Transport modelů na kole

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
hrábě

Transport modelů na kole

#1 Příspěvek od hrábě »

Dobrý den, transportujete někdo větší modely na kole? Popř. jak? Zatim jsem vozil 2m větroně v batohu, ale rozšířil se mi hangár, a tak teď řeším hlavně přesun 2,5m motorového hornoplocha a django, napadl mě vozík,
musí to být min 50x45mm,nebo by kolečka čouhaly ven :-) , napadlo mě toto https://www.mall.cz/voziky/shumee-prive ... 0018334304
Ale třeba to tu někdo máte vychytané lépe... Za foto či přesměrování na diskusi, která se touto problematikou zaobývá (bohužel jsem žádnou nenašel) budu rád
JiriB

Re: Transport modelů na kole

#2 Příspěvek od JiriB »

Kdysi jsem na kole v tašce zavěšené na řídítkách vozil Liona ....
Vozík by mohl být řešení, ale opět, jako v případě vozíku za auto, bych se hodně obával "vyklepání" modelu při poskakování vozíku ... možná co "nejbalonovější" pláště a podhuštěné....
kroxigor

#3 Příspěvek od kroxigor »

Když jsem ještě lítal tak jsem používal vozík croozer
Přílohy
noname_8.jpg
noname_4.jpg
IMG_0560.jpg
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
hrábě

#4 Příspěvek od hrábě »

Dekuji za tipy, vyklepani modelu pri jizde bych se moc nebal, polnacku jedu 800m, jinak rovny asfalt, pomala jizda mi potize nedela...
Na voziky croozer jsem koukal, jen jsou trochu mimo moje financni moznosti...
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

V batohu z HK (https://hobbyking.com/en_us/turnigy-gli ... large.html) na kole 3m letadlo na svah, 6km, taška na řidítka a tradááá.
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
BeneFitmodel

#6 Příspěvek od BeneFitmodel »

Pro inspiraci hledej obrázky či videa pod heslem diy + "cargo bike trailers" nebo zaměň bike za bicycle :wink:
Tohle níže by mohlo stačit a je tam i inspirace proti vyklepání..., nebo cokoliv ve stylu vozíku "Burley Travoy"
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... SIC/page84

Případně si to i udělat. :)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eXw2ocuuBRg[/youtube]
hrábě

#7 Příspěvek od hrábě »

Konečně jsem našel foto...
Jde mi čistě o transport modelu, na zbytek mám odzkoušený batoh, křídla se dají uchytit k trupu...
Přílohy
IMG-20211024-WA0005.jpg
hrábě

#8 Příspěvek od hrábě »

@BeneFitmodel děkuji za tip, kouknu, na udělání si zatím moc nevěřím...
hrábě

#10 Příspěvek od hrábě »

Dekuji za tip, ale do uzavreneho voziku se mi to nevleze, asi koupim otevreny vozik a udelam nejakou sundavaci nastavbu, jine pro me vhodne reseni jsem nenasel..
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Lubosh »

Někde tady toto téma už je.
Jen nedoporučuji vozit 3D tištěná letadla, nedovezete v celku.
Jedině v batohu na zádech.
Luboš
www.3dprintedtanks.com
Jirka Schifi Zatec

#12 Příspěvek od Jirka Schifi Zatec »

Ahoj podelim se take , tak at uz jake koliv modely do voziku a za kolo tak to radeji do ruky a pekne pesky na letiste, to neni dobre vozit era takto. Privezes to doslova vyklepane, at se snazis to jak koliv odpruzit. Jedine co bezva funguje tak udelat vak na zada a tam era nasoupat a jedu, prodavaji to ruzne model. firmy, Ja jsem si koupil vak na snowboard za par kacek a prisil k tomu kapsy na trupy a je to, Ahoj Jirka.
Bildy

#13 Příspěvek od Bildy »

Jirka Schifi Zatec píše:Ahoj podelim se take , tak at uz jake koliv modely do voziku a za kolo tak to radeji do ruky a pekne pesky na letiste, to neni dobre vozit era takto. Privezes to doslova vyklepane, at se snazis to jak koliv odpruzit. Jedine co bezva funguje tak udelat vak na zada a tam era nasoupat a jedu, prodavaji to ruzne model. firmy, Ja jsem si koupil vak na snowboard za par kacek a prisil k tomu kapsy na trupy a je to, Ahoj Jirka.

tohle je asi fakt nejlepší a zároveň nejlevnější řešení "na kolo". Tak jsme to vozili už v minulém tisíciletí a za tu dobu na tom fyzikální zákony nic nezměnily. Akorát to dříve nebyly futrály na snowboardy, ale upravené turistické batohy.
hrábě

#14 Příspěvek od hrábě »

Co půjde budu vozit dále v batohu, ale 5kg letadlo k těm 3 baterkam, 2 vetronum a radiu nenarvu, auto driv jak za 3 roky nebude, a tak jinou moznost nemam, jednu dobu jsem chodil na letiste s karkou, mala a tvrda kolecka, jelo se pomalu a nic se nevyklepalo, s timto problem nebude...
prikrylm

#15 Příspěvek od prikrylm »

...pořád ještě uvažuju nad timhle: https://modelbazar.cz/privesny-vozik-za ... ely/963235
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“