nevím jestli je tohle úplně vhodná sekce, ale zkusím to tady. Případně prosím přesunout na lepší místo (ne do koše
Dostal jsem napůl rozestavěné FPV křídlo. Původní majitel na něj prý němá čas a nechce se mu do toho dávat peníze za výbavu elektronikou. Nevím co je to přesně za značku, má to rozpětí cca 90cm. Jakožto konzument multikoptér čímkoliv s křídly nepolíben bych měl několik pravděpodobně hloupých dotazů:
- čím to lepit? Ať už jako nové, případně při "dekonstrukčním" přistání? Je to vyrobené z takového toho jakože polystyrenu. Našel jsem tohle: https://www.uhu.cz/uhu-por-50-ml-40-g-- ... ropor.html Může to být? Případně něco lepšího?
- Vzadu na trupu je klasický copterový motor. Nasadit na to klasickou copterovou vrtuli mi nepřijde jako úplně ideální, protože při prvním přistání dostane vrtule ránu o zem. Nedá se koupit nějaká sklopná 5-6" vrtule, která by se při vypnutí motoru sklopila dozadu a šla by přidělat na motor s M5 závitem?
- Moje skladovací prostory jsou značně omezené, přemýšlím nad úpravou, která by mi pro přepravu a skladování umožnila demontáž křídel. Uvažuji nad nějakým 3D výtiskem zalepeným do křídla a šroubem který to přitáhne k trupu. Je to blbost?
- V rámci zvýšení odolnosti (nejen při pádech) jsem vyzkoumal toto: pomocí pásky se skelnými vlákny polepit přední hrany křídel, stejně i místo ohybu řídících ploch. Ještě nějaké nápady?