Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mior
Kontaktovat uživatele:

Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch

#1 Příspěvek od mior »

Zdravím,

moja dcéra pracuje v Čechách.
Blbosťou slovenských úradníkov je pre mňa nepochopiteľný požiadavok, že aj keď pracuje v Čechách, musí na Slovensku podať daňové priznanie, lebo má na Slovensku trvalý pobyt.
Síce nezaplatí žiadnu daň, to priznanie musí podať.
K tomu potrebuje tlačivo, ktoré sa na Slovensku volá "Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch fyzickej osoby zo závislej činnosti (bla-bla-bla)"...

Prosím vás, ako sa toto tlačivo volá v Česku, lebo tá pani na učtárni nevie, čo to moja dcéra vlastne chce?

Ďakujem veľmi!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
jio

Re: Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch

#2 Příspěvek od jio »

mior
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mior »

Vidím, že sa to volá rovnako...

Tak sa divím, prečo sa účtovníčka diví...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TomasC »

Ať si na mzdové účtárně řekne o "Potvrdenie o zdaniteľných príjmoch fyzickej osoby zo závislej činnosti (bla-bla-bla)", budou vědět.
Přílohy
Bez názvu.png
guchar

#5 Příspěvek od guchar »

Tak jednoduché to je jen v případech kdy jediným příjmem je pouze příjem ze zaměstnaneckého poměru u jednoho zaměstnavatele. Pokud tomu tak není musím si daňové přiznání sestavit a podat sám. V tom případě povinnost podat daňové přiznání Formuláře vzhledem k možným změnám zákonů mohou mít každý rok nový tiskopis (různá čísla SEVT). K tomu vyplnění je dobré si přečíst i www stránku Potvrzení o zdanitelných příjmech pro daňové přiznání 202x Pokud bylo daňové přiznání podáno elektronicky je získání potvrzení možné takto Potvrzení o odeslaném podání, tzv. "E-tiskopis" Pokud bylo podáno jako vlastnoručně podepsané papírové vyhotovení je třeba Požádat správce daně (příslušný finanční úřad) o potvrzení o odevzdání daňového přiznání
LV
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od LV »

mior píše:Blbosťou slovenských úradníkov je pre mňa nepochopiteľný požiadavok...

Nie je rezident tak to tak je. Toto platí minimálne 15 rokov
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mior
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mior »

Ale na čo je to dobré?
guchar

#8 Příspěvek od guchar »

Právní systémy ČR a SR jsou z velké části harmonizovány dle závazných nařízení EU. Existují jen některé vyjímky kde je právo (legislativa) státu nadřazena legislativě vyššího celku EU. Ale i tam, pokud existuje dobrá vůle (a systém zákonů, které měl shodu v době normativů ČSR) se dalším vývojem výrazně nerozešel, je možné uzákonit vzájemné uznávání listin. Komplikuje se to jen o to, že někdy se nestačí podívat do databázové evidence jednoho státu, ale je nutno vedle sebe položit výsledky dvou vyhledávání. Ostatně je to zcela běžné, pokud by se jednalo o některou z činností klasifikovanou jako "přeshraniční podnikání".
Daňová rezidence = K určení rezidence je třeba znát samotnou definici tohoto pojmu. Ale pozor, každá země ji má jinou. Zatímco v Česku se váže k bydlišti, Slovensko ji navazuje na trvalý pobyt. Definice je stejná pouze v podmínce obvyklého zdržování se v dané zemi. Jste občanem Slovenské republiky, ale pracujete v České republice? Jaké jsou Vaše daňové povinnosti v obou zemích? Jak postupovat při určování daňové rezidence
"Na Slovensku nedosáhl žádný zdanitelný příjem. Ve které zemi je daňovým rezidentem?
Zaměstnanec je daňovým rezidentem ČR. Nevzniká mu povinnost podat daňové přiznání v SR, ani nemusí oznamovat tuto skutečnost správci daně." Můj spolužák, který se po maturitě provdal na SR, pracoval tam a získal tamní občanství měl pro tento stát přiléhavou přezdívku. Něco podobného jako "Turkistán", ale daleko malebnější a výstižnější.
jakub37

#9 Příspěvek od jakub37 »

Nestačilo by jen na papír napsat čestné prohlášení, že za rok 2022 jsem neměl žádný, v Čechách (na Slovensku) zdanitelný příjem? Jednou mi to tak na finančním úřadu poradili a od tý doby žádný problém nebyl. Daně dělám v zemi kde pracuji.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
guchar

#10 Příspěvek od guchar »

jakub37 píše:Nestačilo by jen na papír napsat čestné prohlášení, že za rok 2022 jsem neměl žádný, v Čechách (na Slovensku) zdanitelný příjem? Jednou mi to tak na finančním úřadu poradili a od tý doby žádný problém nebyl. Daně dělám v zemi kde pracuji.
Určitě ano. Zejména pokud mi to poradí úředník úřadu, u kterého mám požadovanou skutečnost doložit. V zákonech jsem tuto možnost, náhradního splnění, dané povinnosti nenašel.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“