti pohybu. Takze bych asi vzal jako zaklad deltu a zkousel si hrat se smerama atd...
Plus samozrejme nezapomenout ze musis mit zaplej Angle (myslim) mod. Proste v akro to chodit dobre nebude
Povesil jsem si robota na gumovou snuru a nahraval do nej nove verze tak dlouho az to slo
Plus samozrejme nezapomenout ze musis mit zaplej Angle (myslim) mod. Proste v akro to chodit dobre nebude
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Delta mě také už napadla, ale má vliv na výchylky i při naklonění. Otázka, jak by se to chovalo v praxi. Po víkendu asi trochu zaexperimentuju a uvidím
ja jsem myslel vzit deltu jako zaklad a nastelovat podle ni custom mix
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
- ufon13
- Kontaktovat uživatele:
tohle zkoušet nehodlám, ale jen se optám :
proč to musí mít jednu osu pevnou????????????
to budete jezdit jen po podlaze v domě?
a následně by možná víceosé reakce byly spíše + než -
proč to musí mít jednu osu pevnou????????????
to budete jezdit jen po podlaze v domě?
a následně by možná víceosé reakce byly spíše + než -
když jsem viděl průběh serv křidélek při naklonění, tak by se to u dvoukoláku chovalo tak, že pokud by jedno kolo bylo výš, začal by se otáčet. Tady je nutný balanc jen při phybu dopředu a dozadu
Stabilizace by ovládala jen výškovku (jízda) a křidélka (zatáčení) bez ní?
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.
jízda by měla být stabilizovaná "výškovkou" i při zatáčení (nebo alespoň se tak domnívám, že by to mělo fungovat). Nemohu přeci napojit 2 výstupy (výškovka a křidélka) do jednoho regulátoru pro pohon kola 
Delta mix,dva povely mixlé na dva výstupy.Případně mix motýlek.
Výškovka, souhlasný pohyb, by udržovala rovnováhu křidélka bez stabilizace by řídila zatáčení?
Výškovka, souhlasný pohyb, by udržovala rovnováhu křidélka bez stabilizace by řídila zatáčení?
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.