Je tu někdo stejně postižený jako já?
Raketový Me-163 Comet
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Raketový Me-163 Comet
Letos jsem si pořídil k narozeninám Cometa s raketovým pohonem. Náhodou jsem ho ,,potkal,, na netu a musel ho mít

Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Re: Raketový Me-163 Comet
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=D1UdT8copg0[/youtube]
- Buckeye-Blitz
Pěkné - kdo to vyrábí? Na kolik vyjde jeden start?
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Nevím, jak dlouho by mě to bavilo, ale je to pěkné!!!
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
To je úplně super! Co bych za to jako malej dal, kdybychom doma měli raketový letadlo!!! Ale asi bych tátu přesvědčil, aby si postavil ještě B29, mně postavil X1, a lítali bychom spolu! 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Buckeye-Blitz píše:Pěkné - kdo to vyrábí? Na kolik vyjde jeden start?
KLIMA...Němci...
Jeden start necelou stovku, cenovka je bohužel taky německá!
BoŠ píše:Nevím, jak dlouho by mě to bavilo, ale je to pěkné!!!
Je to takové zpestření, něco netradičního... Koupil jsem i tomu dvě balení motorů (12ks) a to mi na sezonu stačilo, vyzkoušel jsem, na příští rok jich zase pár koupím a občas ho provětrám
HonzaS píše:To je úplně super! Co bych za to jako malej dal, kdybychom doma měli raketový letadlo!!! Ale asi bych tátu přesvědčil, aby si postavil ještě B29, mně postavil X1, a lítali bychom spolu!
Docela dobrej nápad s X1.... nechat se vynést pod křídlem, nahoře zapálit, odpoutat se a pěkně ho svištět ve vodorovném letu na plnej...
Tak naokraj, ten elektrický Komet od Durafly z HK má vzadu díru na raketový motor, kam ten Klima zapadne...
Dá se tedy létat "levně" elektricky, ale pak v průletu zažehnou motor a udělat efektní vylepšení.
Ad ceny - Klima je prakticky nejlevnější na trhu při velmi slušné kvalitě, to se nedá shazovat jako "německá cena". Tady jde spíš o daň za okrajovou oblast, bohužel
Dá se tedy létat "levně" elektricky, ale pak v průletu zažehnou motor a udělat efektní vylepšení.
Ad ceny - Klima je prakticky nejlevnější na trhu při velmi slušné kvalitě, to se nedá shazovat jako "německá cena". Tady jde spíš o daň za okrajovou oblast, bohužel
REX píše:
Je to takové zpestření, něco netradičního... Koupil jsem i tomu dvě balení motorů (12ks) a to mi na sezonu stačilo, vyzkoušel jsem, na příští rok jich zase pár koupím a občas ho provětrámComet je srdcovka
Tak bych to asi také uchopil. Občas zpestření či show.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
tomashr píše:Ad ceny - Klima je prakticky nejlevnější na trhu při velmi slušné kvalitě, to se nedá shazovat jako "německá cena". Tady jde spíš o daň za okrajovou oblast, bohužel
Německou cenou jsem myslel že to není zrovna nejlevnější, rozhodně jsem tím nechtěl hanět
A velmi slušnou kvalitu motorů můžu potvrdit, neměl jsem žádný zmetek, všechny zažehly a fungovaly.
Kvalita stavebnice byla na velmi vysoké úrovni až jsem byl mile překvapený. Všechny díly do sebe hezky licovaly včetně přiložené bižuterie s kterou byla radost pracovat, fakt povedené
Co to je za motor (třída, čas běhu)? Já tady mám jen motory, co mají pak i zpětný zážeh na vyhození padáku. Ale předpokládám, že by se tomu dal uzpůsobit trup, aby to ufouklo nějak neškodně.
Pěkně to lítá.
Pěkně to lítá.
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Motor je značeny D3-P doba hoření 6s, průměrný tah 3N, bez výmetu
Tak to bych podle videa řekl že to má větší tah, kolik to celé hmotí?
Startovací hmotnost je nějakých 304gramů a přistává to lehčí o vyhořenou složku raketového motoru, tj o nějakých 15-20gramů méně