Odlévací pryskyřice

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Golfista

Odlévací pryskyřice

#1 Příspěvek od Golfista »

Ahoj. Hledám odlévací pryskyřici. V nabídce jich je spousta, ale u některých jsem se dočetl "míchat 100g". U jiných nic podobného není. Já ale potřebuji pokaždé míchat pouze cca 5-10g. Tady je moje otázka. Jaká pryskyřice je vhodná na takhle malé množství zpracování a jaká bude vhodná bez použití vakua nebo plamene na odbublinkování? Nikdy jsem s tím nedělal a nevím co koupit. Děkuji.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
varok

Re: Odlévací pryskyřice

#2 Příspěvek od varok »

Nenapsal jste na co to potřebujete. Nějaký klasický epoxid jako jsou lepidla by nestačil? Kdysi dávno tady byla o tom diskuze a někdo tu dával videa z youtube. Chlápek(jméno už nevím) tam dělal maličké figurky jako jsou vojáčci apod. z nějaké asi epoxidové hmoty. Zkuste pohledat.
dudaj

#3 Příspěvek od dudaj »

Na 5-10g je nejlepší epoxid, nějakej trochu pomalejší. Jsou i licí, ale u tohoto množství může být i klasickej laminační . Ideálně když formička má nějakou hmotu, aby odebrala teplo, které vzniká při tvrdnutí.
Golfista

#4 Příspěvek od Golfista »

Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
YenyaKas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od YenyaKas »

Já jsem všelijaké odlévací věci kupoval na silikonysro.cz.

Ale když už jde řeč o pryskyřicích: jak se dělá takové to když je plochý předmět, který má na povrchu nalitou vrstvu pryskyřice, jakoby bublinu, která je u okrajů zakulacená do ztracena (do nulové tloušťky). Tohle se dělá pomocí nalití pryskyřice do nějaké formy a položení zalévaného předmětu až na to, nebo existují nějaké pryskyřice, které se nalijí na povrch a nestečou?
Sky Surfer; HK Paraglide; DYI: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6
Golfista

#6 Příspěvek od Golfista »

Kdyby jste chtěli udělat formu, obtisk chodidla nohy, jakou pryskyřici, nebo jaký materiál by jste použili? Podmínkou je rychlé vytvrzení. Je něco z čeho by to šlo?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasC »

Krém na nohu a sádru.
prdis

#8 Příspěvek od prdis »

Odpovědět

Zpět na „Dílna“